Ongelooflijk! Politieagent ziet dat duif nest bouwt op zijn auto, beschermt haar en haar eieren vervolgens

Geen categoriejun 26 2016, 11:00
Sommige politieagenten vinden dat zij niet alleen mensen, maar ook dieren moeten beschermen. Deze specifieke agent gaat daar heel ver in.
De stad Parma in de Amerikaanse staat Ohio (dus niet in Italië) zegt dat een duif een nestje heeft gemaakt bij het windscherm van een politieauto. Er liggen twee eieren in het nest. De politieagent van wie de auto is heeft de vogel de naam 'Gerty' gegeven.
Screen Shot 2016-06-26 at 11.24.44
Zij en haar eieren zitten daar onderhand al een week.
Toen de agenten zagen wat de duif hadden gedaan, hadden ze haar natuurlijk weg kunnen jagen. Niemand zou ze dat kwalijk nemen: je moet immers toch aan het werk.
Ongelooflijk genoeg besloten de agenten juist om het lieve beestje met rust te laten. Sterker nog, ze hebben een paraplu boven het nestje gezet zodat het jonge gezin beschermd wordt tegen de regen én de zon.
En dat is niet alles. De agenten staan ook regelmatig met een schep in de hand: ze zijn dan op zoek naar wormen. Die geven ze vervolgens aan de moeder-duif. Oh ja: en ze hebben haar ook nog eens een beker met water gegeven zodat ze het nest nooit hoeft te verlaten, niet eens om te eten en te drinken.
Screen Shot 2016-06-26 at 11.25.14
Het politiebureau van Parma legt uit:

"Onze politieagenten zijn ook maar gewoon mensen. We zorgen voor al het menselijk leven én al het dierenleven. Daarom zorgen ze nu voor de duif, die ze de naam Gerty gegeven hebben, en zorgen ze ervoor dat ze voor haar eieren kan zorgen op de wagen."

En natuurlijk beperkt dit de agenten niet om hun werk goed te doen: ze hebben gewoon een extra wagen klaarstaan waar ze nu gebruik van maken.
Schitterend!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten