Palestijnse president Abbas liegt en bedriegt er op los in het Europese Parlement

Hoog bezoek vandaag in het Europees Parlement: Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse Autoriteit. Hij mocht een halfuurtje komen speechen. En man o man, hoeveel leugens kan een mens vertellen in zo’n kort tijdsbestek?

Mahmoud Abbas is één van de grootste leugenaars van het Midden-Oosten. There, I said it. Vandaag mocht hij z’n kunsten tonen aan europolitici in het Europees Parlement, en wat lagen de eurofiele schavuiten weer eens aan z’n lippen. Het was een bijzonder spektakel, leugen na leugen rolde die Palestijnse mond uit. Het bleef maar aan de gang.

Omwille van het bondig en puntig houden van dit artikel, zal ik hier echter maar drie voorbeelden uitlichten. Ten eerste: de absurde complottheorie. Volgens Abbas roepen sommige Israëlische rabbijnen namelijk op tot het vergiftigen van door Palestijnen afgetapt drinkwater:

https://twitter.com/GidonShaviv/status/745951017217331201

Veel valt hier niet over te zeggen, behalve dat dit de paranoïde Palestijnse roddeltamtam is. Een geleerd man met macht en invloed zou de volksmythes moeten kunnen scheiden van accurate informatie, maar wat kunnen we zeggen? Mahmoud Abbas is kennelijk niet die man.

Abbas is ook niet de man die een realistische oplossing voor het conflict dat zijn volk met Israël heeft, komt aandragen. In plaats daarvan komt hij met utopische voorstellingen die de hele vredesdiscussie geen stap verder helpen:

Tja. Het Israëlisch-Palestijnse conflict zonder religieuze ondertoon is een beetje zoals een pizza zonder deegbodem: het is er de basis van. Net doen alsof je de factor religie kan verwijderen uit dat conflict is gewoon je toehoorders een rad voor hun ogen draaien. Abbas weet dat. Deze oproep heeft geen enkele kans van slagen heeft, en is totaal niet realistisch. Maar toch beweert hij het, met droge ogen.

En dan hebben we daarna ook nog gewoon de lachwekkende opmerking van de Palestijnse president dat hij iedere vorm van terrorisme veroordeelt:

Natuurlijk hoor. Behalve dat Palestijnse terroristen die laten zien erin te kunnen slagen Joden te doden een salaris aangeboden krijgen van de Palestijnse Autoriteit – iets waarvoor een Kamermeerderheid onlangs nog aankondigde de Palestijnen voor te zullen korten.

Abbas heeft vandaag eens te meer laten zien dat hij geen betrouwbare partner is voor het Westen om met hem te onderhandelen over mogelijke Palestijnse onafhankelijkheid. Deze man is leugenachtig geboefte, en zolang hij de baas is over alle Palestijnen kunnen we vrede in het Midden-Oosten op onze buik schrijven. Het is te hopen dat Europese leiders dat spoedig gaan inzien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Ni28

  De leugens van Abbas zijn gelijk aan de leugens van de linkse anti joodse elite. Heeft die Kati Piri eigenlijk ooit op school gezeten? “Je moet dit conflict losmaken van religie”, niet te geloven, het gaat al meer dan tweeduizend jaar om niets anders dan dat midden tussen de Arabieren. Zij willen natuurlijk niet de islam schuld geven want dat is wat zij hier naar toe geïmporteerd hebben. Linkse kronkels. Als Marrokkanen zich hier misdragen zijn dat gewoon Marrokkanen want zij hebben Marokkaanse paspoort. De Nederlandse is goed alleen voor de uitkeringen.

 2. sarko

  Zal de kritische noot achterwege laten…………………………………………………………………………………………….

  1. Wim

   Jammer ik had wel een Anjatje.M verwacht.

 3. Floris

  De leugens van holocaustontkenner Abbas worden gretig geslikt door de onnozelaars in het europarlement.

  Mijn god, in wat voor tijden leven we…

  Hoeveel miljard kreeg de holocaustontkenner deze keer mee?

  1. Ali Yas

   Het wordt nog mooier: als Abbas zijn zin krijgt, blijft er in “zijn” Palestina geen enkele Israëli (hij bedoelt: jood) wonen. Ziedaar zijn antwoord op het vraagstuk van coëxistentie. De finale oplossing, als het ware.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.