PvdA-voorzitter Hans Spekman verklaart Turkse vijfde colonne de oorlog

Geen categoriejun 01 2016, 21:00
Ongelooflijk: de PvdA heeft zowaar iets goed gedaan!
In 2014 had de PvdA door dat er grote interne problemen zouden kunnen ontstaan als de partij een vijfde colonne van Turkse Erdogan-fans op de kieslijsten zou zetten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daarom besloten de roden om dit soort kandidaten te weren:

[PvdA-voorzitter Hans] Spekman wil niet zeggen om hoeveel mensen en om welke gemeenten het gaat. ,,Het bestuur werd gewaarschuwd dat leden van de jongerenpartij van Erdogan probeerden op lokale lijsten te komen. Toen hebben we die afdelingen ingeseind: pas op, die jongens komen met andere bedoelingen. Ze zijn van de lijst gehaald'', zegt Spekman.

En dat is niet alles. Spekman zegt ook dat de partij voortaan strenger gaat controleren dat allochtone kandidaten Nederlandse waarden als homo-emancipaite en de gelijkheid van man en vrouw erkennen. Doen ze dat niet dan is er geen toekomst meer voor hen bij de sociaaldemocraten.
Geweldig nieuws, natuurlijk, maar het is nogal opvallend dat de PvdA hier zo lang mee gewacht heeft. Het was al jaren duidelijk dat er een vijfde colonne in de PvdA was van allochtonen die niets met onze cultuur hebben en die zelfs verafschuwen. Tot recent -- beter gezegd: tot 2014 -- vond de PvdA dat geen enkel probleem. De allochtone stem was immers goed voor een paar zetels, en daar ging het ze alleen maar om.
Toch is het politiek gezien wel best risicovol voor de PvdA. Ja, de partij kan nu proberen om oude, autochtone kiezers terug te winnen (die vooral overgestapt zijn naar de SP en de PVV), maar ze zorgen er met dit beleid ook voor dat veel allochtone kiezers, en dan met name Nederturken, de overstap zullen maken naar DENK, de partij van Erdogan-liefhebbers Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk. Zoals wij eerder vandaag al schreven is die ontwikkeling nu al gaande. Nog even en er blijft niets over van de PvdA. Nou ja, niets behalve een handvol zetels.
En dat betekent dus ook dat we er ernstig rekening mee moeten houden dat DENK here to stay is. Eigenlijk vind ik dat beangstigender dan een PvdA met 20 of 25 zetels.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten