Sylvana Simons blijft strijden: ze wil Nederland voor eens en altijd veranderen met DENK

Geen categoriejun 16 2016, 9:00
De presentatrice heeft veel zin om haar geluid in de Tweede Kamer te laten horen.
Deze week kwam naar buiten dat DENK-partijvoorzitter Öztürk zijn zakken heeft gevuld met louche vastgoeddeals in Limburg. Het is de zoveelste controverse rond de partij, die eerder in opspraak kwam door haar bizarre pro-Erdogan-standpunt en de intimidatie van journalisten. Toch twijfelt het bekendste gezicht van de partij – Sylvana Simons – geen moment aan haar keuze om zich bij de Nederturkse partij aan te sluiten. Integendeel: hoe meer kritiek, hoe meer Sylvana overtuigd lijkt van haar stap.
Al eerder bewees Sylvana dat ze bereid is om ver te gaan: ze verdedigde persoonlijk de arrestatie van Ebru Umar, en weigerde in de talkshow van Humberto Tan om het over de Armeense genocide te hebben. Het maakt haar niet uit hoe belachelijk het is wat ze zegt, ze gaat voor de macht. Het mag dus eigenlijk geen verrassing heten dat Sylvana ook het nieuwe schandaal rond DENK voor lief neemt. Het gaat haar helemaal niet om "verbinding" of "nieuwe politiek", ze wil gewoon de Tweede Kamer in – zo snel mogelijk!
Sylvana wil Nederland namelijk voor eens en altijd veranderen. Ze wil een Nederland zónder Zwarte Piet, een Nederland waar bedrijven verplicht worden om allochtonen in dienst te nemen, een Nederland waar minderheden meer rechten hebben dan autochtonen. Klinkt dat onwaarschijnlijk? Sylvana weet zeker dat ze het kan:
https://www.instagram.com/p/BGmFi3DmI3C/?taken-by=sylvanasimons
"We can do it!" schrijft Sylvana, in navolging van de beroemde Amerikaanse poster van 'Rosie the riveter'. Die oorspronkelijke poster werd gebruikt in de Tweede Wereldoorlog om vrouwen op te roepen om de strijd te steunen. Kennelijk ziet Sylvana haar politieke strijd ook als een oorlog – een oorlog tegen Nederland zoals we het kennen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten