Sylvana Simons is verslingerd aan filmpjes van bekeerde poldermoslims

Sylvana mag in tegenstelling tot haar andere DENK-collega’s dan wel zelf geen moslima zijn, maar de islam heeft wel degelijk een bijzonder aantrekkingskracht op de Surinaamse politica-in-de-dop.

Momenteel bestaat de gloednieuwe politieke partij DENK uit vier mensen: Erdogan-fans Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk, maar ook professionele klaag-Marokkaan Farid Azarkan.. en natuurlijk de inmiddels veelbesproken Sylvana Simons.

Tante Syl is de enige van het stelletje die zelf geen moslim is. Maar dat wil niet zeggen dat ze geen diepe liefde koestert voor de godsdienst. Op Facebook schrijft ze immers veel samen te werken met moslims, en dat schept kennelijk ook een innige band:

“Want ik ben dan wel niet bekeerd, maar ik werk samen met moslims en blijkbaar is dat hetzelfde… “

Maar wat niet is, kan kennelijk nog komen, want Sylvana is wel helemaal ondersteboven van een nieuwe YouTube-serie. Deze gaat over Nederlanders die lijden aan een Stockholm-syndroom (of moeten we zeggen Mekka-syndroom?) en zich tot de islam bekeren. Sylvana heeft alle afleveringen ge-bingewatched:

“Ik heb gisteravond met zoveel plezier en herkenning naar 4 afleveringen van deze YouTube serie gekeken! […] Anyway, de openhartigheid, humor en rust van deze gasten maakten me blij!”

En om u ook aan te zetten deze propaganda te kijken, voegde ze ook onderstaand filmpje bij:

Sylvana vindt de filmpjes allemaal lekker leuk en divers, maar de waarheid is helaas wat grimmiger. De meneer achter deze serie, Salaheddine Benchikhi, is geen onschuldige gematigde YouTube-moslim, zoals Sylvana hem nu wel afbeeldt. Salaheddine is behoorlijk radicaal, en interviewde afgelopen winter ook Tofik Dibi. Nu kan je alles van die jongen vinden, maar hij heeft gewoon het recht om openlijk uit te komen voor zijn homoseksualiteit. Maar bij de conservatieve Salaheddine ging dat er niet in. Veelzeggend vroeg hij de afgezwaaide politicus: ‘Tofik, waarom heb jij jouw zonde niet bedekt?’ Alsof homoseksualiteit iets is om je voor te schamen, iets ‘verkeerds’. De Middeleeuwen belden even, Salaheddine, en ze willen je opvattingen graag zo spoedig mogelijk terug…

En Sylvana klapt ervoor en vindt het allemaal maar wat fantastisch. Leuk! Multiculturalisme! Énig die islam die homo’s het leven zuur maakt. Allemaal naar de filmpjes kijken die boordevol ‘humor en rust’ zitten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. leidenhaag

  De interactieve kaart van Europa: hoeveel moslims voeden we inmiddels… http://www.refdag.nl/special/moslims-europa-2016/KaartMoslimsEuropa_2016.html

  De reden waarom Zeurvana zich verwant voelt met de moslims zit in het filmpje met Tofik waar je naar verwijst: Ze eisen van elkaar dat ze niet integreren want autochtonen zijn minder menswaardig. Zij denkt dat ze moraal verheven is omdat haar voorouders ooit de verliezers waren van stammenstrijd. Als haar bende de ander had overwonnen hadden ze de ander evengoed opgegeten/verkracht/verhandeld voor kralen en spiegeltjes. Maar ja, als het slachtofferdenken laat geen ruimte voor nuance.

 2. ceteris paribus

  Wat leuk, weer eens een topic over de Grote Sylvana.

  Wat is het toch een kanjer van een vrouw!

 3. Peter Selie

  Ach, ach, ach Sylvana Simons is zó doorzichtig als glas en zo elitair politiek correcte, aal gladde tante dat wanneer er een pil of remedie tegen een donkere huidskleur bestond die zij zonder enige twijfel in zou nemen om blank te worden…

 4. Svetlana

  Ik ben intussen ook moslima geworden hoewel ik uit een stalinistische familie kom en een seculier opvoeding heb gehad. Ik heb echt diep diep diep respect voor deze mevrouw en ik heb een gevoel dat zij onze nieuwe premier gaat worden

 5. Ni28

  Een vrouw met een enorme kronkel in de hoofd. Niet echt bijzonder tussen de rest.

 6. Wim

  Dan moet ze ook gek zijn op filmpjes waar bij niet tot de islam bekeerde onder het hakmes liggen.

  1. Ali Yas

   Racisten! roept Sylvana. Polytheïsten! riep Mohammed. Het doel is hetzelfde. Betalen & je kop houden (anders gaat die eraf).

 7. Peter Selie

  Tja nog even dan wordt het óók hier bij DDS mogelijk gemaakt d.m.v. een Face Book plugin te reageren, we moeten wel politiek correct blijven hoor…

 8. Beukman

  Hmm. Iemand die filmpjes kijkt die op de Lijst van Verboden Werken van de Rechtse Kerk staan, heeft bij mij automatisch een streepje voor.
  Is die persoon een vrouw? streepje erbij.
  Is ze zwart? Nóg een streepje.
  Go, Sylvana!

  1. Floris

   Buktrut is duidelijk een racist. Zwart heeft bij hem een streepje voor.

   1. ceteris paribus

    Voor Floris een ontroerend bekeringsverhaal van vieze moslim tot volgeling van Jezus.

    Ik bedoel maar, Jezus redt, enkel door ’t gebed.

    https://youtu.be/IeHF22Ae2vE

   2. Beukman

    Zure reactie van Bukman Junior? Nog een streepje erbij!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.