Turkije stuurt tientallen ISIS-strijders naar de eeuwige jachtvelden

Geen categoriejun 20 2016, 15:00
Het Zuid-Europese land is helemaal klaar met de jihadistische aanvallen op Turkse militairen en burgers, en besloot eens terug te vuren.
De legertroepen van Erdogan hebben een aangename pauze genomen van het onder vuur nemen van Koerdische strijdkrachten, en hebben besloten om nu voor de verandering eens ISIS te bestoken. Dat bleek een gouden zet, want Ankara mocht meteen een ecclatante overwinning noteren:

"Met luchtaanvallen en grensoverschrijdend artillerievuur werden 33 doelen aangevallen. Bij de operatie kwamen 23 IS-strijders om. De aanval was gericht tegen militanten die ervan werden verdacht een aanval op Turkije voor te bereiden, zegt Haberturk."

Turkije kon wel even een opsteker gebruiken in de strijd tegen ISIS, want afgelopen weekend ging het flink mis. Turkse strijdkrachten namen toen vluchtelingen onder vuur, die terugkeerden naar Syrië. Daarbij kwamen, aldus het Syrische Observatorium voor Mensenrechten, twee vrouwen en vier kinderen bij om het leven.
Maar nu geen dode vrouwen en kinderen: wel ISIS-strijders die onschadelijk zijn gemaakt, en nooit meer één vrouw, yezidi, christen of westerling nog kunnen krenken. Die gewelddadige grapjassen zullen zelf ook wel tevreden zijn, want zij denken nu in de hemel te mogen arriveren met 72 maagden. Man, wat zullen die gasten zuur kijken als ze ineens voor de poorten van de hel staan, in plaats van in een wolkenbed liggen met een overvloed aan vrouwelijk schoon.
Laten we dus hopen dat de Turken wat vaker een pauze nemen van het voeren van een strijd tegen Koerden, en de wapens op ISIS willen richten. Als ze dat doen, maken ze niet alleen de wereld een stukje veiliger, maar kunnen ze wellicht ook nog een beetje van hun totaal verloren waardigheid heroveren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten