Verstappen en race-team zijn verbijsterd na slecht resultaat in Baku

Geen categoriejun 20 2016, 19:00
Max Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Riccardio vielen ver buiten het podium tijdens de Grand Prix van Europa, gisteren in Baku. Verbijstering alom, want dit had een feestje moeten worden.
Red Bull Racing zag de gloednieuwe Grand Prix in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku wel zitten. Het had het hoogtepunt van het seizoen moeten zijn voor de twee topcoureurs Max Verstappen en Daniel Riccardio.
In plaats daarvan wisten de twee niet meer dan een middelmatige race te rijden. Riccardio werd zevende, en Verstappen achtste. Ondanks de vele inhaalmogelijkheden voor racewonder Verstappen en de goede startpositie van Riccardio, werd 't 'm niet. De reden? Red Bull zoekt de verklaring in de zachte banden waarmee het duo het circuit op ging. Teambaas Christian Horner is er in ieder geval bijzonder stellig over:

„Het is heel gek wat we met die banden hebben. Het lijkt wel alsof we iets over het hoofd hebben gezien na de laatste paar Grands Prix”, stelde de Brit.

„De superzachte en zachte banden sleten zó snel dat we er geen goede tijden op konden rijden. Terwijl het in de kwalificatie wel lekker ging. Dit is een teleurstellend resultaat, zeker nadat Daniel vanaf de eerste startrij vertrok.”

Het mocht echter niet zo zijn. Baku werd geen feestje, maar één van de meest dodelijk saaie Formule 1-races van de afgelopen jaren. Maar erger dan dat was dat Max Verstappen en zijn adjudant Daniel Riccardio totaal niet aan mooi rijwerk toekwamen.
Max en zijn team hebben nu anderhalve week om zich te herpakken: op 3 juli vindt de Grand Prix van Oostenrijk plaats, en het is de bedoeling dat onze Hollandse snelheidsduivel zich dan grandioos zal weten te herpakken na een serie teleurstellende races, waarbij hij niet op het podium wist te eindigen.
Hup Max, je kan het!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten