Aboutaleb smeekt Nederturken: 'Blijf alsjeblieft kalm!'

Geen categoriejul 17 2016, 20:00
Triester dan dit wordt het niet.
Ongelooflijk: de burgemeester van één van Nederlands grootste steden, en de man die weleens de volgende lijsttrekker kon worden van de PvdA, is Nederturken nu aan het smeken of ze alsjeblieft op willen houden met rellen.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam roept leden van de Turkse gemeenschap in Nederland op kalm te blijven en de politieke spanningen in Turkije niet over te brengen naar Nederland. Aboutaleb ziet een stijging van spanningen tussen aanhangers van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en volgelingen van diens rivaal, de islamitische geestelijke Fethullah Gülen.

,,Ik roep beide groepen op kalm te blijven'', zei hij zondag.

Ook zegt Aboutaleb dat hij maar wat graag wil bemiddelen tussen de twee groepen. Jawel, de Grote Burgemeester brengt de twee kampen bij elkaar en zorgt ervoor dat ze een vredespact tekenen. Ze hoeven het hem alleen maar even te vragen.
Ironisch genoeg bewijst Aboutaleb daarmee twee dingen:
1. Hij is ongelooflijk goed geïntegreerd: het eerste wat in hem opkomt is polderen.
2. En juist daardoor zal hij niet in staat zijn om dit probleem op te lossen.
De Gulen-aanhangers en de Erdogan-fanboys zijn namelijk helemaal niet 'Nederlands' qua houding. Ze zijn Turks. En dat betekent dat ze elkaar liever de tent uit knokken dan dat ze een compromis sluiten. Kijk wat er in Turkije zelf gebeurt, waar Erdogan-aanhangers letterlijk soldaten onthoofdden na de mislukte coup.
Deze mensen kun je niet 'bij elkaar' krijgen zolang de spanningen in Turkije voortduren. We kunnen er alleen maar op hopen dat we de Nederturkse gemeenschap op termijn meer Nederlands dan Turks kunnen maken, maar dat kost jaren, en waarschijnlijk zelfs decennia.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten