Bart de Wever: 'We moeten ISIS sympathisanten net zo behandelen als nazi's'

Geen categoriejul 28 2016, 20:00
De burgemeester van Antwerpen heeft helemaal gelijk: ISIS is nazistisch.
Nee, niet als in Arisch-Nazistisch, zoals de horden van Hitler waren, maar Islamonazistisch. De Radicale Islam is niets meer of minder dan een nazistische versie van de islam, compleet met ubermenschen en untermenschen. De eersten zijn de moslims, de tweede de... niet-moslims.
Dat dit waar is zien we elke dag in de praktijk. Niet alleen vermoordt ISIS niet-moslims (of moslims die niet dezelfde denkbeelden hebben als de extremisten) door middel van aanslagen, maar is ook bezig met het plegen van een echte genocide in de bezette gebieden in Syrië en Irak. Met name Yazidi's en christenen worden daar stelselmatig uit de weg geruimd. Ja, net zoals de nazi's in de jaren 1940-'45 deden met joden, zigeuners en andere mensen die ze als 'untermenschen' zagen.
Bart de Wever heeft dus zonder meer gelijk als hij het Islamonazisme met het oude nazisme vergelijkt:

“Als bepaalde IS- sympathisanten in deze stad in hechtenis waren, zou ik toch geruster slapen.” Dat zei Antwerps burgemeester Bart De Wever woensdag in verband met het N-VA-idee om de vrijheid van meningsuiting te beperken. Met zo’n inperking wil de partij IS-sympathisanten de pas afsnijden die op het eerste gezicht niets strafbaars doen, maar die wel de terreur steunen.

De Wever merkt terecht op dat de Franse president Francois Hollande zegt dat Frankrijk in staat van oorlog verkeert met ISIS (en de Radicale Islam) in het algemeen. Als dat zo is volgt dat we aanhangers van ISIS als echte vijanden moeten behandelen; soms als vijandelijke strijders en spionnen, soms als een vijfde colonne die eerst en vooral in potentie gevaarlijk is.
Zoals De Wever zegt:

"De Franse president zegt dat wij in oorlog zijn. Als dat zo is, moet je consequent zijn en vijandelijke strijders effectief in hechtenis nemen. Maar ook sympathisanten van de vijand moet je beteugelen. Niemand zou een vijfde colonne toestaan in een oorlogssituatie. Daarom moeten mensen die sympathie uiten strenger worden aangepakt."

De Wever kan hierover meepraten. Als burgemeester van Antwerpen, een grote Belgische stad met een grote gemeenschap van allochtonen, weet hij immers dat ook zijn stad een serieus radicalen-probleem heeft.

"Er zijn zeker gevallen, mensen die in deze stad wonen, over wie ik denk dat ik toch geruster zou slapen als ze in hechtenis zouden zijn. Mensen van wie we weten dat ze actief sympathiseren, die niks onwettigs doen, maar van wie je niet kunt uitsluiten dat ze dat morgen wel doen. Waarom wachten tot het te laat is?"

Dat is een heel goede en belangrijke vraag. Waarom moeten we afwachten tot deze mensen daadwerkelijk aanslagen plegen (of terroristen verbergen, zoals na de aanslag in Parijs gebeurde)? Is het niet volstrekt idioot dat we deze lieden met rust laten terwijl we tegelijkertijd erkennen dat we in staat van oorlog met hen verkeren?
De Wever heeft dus gelijk. Laten we de oorlog tegen het terrorisme nou eindelijk eens serieus nemen. Deze strijd heeft ons al genoeg onschuldig bloed gekost.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten