Christen is woedend na release Pokémon Go: 'Blasfemie, een Charmander in de kerk!'

Geen categoriejul 19 2016, 15:00
Vele kinderen en volwassenen zijn uitzinnig na de release van Pokémon Go en rennen blij door de straten. Maar enkele kerkgangers zijn alleen maar woedend!
In de categorie 'first world problems' presenteer ik je hier een woedende gereformeerde, die zich - naar eigen zeggen - in zijn geloofsbeleving aangetast voelt vanwege het uitkomen van Pokémon Go. Dit nieuwe mobiele spel - dat overal ter wereld Pokémon verstopt en daarbij rekening houdt met God noch gebod - heeft één volgeling van Jezus erg van streek gemaakt. De vuur-Pokémon Charmander huist namelijk sinds kort in de plaatselijke kerk, en dat is nogal tegen het zere been van deze gelovige:

"De Pokemon-rage heeft helaas ook onze kerk bereikt. Sinds kort zit er blijkbaar een Charmander binnen. Zelf kan ik hem niet zien, maar ik hoor het van kinderen. Ik heb er geen enkel probleem mee dat het beest kinderen mee naar de kerk trekt. Maar de aanwezigheid van de Charmander tast mijn geloofsbeleving aan. Ik vind het de grootst mogelijke blasfemie dat in het huis van Gods nu een onzichtbaar afgodsbeeld huist. "

Wat moet hij nu doen, vraagt hij ten einde raad aan de begripvolle, zij het ietwat wereldvreemde, vraagbaak van Refoweb om met deze irrationele anti-Pokémonwoede om te gaan. Gelukkig blijken deze stijve christenen toch nog wel over wat humor te beschikken. Ze raden de razende man dan ook in eerste een psycholoog te zoeken:

"Als een niet bestaand en onzichtbaar wezen uw geloofsbeleving (welke dan ook) aantast adviseren we als eerste een goed gesprek met een psycholoog."

Nu kan ik een grap maken over onzichtbare vriendjes, maar dat is vermoedelijk te makkelijk. Onze christelijke medemensen hebben het immers al zo zwaar met deze rage. Niet alleen tobt deze Charmander-hatende gereformeerde ermee, maar ook de wereldberoemde Westboro Baptist Church veranderde in een gym waar hilarische homo-activisten de draak (of de Chrizard, zo je wilt) staken met de hatelijke boodschap van de christengekkies. Bij het Reformatisch Dagblad vroegen ze zich daarnaast openlijk af of de vrolijke fantasie-diertjes niet stiekem een beetje "occult" waren.
fDusdii
Terug naar Refoweb, waar de gereformeerden nog altijd bezig zijn om de gedoopte en gevormde Charmander-hater te kalmeren:

"Het tweede advies is de mobieltjes tijdens de kerkdienst uit te zetten of thuis te laten en uiterst geconcentreerd naar de preek van de dominee te luisteren. Daarmee warmt men zich aan het vuur van de Heilige Geest, in plaats van aan het vage vuurtje aan de staart van Charmander."

Mobieltjes op gezette tijden wegleggen. Kijk, dat is nog eens nuttig eigentijds advies. Wie had dat nog verwacht van gereformeerden in de 21e eeuw?
wetsbotoro
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten