DENK: allochtone Kamerleden van andere partijen zijn 'zwart van buiten, maar wit van binnen'

Geen categoriejul 07 2016, 11:00
DENK is van mening dat allochtone Kamerleden die lid zijn van andere partijen (dan DENK) feitelijk verraders zijn.
Zoals De Volkskrant bericht:

Aanvankelijk lagen Kuzu en Özturk vooral in de clinch met PVV'ers, maar het zijn de aanvallen op Kamerleden met een niet-Westerse achtergrond - door Denk vaak omschreven als 'lokaas' - die tot de meeste wrevel leiden. De twee ex-PvdA'ers suggereren dat de gevestigde partijen 'een bountykeurslijf' hanteren. Ze hebben Kamerleden uit minderhedengroeperingen, maar die zijn 'zwart van buiten, wit van binnen'.

Daarin gaan ze heel ver:

Denk versterkt dat beeld door hoofdelijke stemmingen aan te vragen over kansloze moties: voor het extra beveiligen van moskeeën of 'een actieplan' tegen etnisch profileren. Kamerleden met een niet-Westerse achtergrond die tegenstemmen, worden door Denk op Facebook te kijk gezet als hypocrieten.

Tegenstanders spreken van een 'tactiek van intimidatie', ook omdat Denk er niet bijzet waarom een motie is afgewezen (bijvoorbeeld omdat het extra beveiligen van moskeeën volgens de politie onnodig is, of omdat de stemmingen ook doorgaan tijdens andere religieuze feesten).

Die strategieën hebben de heren duidelijk overgenomen uit Turkije, waar de AK Parti van president Erdogan de oppositie zo al jaren de vernieling in helpt. En net als in Turkije lijkt de strategie ook te werken in Nederland, in ieder geval onder allochtone kiezers. Blijkbaar zijn die nogal gemakkelijk te manipuleren.
Als de 'vijanden' van DENK vervolgens terugslaan gebruiken Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk dat om ze nogmaals weg te zetten als verraders. Die andere allochtonen hebben hun ziel verkocht aan 'de blanke elite,' en dat is het dan.
Overigens is het taalgebruik van Kuzu en Öztürk heel opvallend. In Turkije zelf wordt namelijk nooit over huidkleur gesproken, wel over nationaliteit. Blijkbaar begrijpen de heren dat dit in Nederland veel minder effect heeft en dat je het daar juist over huidkleur moet hebben om naïeve studenten voor je karretje te spannen. Want ja, dat zijn dan ironisch genoeg weer de types die DENK voor hun karretje spant om het wat moeilijkere werk te doen (speeches schrijven, strategieën ontwikkelen, video's maken).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten