Dieven gingen er met het kunstbeen van dit jongetje vandoor. Wat er daarna gebeurt verwarmt echter ieders hart

Geen categoriejul 29 2016, 13:00
Bij een bezoekje aan het strand gingen genadeloze criminelen er vandoor met de prothese van dit eenbenige jongetje. Kind en ouders waren radeloos. Dan krijgt de familie echter één allesbepalend telefoontje...
Tijdens een bezoekje aan het strand kreeg de 4-jarige Liam Brenes ineens een onaangename verrassing toen hij na een frisse duik in de zee weer naar z'n handdoek terugkeerde. De jongen heeft immers een prothese - Liam heeft het zogeheten FATCO-syndroom en moest daardoor enkele jaren onder het mes om een been te laten amputeren. Of liever gezegd: hád een prothese, want een stel genadeloze dieven had het voor Liam essentiële voorwerp gewoon buitgemaakt. Schandelijk!
Liams familie was ten einde raad. Een prothese is immers geen goedkope grap, en zijn ouders hadden zich al voorbereid op een noodsituatie: Liam zou weken moeten wachten, en zij zelf zouden duizenden euro's kwijt zijn aan dat nieuwe kunstbeen. Zowel in medisch als financieel opzicht een gigantische strop!
Eén gelukje was er wel voor Liam: nieuws over de hartverscheurende diefstal van de prothese reisde snel, en kwam zo terecht bij het bedrijf Essential Orthotics and Prosthetics, dat prompt aanbood om een gratis been te zetten voor de inmiddels weer dolgelukkige jongen. De eigenaar van het bedrijf - Michael Metichecchia - mist zelf ook een ledemaat en weet hoe erg het is om afhankelijk te zijn van een prothese die er niet is. Michael:

"Het was zo'n zeldzaam moment dat je echt iets kan betekenen voor de wereld. Je kan iets teruggeven."

Michael en zijn bedrijf gaan Liam twee kunstbenen geven. Eentje voor alledag, waarmee hij "alles kan doen". En een speciaal zwembeen, zodat hij die op kan doen als hij naar het strand gaat, waardoor hij bij z'n handdoek geen protheses hoeft te laten liggen.
amputeerjongetje-2
Maar het werd allemaal nóg een stukje mooier voor Liam, want hij kreeg ook kaartjes voor de hele familie om naar Disneyland te mogen, en daarnaast bracht een crowdfundingscampagne voor de bestolen jongen maar liefst €17.000 op!
En het allermooiste? Op de nieuwe kunstbenen van Liam komt een levensgrote afbeelding van Ghostbusters. De jongen glimt van oor tot oor: "Dat is mijn lievelingsfilm!" Prachtig, toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten