DRAMA voor Tom Dumoulin: stapt af in Tour na valpartij

De wielrenner raakte gewond aan zijn pols. 

De Tour de France is voor Tom Dumoulin vroegtijdig afgelopen. De renner moest in de negentiende etappe afstappen na een nare valpartij, waarbij hij zijn pols kwetste. Dumoulin knalde keihard op het hete asfalt, en werd daarna ook nog eens aangereden door de Eritrese Daniel Teklehaimanot.

Eerst fietste de bikkel nog door, maar later stapte hij alsnog af omdat de pijn in zijn pols simpelweg te erg werd. In tranen werd hij per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Hopelijk blijft het hierbij, maar de kans bestaat dat het drama nog groter wordt: als de verwonding aan zijn pols ernstig is, kan Dumoulins deelname aan de Olympische Spelen dit jaar in gevaar komen.

Dat zou extra zuur zijn voor de Nederlandse renner: de Tour de France is het domein van Bauke Mollema, maar Dumoulin richtte zich vooral op de Olympische Spelen. Mogelijk gaat dat feestje dus net als de Tour de France niet door.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.