Dubbelganger van DENK-lijsttrekker Tunahan Kuzu duikt op

tunahan-bean
Foto: Tunahan Kuzu en Mr. Bean: verloren gewaande broeders! Screenshot ‏@samvanroyen / Twitter

Zoek de verschillen!

Dat DENK een belachelijke partij is, en lijsttrekker Tunahan Kuzu een schertsfiguur, dat hebben we denk ik ruim voldoende duidelijk gemaakt (hier, hier, hier en hier. Oké, en hier). Onwillekeurig vraag je je dan af hoe het komt dat DENK het niet kan laten zichzelf keer op keer voor schut te zetten. Is Tunahan Kuzu eigenlijk een typetje uit Koefnoen? Zijn ze gewoon permanent knetterstoned daar in de Tweede Kamer? Of missen ze gewoon een paar essentiële verbindingen in de hersens?

Het antwoord is duidelijk: geen van allen. Tunahan Kuzu is namelijk niet wie je denkt dat het is. Hij is geen in Turkije geboren poldermoslim die bedrijfskunde heeft gestudeerd in Rotterdam. Nee: Tunahan is eigenlijk de terugkeer van iemand die we al sinds de jaren ’90 niet meer gezien hebben…

Want zoals RTL Z-journalist Roland Koopman al opmerkt:

En verdomd, say it isn’t so:

Dus geeft het door en zegt het voort: als je deze pipo’s onderuit wil halen, moet je ze gewoon ongelofelijk voor schut zetten. Laat DENK en hun achterban maar zien dat Tunahan Kuzu geen serieuze politicus is, maar in woord en daad gewoon de opvolger van Rowan Atkinsons legendarisch geworden personage Mr. Bean.

Tunahan heeft daarbij één voordeel: hij viert als vroom moslim geen kerst, dus de kans dat hij op kerstavond een horloge uit het binnenste van een kalkoen moet zitten halen lijkt klein. Da’s dan weer een mazzeltje voor de ex-PvdA’er.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

10 reacties

 1.   

  Wat leuk, weer eens een draadje over DENK!

  1.   

   Wat zou jij leuk vinden dan, zeg nou eens wat jou interesseert in het leven, wat jij nou graag op deze site wilt zien, misschien een brei programma? met mooie en moeilijke patronen.

   1.   

    Waarlijk scherp, Hr Bijslaap.

 2.   

  Hij is leuk gevonden!:)

 3.   

  Ik ben bang dat DS vakkundig kapot is gemaakt door cp en aanhang.

  1.   

   Je bent wel erg met ‘m bezig, C.oitus.

  2.   

   Mij wordt in elk geval vakmanschap toegeschreven.

   Wie het kleine niet eert.

   1.   

    Zelfs als je nog niet hebt gereageerd, dan wordt er om je geroepen.

 4.   

  Atkinson lijkt in de verste verte niet op Kuzu. Buiten dat, is Kuzu een afgestudeerd elektrotechnicus? Neen. Kan Kuzu balletdansen, net zomin.
  Ga eens wat foto’s vergelijken in plaats van dit soort banale vergelijkingen te maken.

 5.   

  Rowan Atkinson vraagt een hoop geld van zijn dubbelgangers die in het openbaar optreden. Even aan hem doorgeven misschien dat hier eentje zelfs in de Tweede Kamer voor vertier zorgt.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!