Eet jij wel eens een watermeloen? Dit is wat er dan met je lichaam gebeurt

Eén van de meest aantrekkelijke vormen van fruit is ongetwijfeld wel de watermeloen. En daar is goede reden voor, want de grote groene bal vruchtensap is één brok gezondheidskick die je oppeuzelt. 

Zoek je een manier om snel gezond te worden en veel vitaminen naar binnen te krijgen? Zoek niet verder, want de oplossing ligt gewoon klaar voor je bij de groenteboer en de supermarkt: ik heb het natuurlijk over watermeloenen. Niet alleen prachtig om te zien, en heerlijk om te eten maar ook fruit bij uitstek om je gezondheid een boost mee te geven!

Dat zit onder andere zo: watermeloenen bevatten veel vitamine A. Deze stof geeft je huid meer glans en kleur, en laat je er in ieder geval al meteen gezonder uitzien. Maar onder de zogenaamde motorkap doet vitamine A nog meer voor je: het stimuleert de groei van lichaamsweefsel. Bovendien helpt vitamine A ook bij het voorkomen van ouderdomskwaaltjes en verbetert het je zicht in het donker.

watermelon

Maar er zit ook nog een andere vitamine in watermeloen: vitamine C. In eerste instantie zorgt deze voedingsstof ervoor dat je hart beter gaat functioneren, wat perfect is als je ook graag sport. In samenwerking met de carotenoïden en kalium die watermeloenen ook bevatten zorgt vitamine C daarnaast voor een lager cholesterol.

Ten slotte zijn ook je nieren beter af met een stuk watermeloen op z’n tijd: de urine zal beter doorstromen en daardoor hebben je nieren minder stress. De kans dat je last krijgt van nierstenen slinkt zienderorgen, en bovendien kan zo overtollig vet worden weggewerkt.

Weet dus wat je doet, en eet regelmatig watermeloen! Je wordt er slank en sterk van.

Mocht je ondanks alles trouwens meloenen niet zo lekker vinden, maar wél iets aan je gezondheid willen doen? Geen punt, want ook bananen zijn uitermate goed voor je!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Ali Yas

    Van vitamine C krijgen we tegenwoordig meer dan genoeg binnen, en vitamine A is giftig bij overdosering. Gelukkig zit er in watermeloen geen vitamine A.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.