Eindelijk: Duitse autoriteiten vallen radicaal-islamitische moskee binnen

Geen categoriejul 28 2016, 16:00
Zo doe je dat: als je weet dat de Radicale Islam ergens gepredikt wordt moet je daar keihard tegen optreden.
Er waren een paar onschuldige doden voor nodig (triest maar waar), maar onze oosterburen hebben dan eindelijk besloten om in actie te komen tegen aanhangers van de extremistische islam. In de stad Hildesheim zijn politieagenten namelijk een moskee binnengevallen die gezien wordt als een "hotspot" voor extremisten.
De minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Nedersaksen zegt dat er daarnaast ingevallen zijn geweest in appartementen van acht bekende radicale moskeegangers. Minister Boris Pistorius legt uit:

"Na maanden van voorbereidingen hebben we vandaag [red: gisteren eigenlijk] een belangrijke stap gezet met het uiteindelijk doel om de groep illegaal te verklaren."

De groep waar het om gaat staat bekend als de "Duits sprekende Islamitische Kring Hildesheim." Volgens Pistorius is deze kring -- en de moskee -- verantwoordelijk voor het radicaliseren van moslims en wordt er in de moskee haat gepredikt ten opzichte van "ongelovigen."
In wat een duidelijk teken is dat de Duitse autoriteiten deze zaak behoorlijk serieus nemen werden er maar liefst 400 agenten ingezet bij deze acties.
Een goede ontwikkeling, natuurlijk, maar tegelijkertijd moet je je afvragen waarom Duitsland hier nu pas mee komt. Waarom moesten er eerst drie of vier terroristische aanvallen plaatsvinden? De minister van Nedersaksen zegt dat de acties maandenlang voorbereid werden, maar er is letterlijk niemand die gelooft dat het losstaat van de gebeurtenissen van de afgelopen weken. Als het rustig was gebleven kun je er vergif op innemen dat deze moskee met rust zou zijn gelaten. Want als Angela Merkel érgens bang voor is dan is het wel om bekend te staan als 'racist.' En ja, dat ben je tegenwoordig al snel als je begrijpt dat de radicale islam een vijand van het westen is en daarom kapotgemaakt moet worden.
Hoe dan ook, een prima begin. Nu moeten de Duitsers doorzetten en álle moskeeën waar het radicale gedachtegoed verspreid wordt sluiten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten