Franse premier wil financiering Moskeeën verbieden

Geen categoriejul 29 2016, 20:00
De Franse premier Manuel Valls overweegt om de buitenlandse financiering van moskeeën in Frankrijk aan banden te leggen. Dit schrijft Robert Spencer op de website Jihad Watch.
Frankrijk moet 'een nieuwe relatie met islam ontwikkelen en Imams moeten in Frankrijk worden opgeleid, niet ergens anders', zegt de premier. Maar volgens Spencer is dit een naïeve voorstelling van zaken, die niets oplost. Het probleem is volgens Spencer niet de financiering of de opleiding, maar hoe de teksten worden gebruikt.
Afgelopen dinsdag werd een priester vermoord in zijn eigen kerk, nota bene door een reeds veroordeelde man, die een electronische enkelband droeg. Toch kon deze vrijelijk bewegen en samen met een andere islamiet de moord plegen.
Valls noemde het feit dat deze man bekend was bij de veiligheidsdiensten en een enkelband droeg, maar toch een moord kon begaan een fout ('failure'). Hij voegde er aan toe dat het incident reden zou moeten zijn voor rechters om een andere, case-by-case benadering te kiezen bij de beoordeling van de strafmaat. De Franse regering staat onder zware druk van de publieke opinie om een einde te maken aan de vele terreuraanslagen van de laatste tijd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten