Franse spelers bewijzen: geloof, succes en cool zijn gaan wel degelijk samen

Geen categoriejul 12 2016, 11:00
Olivier Giroud en Antoine Griezmann verloren de EK-finale maar hebben op een heel ander vlak juist heel veel gewonnen: de heren zijn beide erg gelovig.
Hoewel Antoine Griezmann de finale verloor werd hij terecht uitgeroepen tot de beste speler van het EK. Dat was niet zo gek: hij speelde bij vlagen fantastisch, was een ontzettend belangrijke kracht voor zijn team, en werd ook nog eens de topscorer van het toernooi. Alles bij elkaar opgeteld was zijn prijs dus zeker verdiend.
Griezmann wordt door veel jonge jongens terecht gezien als een geweldig voetbalvoorbeeld: ze kopiëren zijn stijl, proberen hem na te doen, en roepen als ze op straat voetballen allemaal dat ze "Griezmann zijn!"
En daar moeten ouders wat mij betreft bijzonder blij mee zijn. Veel voetballers zijn weliswaar bad boys pur sang, maar Griezmann is ook buiten het veld een goed voorbeeld voor de jeugd. Hij is namelijk een bijzonder gelovig katholiek voor wie het geloof elke dag een grote rol speelt. Zoals het Katholiek Nieuwsblad uitlegt:

Op zijn rechterarm prijken prominent tatoeages van het gezicht van Christus, het beroemde beeld van Christus Verlosser in Rio de Janeiro, de Maagd Maria en een rozenkrans.

Dat is weer eens wat anders dan een tatoeage van het Tupac Shakur, zoals veel andere voetballers hebben.
Griezmann is niet de enige overtuigd christen in het nationale team van de Fransen. Ook Olivier Giroud put veel kracht uit zijn band met Jezus. Op zijn rechterarm heeft hij een tatoeage van Psalm 23: "Dominus regit me et nihil mihi deerit." Oftewel: "De Heer is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets." Vergelijk dat met andere bekende voetballers die dollartekens en bekende automerken op hun lichaam hebben laten zetten.
Giroud spreekt regelmatig openhartig over zijn geloof. In interviews vertelde hij eerder bijvoorbeeld dat hij voor iedere wedstrijd bidt. In een video gemaakt door de Franse voetbalbond voegde hij daar onlangs aan toe dat hij elke dag "tijd met Jezus" doorbrengt. Daarbij baseert hij zich op het boek "Un moment avec Jésus" oftewel "Een moment met Jezus" van de Amerikaanse evangelist Sarah Young. Dat boek wordt in ons land overigens verkocht onder de titel "Dicht bij Jezus."
Het mooiste hieraan is natuurlijk dat Giroud en Griezmann zich zo openlijk uitlaten over de belangrijke rol die het christendom in hun leven speelt terwijl het steeds 'normaler' wordt om gelovige christenen te bespotten en zelfs te bespugen. Moslims mogen gelovig zijn, maar waag het eens als christen om je geloof serieus te nemen. Voor je het weet word je beschouwd als een halvegare.
Misschien dat Griezmann en Giroud ervoor kunnen zorgen dat de nieuwe generatie (van voetballiefhebbers) daar anders tegen aan gaat kijken en begrijpt dat het christelijke geloof werkelijk een verrijking van je leven is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten