Geweldig nieuws: Nintendo doet oude tijden herleven, brengt nieuwe NES uit

Geen categoriejul 15 2016, 9:00
De Japanse videogamesgigant gaat een nieuwe versie van de NES uitbrengen.
Ik ben er eigenlijk net te jong voor, maar toch herinner ik me de NES, de Nintendo Entertainment System, nog goed. Voor velen was dit de eerste écht goede spelcomputer, en volgens anderen is het sindsdien alleen maar bergafwaarts gegaan. Over dat laatste valt te twisten, maar dat eerste is onmiskenbaar waar. De spelcomputer van de Japanse gamegigant was razend populair, en is nog steeds een gewild verzamelobject, zelfs al kun je de spellen inmiddels op je telefoon spelen.
Nintendo heeft besloten om daarom met een geweldige actie voor al haar fans van het eerste uur te komen. De oorspronkelijke NES wordt opnieuw uitgebracht, zij het met een modern jasje, of beter gezegd: een moderne inhoud. De zogenaamde 'Nintendo Classic Mini' wordt een miniatuurversie van de NES, met alle charme van toen, en al het gemak van nu. 30 klassieke spellen zullen al op het apparaat geïnstalleerd staan, zodat je die altijd kunt spelen. Je hoeft dus niet meer telkens cartridges te verwisselen als je iets anders wilt spelen. Handig!
Ook is er een HDMI-uitgang om het ding te kunnen aansluiten op de televisies van vandaag de dag. Verder zou er echter weinig veranderd zijn: de controller is ongeveer hetzelfde als vroeger, de games zijn identiek en het ding ziet er, hetzij kleiner, ongeveer hetzelfde uit.
Dus, ben jij al enthousiast? Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten: voor 60 euro kun je er één aanschaffen vanaf november.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten