Geweldige Max Verstappen kwalificeert zich als derde voor de Britse Grand Prix

Geen categoriejul 09 2016, 15:10
De jonge Nederlander heeft weer bewezen een uniek talent te zijn.
Zondag kon weleens een bijzonder mooie dag worden voor Max Verstappen, de Nederlandse Formule 1 coureur van Red Bull Racing. Het 18-jarige talent kwalificeerde zich namelijk zojuist als derde voor de Grand Prix van Groot-Brittannië.
Verstappen was meer dan een seconde langzamer dan de grote man van de dag, Lewis Hamilton. Dat is een behoorlijk gat, maar niemand die hem dat kwalijk neemt. Hamilton is namelijk niet alleen de regerend wereldkampioen, maar heeft ook nog eens de beste wagen van allemaal: een Mercedes. Zijn teammaat Nico Rosberg kwalificeerde zich dan ook als tweede, op drie tienden achterstand.
Dat was eigenlijk zoals verwacht. De Mercedessen zijn dit seizoen gewoon niet bij te halen. Het doel van de overige coureurs is dan ook om 'best of the rest' te worden.
En ja, het lijkt erop dat Max die 'best of the rest' is. Sinds hij bij Red Bull Racing kwam is hij twee keer op het podium gekomen, waaronder één keer op de hoogste trede. Nu ligt hij weer op podiumkoers... en wie weet wat er kan gebeuren in de race zelf, als de twee Mercedessen de strijd met elkaar aangaan? In het verleden hebben we al gezien dat dit in ongelukken kan resulteren, wat natuurlijk niets meer of minder dan een geweldige kans is voor Max.
Opvallend genoeg was het de eerste keer dit seizoen dat Max sneller was dan zijn teamgenoot, Daniel Ricciardo. De Australische coureur is in principe de nummer één van het team omdat hij ouder is, meer ervaring heeft, en tot nu toe beter presteerde in kwalificatie, hoewel lang niet altijd in de race zelf. Nu heeft Max hem dus ingehaald in de kwalificatie. Als hij dat kan volhouden moeten we ernstig (en verheugd) rekening mee houden dat Max binnen afzienbare tijd weleens dé nummer één van Red Bull kon worden, en dat op zijn jonge leeftijd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten