Hij kon er niet meer tegen: al die levend gekookte kreeften in restaurants. Hij besloot toen dit voor ze te doen

Geen categoriejul 10 2016, 13:00
Honderden kreeften wisten dankzij hem te ontkomen aan een pijnlijke dood in de keuken van een chic restaurant!
Niet iedereen kan het aanzien, maar ook niet iedereen kan er iets aan doen: vele luxe restaurants koken kreeften levend om ze vervolgens te serveren aan hun gasten. De dieren lopen vaak nog in het aquarium rond als je binnenkomt, en vaak kan je zelf kiezen welk exemplaar je als gerecht op je bord wil zien. Deze boeddhistische monniken konden deze vrij brute praktijk niet meer aanzien en besloten om het lot zelf in handen te nemen.
Dat wil zeggen: ze kochten 600 kreeften en lieten die vrij in zee. Ja, echt! Boeddhistische monnik Dan was de initiatiefnemer van de actie, die zich het lot van restaurant erg aantrok. Dus op een goede dag trok hij door zijn stad heen en kocht maar liefst 600 kreeften vrij die anders waren geëindigd als hoofdgerecht voor een vermogende restaurantganger.
monks-free-lobsters.jpg2
Het gaat erom dat er in deze wereld meer compassie komt, legde de monnik uit:

"We respecteren de eetgewoontes van iederen, dus we doen dit niet om iedereen over te halen om vegetariërs of veganisten te worden. Het doel voor ons is om compassie te kweken richting anderen. Het hoeven geen kreeften te zijn, maar het kunnen ook wormen, vliegen of andere dieren zijn. Om bijvoorbeeld langzamer te rijden zodat je geen knaagdieren doodrijdt op straat."

En zo konden de honderden kreeften dienen als lichtend voorbeeld voor de hele mensheid. Samen met enkele collega's liet Dan ze afgelopen zaterdag vrij nadat hij een korte ceremonie van 20 minuten hield aan boord van een bootje dat de bofkonten naar open zee bracht.
monks-free-lobster
Terwijl de ene na de andere rode lobbes het ruime sop werd ingegooid, vertelde Dan nog één keer wat z'n bedoeling was:

"Als jouw geliefden in deze situatie zaten, hoe zouden zij willen dat jij reageert? Zij willen dat je ze de helpende hand aanreikt en ze weer terugzet op een plek waar ze zich weer aangenaam voelen. Wij geloven dat als iedereen daartoe in staat is, de wereld een betere en meer harmonieuze plaats wordt.

Laten we hopen dat de visie van Dan spoedig werkelijkheid wordt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten