Iraanse mannen steunen hun vrouwelijke landgenoten en dragen een hoofddoek

Veel Iraanse mannen zijn het helemaal zat dat vrouwen zich alleen met een hoofddoek op straat mogen vertonen, en dus nemen ze het heft in eigen hand: tijd voor het belachelijk maken van dit islamitische kledingstuk!

In Iran gaan al een tijdlang een hoop foto’s rond onder de noemer en hashtag #MenInHijab. De hijab is de formele naam van het hoofddoekje (of ‘kopvod’, zoals een zekere politiek leider die zaken pleegt te noemen…), en in Iran zijn vrouwen verplicht op straat zo’n apparaat mee te torsen op hun kruin. Zo niet, dan riskeren ze een niet zo vriendelijk bezoek van de zedelijkheidspolitie die niet echt staat te wachten op westerse vrouwen met hun losbandige principes.

Wij gelukkig wel, en daarom ondersteunen we #MenInHijab. Een actie om aan te tonen hoe bizar zo’n hoofddoek eigenlijk is. Wat is dit eigenlijk voor raar modestatement?

Op Facebook heeft de pagina “My Stealthy Freedom” inmiddels een miljoen likes verzameld. Het mogen afdoen van de hoofddoek is dus – zelfs in Iran – een populair verzoek. Gelukkig vinden niet alleen vrouwen, dat maar mannen ook. Die het kledingsstuk dat vrouwen zogenaamd tegen hen moet beschermen ontmaskeren als het nutteloze doekje dat het eigenlijk is:

Een mooie actie. Als vrouwen zichzelf willen “versieren” met zo’n theemuts op hun hoofd, moeten ze dat vooral zelf weten. Met de nadruk op zelf, want in Iran bepaalt de overheid dus voor je dat je zo’n lappenmand op je paasei mee moet nemen als je op straat gaat. De mannelijke ayatollahs die geen enkele inspraak van vrouwen dulden, om precies te zijn. Mooi om te zien dat lang niet alle mannen zijn gevallen voor dit vrouwenhatende wereldbeeld en er gewoon willen zijn voor hun medemensen die in hun eigen tijd hun eigen keuzes willen maken.

Dus maak die verplichte hoofddoek maar zo belachelijk als je zelf wilt!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Peter Selie

  Iraanse mannen steunen hun vrouwelijke landgenoten en dragen een hoofddoek. Totaal verkeerd beeld wat geschetst wordt door de Iraanse mannen, want ze zijn immers heer en meester over de vrouw. Wanneer de islamitische vrouwe massaal hun hoofddoeken aan de wilgen hangen dat zou een veel beter ‘statement’ zijn voor de vrouwen onderdrukking in de islamitische landen….

  De blinde vlek van het socialistisch feminisme van Anja Meulenbelt

  Binnen islam bestaat geen feminisme

  “Eerlijk delen en niet slaan” is de bondige definitie van feminisme door Anja Meulenbelt (1945). Zij is een eminence grise van het feminisme in Nederland. Als schrijver en activist zet zij zich al decennialang onvermoeibaar in voor vrouwenemancipatie. Meulenbelt werd beroemd met haar autobiografische roman De schaamte voorbij (1976) die iconisch is voor de seksuele revolutie van de tweede emancipatiegolf in de jaren 60-70 van de twintigste eeuw. Meulenbelt heeft onder meer met dat boek bijgedragen aan de seksuele revolutie waarbij vrouwen meer ruimte kregen om hun seksualiteit te ontplooien. Zij gaf ook lezingen en cursussen voor de NVSH (Nederlandse Vereniging voor Seksuele Hervorming). Een feministische grap uit die tijd luidde: “Ik heb niks tegen een fraaie penis, alleen jammer dat er zo vaak een lul aan vast zit.” In 2016 verscheen de monografie Het verschil. Zeventien actuele kwesties bekeken vanuit het feminisme waarin zij haar visie op het belang van feminisme vandaag de dag uiteen zet. >>>> http://cult.tpo.nl/2016/07/28/blinde-vlek-socialistisch-feminisme-anja-meulenbelt/

 2. Peter Selie

  Ach, ach, ach wat een medeleven spreiden deze Iraanse “mannen” ten toon, en wanneer alle moslima’s hun hoofddoeken in de prullenbak zouden gooien, dan blijft de onveranderde islam doctrine achter in de hoofden van deze vrouwen. De islam is een ideologie en levenswijze die verraad je niet door een hoofddoek te gaan dragen enkel en alleen uit protest tegen de vrouwen onderdrukking, want deze “mannen” zijn óók de onderdrukkers, stront rolt altijd naar beneden…

 3. Ni28

  De eerste sporen van Verlichting? Nu nog 600 jaar en wij zijn er.

 4. Paul

  De textiellobby zal wel protesteren.
  Want die spint er garen bij de lappendracht.

  1. Paul

   min er

 5. Peter Selie

  Europa zal binnenkort ten onder gaan vanwege zijn vroegere liberalisme dat kinderachtig en suïcidaal is gebleken. Europa heeft Hitler voortgebracht, en na Hitler staat het continent er bij, zonder argumenten: de deuren wijd open voor de islam, ze durven niet meer te praten over ras en religie, terwijl de islam alleen de taal van haat kent tegen buitenlandse rassen en religies.

  Ik zou ook een paar woorden willen zeggen over de politiek … Dan zou ik praten over hoe moslims Europa overspoelen, bezetten, in duidelijke werkwoorden, de vernietiging van Europa, en hoe Europa betrekking heeft op deze, de suïcidale liberalisme en haar domme democratie … Het eindigt altijd op dezelfde manier: beschaving bereikt altijd een bepaalde fase van rijping waar het niet alleen in staat is om zichzelf te verdedigen, maar waar het in een schijnbaar en onbegrijpelijke aanbidding van hun eigen vijand vervalt.

  -Imre Kertész

  Hongaarse auteur, Holocaust overlevende van de concentratiekampen, en de ontvanger van de 2002 Nobelprijs voor de Literatuur

 6. Peter Selie

  De mythe van ‘islamofobie’

  Ideeën hebben geen rechten, mensen hebben rechten

  “Islamofobie is antisemitisme 2.0”, schrijft Abou Jahjah in een warrig en met aannames doorspekt opinieartikel in de NRC op 26 juli. Dat mag Abou Jahjah natuurlijk vinden, we leven immers in een vrije samenleving en daarin mag iedereen een mening hebben.

  Jahjah gaat daarbij – helaas zoals zovelen – voorbij aan het feit dat islamofobie zowel semantisch als feitelijk bekeken eigenlijk een non-woord is, dat voortvloeit uit een combinatie van politieke correctheid en intellectuele luiheid. Laten we islamofobie daarom eens nader bekijken, waarbij vanzelfsprekend vooropgesteld is dat in diezelfde vrije samenleving elke vorm van (religieuze) discriminatie bestreden dient te worden. Dat is één van de kernwaarden van onze op recht en gelijkheid gestoelde democratieën en daar dient niet aan getornd te worden. >>>> http://cult.tpo.nl/2016/07/30/de-mythe-van-islamofobie/

 7. toetssteen

  Iran, het land dat er achter de voordeur volkomen anders uitziet. Huphup in de spijkerbroek, en wat wil je drinken? Nou en dat is dan niet of u limonade of cola wilt.
  Het grootste deel van de bevolking speelt toneel om gedonder te voorkomen, ik kan het ze niet kwalijk nemen. Zolang ze binnenshuis kunnen blijven doen waar ze zin in hebben, gaat dat spel gewoon door. Boeien!
  Dit gebaar is wel lachen, maar vloeit voort uit dat wat ik schreef.

 8. ko vadis

  Verdraaid, zeg! Ik zie geen verschil! ook een snorretje onder de hoofddoek…..

  1. toetssteen

   @ko vadis
   Pffff, de Perzische vrouwen zijn echt mooi! Nee, niet die Arabische! Vergelijkenderwijze hè! Het is een verschil als een negen of een zeven.

   1. ko vadis

    @ Toetssteen, t is wat jolig bedoeld, en inderdaad zijn er betoverende schoonheden onder de oosterse/oriëntaalse vrouwvolken aanwezig, maar waarom scheren zij zich niet? 🙂

    1. toetssteen

     @ko vadis
     Je moet niet naar de kerels kijken! Die met die hoofddoek is geen vrouw! (geintje).

     Er is trouwens maar één ras (sorry) waar de vrouwen alleen hoofdhaar kennen. Gillette is daar zelfs voor sommige mannen een overbodig merk.

     1. ko vadis

      Een kenmerk van oosterse vrouwen is ook dat zij echt waar hoor, schaamhaar als een staalborsteltje bezitten!

     2. toetssteen

      @ko
      Hebbie mijn vrouw al eens horen klagen over mijn borstels. Ken ut wel scherun, maar dan staan d’r stoppels en isut ook weer wat. Blondines maat, je leg er een ring om en je zittur zomaar vijftug jaar an vast ;).

      Sorry ko vadis, maar ik vind dit zo’n typisch onderwerp om lekker je schouders over op te halen. Het is net als al die hypocrieten hier ten lande toen dominee en pastoor nog ronddwaalden met de belerende scepter.

      Wat ik ernstiger vind en at meen ik, is de alliantie die de socialistische certe lijkt te hebben gesloten met de islamitische variant. Beide clubs zijn de grip op het volk kwijt, dus dan maar een soort wurgcontract.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.