Islamitische AD-columniste: ach, salafisten zijn net Jehova-getuigen!

Gaat u maar lekker slapen. De radicale islam is geen gevaar. En salafisten? Gewoon de uitgevers van de islamitische Wachttoren!

Veertien jaar na Pim Fortuyn, en mensen zijn nog altijd aan het ontkennen dat de islam naast een hoop religieuze inspiratie voor honderden miljoenen mensen ook een portie narigheid herbergt. Ja, echt waar: nog altijd zijn er mensen die in de islam niets anders dan een bloemetjes-en-hartjes-geloof willen zien dat geen vlieg kwaad doet. Zelfs de meest gewelddadige secties van de religie worden met de mantel der liefde toegedekt.

Eén van de media die dat wekelijks doet, is het Algemeen Dagblad. Bij monde van hun islamitische en oppervlakkige columniste Hanina Ajarai worden wekelijks alle scherpe en dodelijke kantjes van de islam weggepoetst, afgesleten of onder het tapijt geveegd. Ditmaal was het de beurt aan het salafisme. Het salafisme is een uiterst gewelddadige stroming in de islam die gelooft dat alleen door een gewapende jihad de wereld onderdrukt kan en moet worden. Ongelovigen zullen zich bekeren, of hun hoofden gaan onder het zwaard.

Het is lang niet allemaal theorie bij salafisme, want de soep wordt dikwijls wel dégelijk zo heet gegeten als deze wordt opgediend. Mohammed B. – de moordenaar van Theo van Gogh – was een salafist, en ook is de stroming bijzonder populair bij ISIS-aanhangers.

Bij Hanina zijn het echter geen gewelddadige moordenaars die door verovering en plundering een sharia-kalifaat willen stichten, maar gewoon gezellige gekkies. Ze vergelijkt ze met Jehova-getuigen. Je weet wel: die christelijke sekte die aan de voordeur door iedereen wordt uitgelachen:

“Ik vergelijk ze altijd met Jehova’s getuigen: even irritant en wereldvreemd. Beide groepen geloven stellig dat zij de enigen op aarde zijn die het goed doen.

[…]

En dan heb je nog de politiek. Zowel Jehova’s getuigen als salafisten laten zich niet in met politiek. Stemmen mag niet, althans voor salafisten geldt die beperking alleen voor niet-islamitische landen. Waarom Jehova’s getuigen zo apolitiek zijn, weet ik eigenlijk niet.

Dus, moeten we bang zijn voor die nieuwe salafistenschool in Rotterdam-Zuid? Een verrijking is de school zeker niet, maar bang? De ware salafist (dus niet de jihadistische) doet geen vlieg kwaad. “

Salafisme is wel degelijk een politieke stroming, aangezien salafisten streven naar wereldlijke macht. Niet door middel van de democratie, dat klopt, maar dat maakt ze er niet minder ongevaarlijk op. Eerder juist méér. Da’s al tien punten aftrek voor Hanina. En zo’n uitspraak als “De ware salafist doet geen vlieg kwaad”…? Vraag het Theo van Gogh, zou ik willen suggereren. Nogmaals tien punten aftrek van Hanina. De AD-scribente mag niet door voor de koelkast.

Jammer de bammer dus. Volgende week in een nieuwe column dus maar weer eens opnieuw proberen. Kijken wel onderdeel van het islamitische geloof ze ditmaal door de mangel kan halen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Floris

  Wat een prachtige hoofddoek draagt dat meisje op haar lege bolletje.

 2. hans-e-pans

  Men zegt dat de hoofddoek dient om de oren te bedekken zodat het hoofd niet gaat fluiten/rondzingen.

 3. Bromsnor

  Ik denk dat de meeste Europeanen klaar zijn met de jihadisten, salafisten, wahabisten en alle andere vormen van de islam.

  Keer op keer blijkt dat de islam niet compatibel is met de westerse samenleving en dat veel moslims weigeren te integreren en hier (in het Westen) willen leven zoals ze in een islamitisch land leven.

  Het is onbegrijpelijk dat we mensen toelaten die een haat en afkeer hebben van de westerse samenleving en levenswijze.

  Dat kan alleen maar tot grote ellende leiden.

  “De dappere Belgische journaliste Hind Fraihi schreef kort voor ik mij in Brussel vestigde Undercover in Klein-Marokko waarin ze nadrukkelijk waarschuwde voor salafisten en jihadisten in Molenbeek.”
  http://www.hpdetijd.nl/2016-03-22/brussel-belgie-is-het-nou-eindelijk-klaar-met-dat-islamgeknuffel/

 4. Peter Selie

  Islamitische AD-columniste: ach, salafisten zijn net Jehova-getuigen! Ach Hanina Ajarai die zelf in moslim kringen onderdrukt wordt met haar modieuze hoofddoek en al, vergoelijkt het salafisme op een zodanige manier dat meer dan de helft van de Nederlanders er helemaal mee klaar zijn. Wanneer deze dame echt aan de weg probeert te timmeren zal zij mijns inziens eerst haar hoofddoek aan de wilgen moeten hangen en dan pas mee praten. Het AD geeft ook wel weer podium aan zo’n doorgedraaid lid van het grondpersoneel van Allah, Nederland moet en zal naar de testikels geholpen worden hoe dan ook is het motto van de journaille…

  1. Floris

   Wat voor mensen zouden nog abonnee zijn van die waardeloze krant? Landverraders en moslims?

   1. ceteris paribus

    Begrijp ik goed dat het AD ook al geen genade meer kan vinden in de ogen der islamofobe haatzaaiertjes?

    1. Floris

     Islamofobie bestaat niet (hoe vaak moet dat nog gezegd worden voordat het door die plaat voor je harses komt?) en haatzaaiers vinden we voornamelijk binnen de islam, heer Brulkikker.

     En natuurlijk onder de Farage- en Wilders-haters.

     1. ceteris paribus

      Floris, als je op etymologische, hermeneutische of semantische gronden moeite hebt met het woord islamofobie kun je het eenvoudig vervangen met de term moslimhaat of, naar analogie met het nauw verwante antisemitisme, met de term anti-islamisme.

     2. Floris

      Dat zou jij overigens ook kunnen doen ipv dat nietszeggende woord steeds te gebruiken.

      Twee kanttekeningen:

      1) Het gaat niet om moslimhaat, maar om afkeer van de islam. Kennelijk begrijp jij het verschil niet.

      2) Anti-islamisme is als term ook foutief. Onder islamisme wordt de zg politieke islam verstaan, maar de afkeer betreft de islam in z’n totaliteit. Van enige analogie met antisemitisme (een vorm van racisme) is geen sprake.

      Je moet nog veel leren, knul. Zou dat nog gaan lukken, denk je?

     3. ceteris paribus

      Haat en grote afkeer zijn synoniem, beste Floris.

      http://www.encyclo.nl/begrip/haten

      Ik vind het overigens niet slim alle aspecten van de islam af te wijzen, maar ik weet dat dit in islamofobe kringen wel vaak het geval is.

      Als je de term anti-islamisme niet passend vindt kun je natuurlijk ook anti-islamitisme als term voor je afkeer gebruiken.

      We komen er samen wel uit hoor.

     4. Floris

      Ik maak onderscheid tussen haat tegen personen (of groepen) en afkeer van een ideologie of religie.

      Kan dat kwartje vallen?

     5. ceteris paribus

      Floris, je staat hier permanent boos te stampvoeten en te schelden. Jij haat nooit personen?

     6. Floris

      Je doet weer een toeschrijving vanuit jouw wensdenken, heer Brulkikker. Wist je dat dat typerend is voor de zwakke debater?

      Ik stampvoet niet en ik haat niet. Noch ben ik hier permanent aanwezig, dit in tegenstelling tot jij, die z’n leven verdoet met zichzelf eindeloos hele dagen te herhalen op fora en blogs. Je bent een deerniswekkend figuur.

     7. ceteris paribus

      Rustig maar Floris, als opponenten in de discussie je ongenoegen opwekken zou ik ermee stoppen. Debatteren moet leuk zijn en met deze zure scheldpartijen haal je slechts jezelf omlaag.
      Neem het niet zo zwaar op, geniet van de discussie of ga wat anders doen.

     8. Floris

      De autist blijft hangen in z’n op niets gebaseerde toeschrijving. Zou dat zijn om de aandacht af te leiden van het feit dat hij voor de voeten kreeg geworpen dat het deerniswekkend is dat iemand bijna niets anders doet dan hier de trol uit te hangen?

      Wat een leeg leven heb je dan.

     9. ceteris paribus

      Floris, wordt de toeschrijving niet voldoende ondersteund door het feit dat je nagenoeg uitsluitend bijdragen plaatst waarin opponenten op agressieve wijze worden uitgescholden?
      Waar komt die behoefte uit voort?

     10. Floris

      “…nagenoeg uitsluitend bijdragen plaatst waarin opponenten op agressieve wijze worden uitgescholden?…”
      ——————————————
      Dit is een dijk van een stropop.

      Waar komt trouwens jouw behoefte vandaan om mensen te kleineren en te treiteren?

   2. Peter Selie

    @Floris

    Denk dat bijna alle reguliere dagbladen met een terugloop van abonnees te maken hebben Floris, de strijd om te overleven in de Main Stream Media doet een kat in nood gekke sprongen maken. Het nieuws is eenheidsworst geworden de reguliere media zijn de gewiekste doorgeefluiken van de grote persbureaus, echte onderzoeksjournalisten moet men met een lampje zoeken…

 5. toetssteen

  Ach, de dame in kwestie weet niet eens dat het Jehovah’s getuigen zijn. Enne, kan iemand me vertellen wanneer de laatste zelfexploderende Getuige op een drukke markt was en ehhh, wanneer zij een wapen hanteerden? Nee hè, die feiten zijn er niet. Feit is wel dat Hitler hen opsloot in zijn concentratiekampen.
  De dame slaat alle planken volkomen mis.
  Enne dame, Mo had het niet over een kopvod, maar een doek om de halssieraden te bedekken voor graaigrage handen. Gouden sierraaden werden als een soort belegging in goud rond de hals gedragen en dat maakt/ maakte graaigrage handen begerig. Ik moet de eerste kerel nog zien die van wat hoofdhaar aan de roof gaat.

  1. Peter Selie

   🙂

 6. henk vintage

  Juffrouw bowlingbol mag haar geïndoctrineerde hersenspinsels onbelemmerd in het
  Allochtonen Dienstbaarheidblad ventileren.

  1. toetssteen

   @Henk
   Dieptepunt voor het AD. Ik las het AD elke morgen toen het nog een echte informatieve krant was. Lekker voor mijn schoonpa, want hij moest later weg en stond pas om, kuch, half acht op en ik al om kwart voor zeven. Logisch, want ik moest naar de tram als hij aan de beschuit toe was.
   Zonder dollen, toen was journalistiek een vak, nu twijfel ik er dagelijks aan. Objectieve journalistiek? Zelfs de Elsevier raakt doordrenkt van vooringenomen babbelpraat.

   1. Floris

    ” Ik las het AD elke morgen toen het nog een echte informatieve krant was”
    ———————————————-
    Dat moet dan lang geleden zijn. Na de affaire met Pamela Hemelrijk (2002) was mij al wel duidelijk dat het AD een linkse kutkrant was geworden.

 7. Bes Tolen

  Iemand hier stelt dat anti-semitisme altijd racisme is. Dat lijkt me niet altijd te hoeven. Het is evenwel maar welke inhoud je aan zo’n begrip wil geven. Wel is de term fout want anti-semitisme zou alleen joden als onderwerp betreffen. Onder Semieten worden verstaan volken uit het Midden Oosten en volken en individuen, die geacht worden er vanouds vanaf te stammen. Met Sem als voorvader. Dit laatste moet als een verouderde zienswijze worden aangemerkt. Waar joden van oorsprong vandaan komen, kan ook aan discussie onderhevig zijn. Ik vind verder dat het mogelijk moet zijn joden of groepen joden te bekritiseren. Wel dan degelijk en eerlijk uiteraard zoals ook voor de anderen geldt. Het christendom maakt in principe al gauw elke zakelijke kritiek onmogelijk en overheden en politiek groepen en wat dies meer zij, passen zich hierbij aan. Voor wat holocaust wordt genoemd, plaats vond was deze (eeuwige?) houding van het christendom er ook al. Zij het dat nu daarbij ook holocaust lijkt te worden geëxploiteerd. Niet zo mooi om dat zo te moeten uitdrukken.

  1. ceteris paribus

   “Iemand hier stelt dat anti-semitisme altijd racisme is. Dat lijkt me niet altijd te hoeven.”

   Wanneeer is dat naar het oordeel van Bes dan niet het geval?

   1. toetssteen

    @CP
    U kreeg maar twee regels door van het comment van Bes of bent u na twee regels gestopt om uw pedanterie te tikken? Als u de moeite had genomen om alles te lezen CP, dan zou u weten dat Bes zelf antwoord geeft.
    Hé CP u trapt een open deur in en dat is waarachtig niet de eerste keer.

 8. Ruud562

  Tja, de lezers van het AD worden klaargestoomd voor de toekomst middels het in de ogen strooien van islamitisch zand ….
  Godzijdank heb ik mijn abonnement van dat AD opgezegd en krijgen ze van mij geen enkele cent meer!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.