Israël-kraam in Nederlandse supermarkt aangevallen: “Boycot de zionistische schurkenstaat!”

Een doodgewone supermarkt in Krimpen aan den IJssel heeft de woede van een horde onbeschaafden op de hals gehaald door een Israëlisch kraampje te starten.

Triest maar waar: een supermarkt in Krimpen aan den IJssel is in de problemen gekomen omdat ze een speciaal Israël-kraampje waren begonnen. Als een supermarkt hetzelfde zou hebben gedaan met Frankrijk, Duitsland, Suriname of wat mij betreft Sierra Leone had geen haan er naar gekraaid. Maar bij Israël kunnen mensen kennelijk hun dierlijke gevoelens niet bedwingen:

‘Israëlkraam’ in supermarkt valt verkeerd

Met een promotietafel met producten uit Israël heeft een supermarktondernemer in Krimpen aan den IJssel zich eind vorige week de woede van antizionisten op de hals gehaald. „Ik probeer enkel de lokale klant te bedienen.”

Toen een winkelende Israëlsympathisant een foto hiervan maakte en online zette, kreeg de actie bijval van Christenen voor Israël (CvI). Het Facebookbericht van deze stichting kwam echter ook talloze voorstanders van een Israëlboycot onder ogen. Vooral de Israëlische vlag bleek te werken als een rode lap op een stier.

Een redacteur van de Amsterdamse website marokko.nl schreef vervolgens een vlammend stukje tegen de actie van de Krimpense super. Ze was volgens hem bedoeld om „een statement te maken tegen alle boycots tegen de zionistische schurkenstaat.”

Het boycotten van Israëlische producten, diensten of acties wordt in de volksmond “BDS” genoemd. Zoals de Arabisch-Israëlische journalist Khaled Abu Toameh – die vaak kritisch is richting de regering van Netanyahu – mij vorige week echter heeft uitgelegd is het de grootst mogelijke onzin. Volgens Toameh bereik je geen oplossingen in het conflict tussen Israël en de Palestijnen met dit soort negatieve acties. Zeker omdat het niet gericht is op het helpen van Palestijnen, maar op het in de grond trappen van Israëli’s. Met zulk soort negativisme help je niemand.

Gelukkig hebben de ChristenUnie en de SGP vandaag Kamervragen gesteld naar aanleiding van deze belachelijke onzin. Hopelijk kan de Jumbo in Krimpen aan den IJssel binnenkort gewoon wél deze producten tonen zonder te worden geterroriseerd door tuig van Marokko.nl en elders.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Ni28

  Met steun van onze politieke leiders wordt Nederland ons stukje voor stukje ontfutseld.

 2. Ali Yas

  Israël is een bevriende staat met een werkende democratie. De term “schurkenstaat” is daarom een uiting van antisemitisme. En dus is het ook haatzaaien tegen joden en moet het OM in actie komen. Maar er moet wel meer wat niet gebeurt…

 3. Bromsnor

  “BDS” is een organisatie/actie die uiteindelijk gericht is op de vernietiging van Israël.

  BDS and Hamas: The New Partnership
  http://www.gatestoneinstitute.org/5940/bds-hamas

  1. van Urk

   Beste Bromsnor, Wat denk je van de Palestijnse werknemer die zelf er ook onder lijdt als hij ontslagen wordt vanwege al die boycots of bedrijven die onder druk uit bezette gebieden moeten gaan verhuizen . Want zij maken samen met Joodse collega,s en werkgevers deze producten in Israelische bedrijven en kassen. BDS is gewoon zelf een terreurorganisatie die voor geen enkele belangen handelt.

 4. Likoednl

  Hoe symbolisch: terwijl de Palestijnen en hun fans alleen bezig zijn met afbreken van de resultaten van anderen, willen Joden juist opbouwen.

 5. zomaar

  was te verwachten dat de islamieten en links tuig , hiertegen zouden arrangeren .

  ramadan dan nog een Israëlische (Joden) kraam bij een super , is niet echt haram.
  en dat willen onze lieverdjes niet !, zij willen van onze samenleving een Jodenvrije samenleving maken zoals dat bij hun voorouders ook zo is , dus elke Jood moet vervolgd worden , achter elke steen of muur , schuur , zal men hen zoeken , staat in hun koran vermeld .

  wat er dan mee moet gebeuren zal ik maar niet hier neer schrijven , A.H zou bij leven er van zijn gaan blozen .

  a ja het is niet Appie.Happie die ik bedoelde , met de afkorting A.H

 6. Bes Tolen

  De exploitant van de supermarkt zal weten, dat Israël omstreden is door veel inwoners van dit land. Om nu problemen van elders naar hier te halen, lijkt me voor een enkel individu als de exploitant in casu niet verstandig.
  Als er een criminele actie in zijn supermarkt als gevolg van, plaats vindt, zal hij beslist de politie moeten inschakelen. Dat is ook de manier om er aan mee te helpen de eigen actieradius zonder problemen te kunnen vergroten. Wat moet. Het gaat er om foute ontwikkelingen te stoppen.
  Ik vind het heel fout, dat de Nederlandse burger door de import aan burgerlijke vrijheid heeft verloren. Dat komt door de politiek, die het vreemdelingen al te gemakkelijk heeft gemaakt en nog altijd maakt zich hier in grote getale te vestigen.
  Ik ben altijd benieuwd hoe een hoofdpersoon in een bepaalde kwestie, hier de supermarktexploitant, over dit onderwerp massa immigratie denkt. Heeft die er wat van geleerd?

 7. Anna

  Het begint bij de Joden en vervolgens zijn de christenen en alle andersdenkenden aan de beurt. Europa over x jaren grote burgeroorlog met dank aan nationale politici en klein groepje ondemocratische EU leiders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.