Keulen anno 2016

Geen categoriejul 31 2016, 16:00
Keulen vandaag: er vinden maar liefst 5 demonstraties plaats. Niet over de locale politiek of de gebeurtenissen van afgelopen Nieuwjaarsnacht, maar door het Turkse smaldeel van de stad. Demonstraties pro- en contra Erdogan. Bovendien wordt er een tegenbetoging georganiseerd door de anti-islam groep Pro NRW, maar ook van mensen die tegen discriminatie van Turken in Duitsland zijn en naar verluidt ook nog een Pegida-achtige groep die tegen de islamisering van Duitsland protesteert.
https://twitter.com/Andvaka_/status/759665769697406976
De politie is met man en macht op de been om eventuele confrontaties te vermijden en om te voorkomen dat de boel uit de hand loopt. Maar liefst 2700 agenten zijn ingezet. Er worden 30.000 demonstranten nabij het centrum verwacht. De autoriteiten hadden overwogen om de manifestatie, die om 14.00 uur van start gaat, niet toe te laten maar hebben uiteindelijk alleen de veiligheidsmaatregelen verscherpt.
In Duitsland wonen ongeveer 3 miljoen mensen van Turkse afkomst, en de couppoging van 15 juli heeft gezorgd voor veel onenigheid binnen de Turkse gemeenschap in Duitsland. Bij de Duitse politiek valt de pro-Erdogan bijeenkomst niet overal in goede aarde. 'De Turkse binnenlandse politiek heeft op Duitse bodem niets te zoeken', zegt bijvoorbeeld de algemeen secretaris van de Beierse partij CSU Andreas Scheuer. 'Wie betrokken wil zijn bij de Turkse binnenlandse politie, kan beter ons land verlaten en teruggaan naar Turkije.', schrijft het AD.
Het Duitse Constitutionele Hof verbood de Turkse president Erdogan om zijn aanhang via een live-stream toe te spreken. Dit leidde in Turkije tot hevige verontwaardiging.
Op het moment van dit schrijven hebben zich nog geen ongeregeldheden voorgedaan. Wel werd het Turks volkslied uit volle borst meegezongen. Bij het Duitse volkslied klonk Boe-geroep. Hoelang zal het duren voordat ook in Duitsland een moslimpartij aan de verkiezingen deelneemt?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten