Kuzu en Öztürk blijven laat op in Tweede Kamer om gemiste Suikerfeest-uren in te halen

Geen categoriejul 08 2016, 8:39
De DENK-politici waren tot diep in de nacht aan het werk.
Eerder deze week kregen de heren van DENK kritiek omdat ze niet op hun werk verschenen in verband met het Suikerfeest. Leuk en aardig, het einde van de Ramadan, maar je dient gewoon op je werk te verschijnen als Kamerlid, zo meenden ook Kamerlen Farshad Bashir en Sadet Karabulut (SP). Nemen Kuzu en Öztürk hun werk wel serieus, of lopen ze de kantjes ervanaf? Afgelopen nacht deden ze een poging om de critici de mond te snoeren: om kwart voor drie 's nachts waren ze nog aan het werk.
Althans, ze postten een selfie vanuit de zaal van de Tweede Kamer om dat tijdstip. Op de klok op de achtergrond is te zien dat de foto daadwerkelijk in het holst van de nacht genomen is. Of de DENK-heren hard aan het werk waren of gewoon een fotosessie hielden in de Kamer is natuurlijk niet te controleren, maar ze doen in ieder geval hun best om de gemiste uren van Suikerfeest in te halen. Tunahan Kuzu schreef het volgende bij de foto:

8 juli 2016, 02.45 in de nacht (zie klok op de achtergrond). Laatste vergadering is net afgelopen. De Tweede Kamer gaat met reces. Wij blijven nog even doorwerken...

Ondanks het reces van de Tweede Kamer blijft DENK keihard doorwerken. De beweging is niet van plan om hun haatcampagne te staken deze zomer: integendeel, het verlengstuk van Ankara gaat er éxtra hard tegenaan de komende maanden. Samen met Farid Azarkan en Sylvana Simons trekken Kuzu en Öztürk alles uit de kast om de aandacht en steun van de (Turkse) kiezers te verwerven. De slogan die daarbij wordt gehanteerd is even veelzeggend als onheilspellend:

Wen er maar aan!

De uitdagende leus is Kuzu's vaste uitsmijter in zijn video's. Nederland moet wennen aan DENK, want DENK wordt alleen maar groter, is de boodschap. Of dat ook werkelijkheid wordt, zal pas bij de Kamerverkiezingen in 2017 blijken. Kuzu en Öztürk doen er in ieder geval alles aan om ook na die verkiezingen in de Tweede Kamer te blijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten