Max Verstappen stelt teleur met vijfde plek bij Grand Prix van Hongarije

Geen categoriejul 24 2016, 16:00
We zijn al zo gewend aan podiumplaatsen voor het Nederlandse racetalent dat een vijfde plek als een nederlaag voelt.
Enkele maanden geleden zouden we ongelooflijk blij zijn geweest als iemand ons vertelde dat, in juli van dit jaar, Max Verstappen bij Red Bull zou rijden en vijfde zou worden bij de Grand Prix van Hongarije. 'Geweldig, eindelijk een Nederlander die meedoet in de top!' zouden we in koor geroepen hebben.
De afgelopen twee maanden ofzo zijn we juist zo verwend door Max dat zo'n vijfde plek nu een tegenvallend resultaat is. Hij is al drie keer op het podium geëindigd en heeft zelfs één GP gewonnen, die van Barcelona. Dat soort prestaties verwachten we nu van de 18-jarige coureur.
Max reed een prima, maar verder niet bijzonder opvallende race vandaag. Hij startte als vierde, maar werd ingehaald door Vettel door de pitstops. Teamgenoot Daniel Ricciardo kreeg een voorkeursbehandeling waardoor hij redelijk dicht in de buurt kon blijven van de Mercedessen. Helaas werd Verstappen daardoor behoorlijk ver teruggezet. Op een gegeven moment reed hij zelfs rond op de zesde plek.
Hij reed toen achter Kimi Raikkonen die gelukkig nog een keer naar binnen moest. Daardoor kon Max hem uiteindelijk toch weer inhalen. In de laatste 15 ronden werd het toch nog ontzettend spannend: het verschil met Vettel en Ricciardo was veel te groot, maar Raikkonen reed minder dan een seconde achter Max en probeerde hem verschillende malen in te halen. Eén fout van Max en zijn top 5 klassering zou in gevaar zijn.
Zoals wel vaker dit seizoen bleek Max een geweldige defensieve coureur. Met kunst en vliegwerk hield hij Raikkonen achter zich en dwong hij zijn rivaal van Ferrari zelfs om enkele foutjes te maken. Daarbij ging Max maximaal: Raikkonen klaagde een paar keer over de radio dat hij het gevoel had dat Max te laat van richting veranderde, en ook de commentatoren van Sky lieten zeiden dat hij echt de grens van het toelaatbare opzocht. Of dat nog een staartje gaat krijgen horen we ongetwijfeld later vandaag.
Toch zou dat niet moeten. Max deed gewoon wat een ieder in zijn positie zou doen: hij gooide de deur op slot. Als dat niet meer mag in de Formule 1 kunnen ze die sport net zo goed opheffen en het illegaal maken voor iedereen om zijn eigen positie te verdedigen.
De top zes van de Grand Prix van Hongarije:
1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Nico Rosberg (Mercedes)
3. Daniel Ricciardo (Red Bull Racing)
4. Sebastian Vettel (Ferrari)
5. Max Verstappen (Red Bull Racing)
6. Kimi Raikkonen (Ferrari)
Door zijn winst staat Lewis Hamilton nu eerste in het algemeen klassement van de Formule 1. Omdat zijn voorsprong op teamgenoot Nico Rosberg maar zes punten bedraagt kunnen we er zeker van zijn dat het tweede gedeelte van het seizoen net zo spannend wordt als het eerste deel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten