Max Verstappen wint Italiaanse prijs voor autosporters

Geen categoriejul 18 2016, 9:00
Zondag mocht Max Verstappen de Trofeo Lorenzo Bandini trofee in handen nemen in Italië. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan iemand die een bijzonder prestatie heeft geleverd in de autosport en is vernoemd naar voormalig Formule 1-coureur Lorenzo Bandini.
Max kreeg deze mooie prijs omdat hij als 18-jarige al ongelooflijk veel bereikt heeft in de autosport. In zijn Toro Rosso reed hij vorig jaar maar liefst 49 punten bij elkaar, wat een ongekende prestatie was... en dit jaar deed hij het nóg beter, zeker na zijn overstap naar Red Bull Racing. Hij eindigde al twee keer op het podium en won zelfs één Grand Prix.
Geen wonder dus dat Max deze prijs in ontvangst heeft mogen nemen. Hij verdient het. Zo'n racetalent hebben we sinds jaar en dag niet gezien.
Overigens is dit werkelijk een grote prijs. Kijk maar eens naar de namen van vorige winnaars:

De Trofeo Lorenzo Bandini ging eerder naar onder anderen Michael Schumacher, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton en Daniel Ricciardo. Vorig jaar kreeg de dominante renstal van Mercedes deze prijs.

Max staat dus in een heel mooi lijstje van oud-winnaars van deze schitterende trofee. Het is nu aan hem om te bewijzen dat hij thuishoort in dat rijtje grote namen en dat hij, net als Hamilton, Vettel en Schumacher kampioen kan worden. Dat zal dit jaar nog niet lukken, maar als we Red Bull moeten geloven doet hij volgend jaar wel degelijk mee voor de wereldtitel, in ieder geval zal zijn auto daar dan goed genoeg voor zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten