Max Verstappen zet plankgas naar podiumplek in Hongarije

Geen categoriejul 16 2016, 14:00
Onze nationale snelheidsduivel Max Verstappen heeft vertrouwen in een uitzonderlijk goed weekend, nu de Grand Prix van Hongarije er aankomt. Zoals altijd met de jeugdige hoogvlieger zijn de verwachtingen hooggespannen.
Volgende week zondag is het zover: dan gaat de Grand Prix van Hongarije van start en mag niemand minder dan onze nieuwe nationale held Max Verstappen laten zien wat hij waard is. Verwacht wordt dat de coureur van Red Bull Racing wederom de show steelt en flink wat punten gaat verzamelen om z'n plek in het algemeen klassement wederom goed op te vijzelen:

"Max Verstappen leeft moment op een roze wolk na een knappe tweede plaats in de Grand Prix van Groot-Brittannië en volgende week wacht de Hungaroring in Hongarije. Een circuit dat de auto van Red Bull erg moet liggen. ,,Ik rijd graag op de Hungaroring: omdat het zo'n smalle baan is, voelt het met zo'n grote auto een beetje als karten.""

Loodzwaar circuit, maar Max lacht het weg met "een beetje als karten." Heh. Bij alle anderen zou je zeggen dat ze zwaar overmoedig zijn geworden. Bij Max denk je: die jongen wast dat varkentje wel eventjes. Met speels gemak gaat hij zich door al die hindernissen worstelen, die hij zelf in detail beschrijft:

"Op zijn website legt de jongste Grand Prix-winnaar aller tijden uit dat de baan in Hongarije erg zwaar is. ,,Dat komt door de vele bochten. Je krijgt tijdens een ronde niet de kans om even bij te komen. Daardoor is het in die hitte flink zweten. De tweede sector is mijn favoriete deel van de baan, daar moet je iedere bocht de apex raken om weer goed uit te komen voor de volgende bocht. Ieder foutje daar kost veel tijd, dus je moet echt heel geconcentreerd blijven.""

Klinkt dat ingewikkeld? Nou en of! Kan Max het aan? Zeker weten! Ja, Verstappen kan met vertrouwen uitkijken naar de race in Hongarije. Vorig jaar werd hij daar al vierde in een auto van Toro Rosso die in alle opzichten ruimschoots de mindere is van de indrukwekkende bolide waarmee hij momenteel uitkomt voor Red Bull Racing. Een eerste plek voor Verstappen? Ik zou het absoluut niet willen uitsluiten, maar een podiumplek moet zeker haalbaar zijn.
Met een beetje geluk kan Max z'n wonder van Barcelona hier herhalen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten