Mooi, het gezeur tegenover Boris Johnson is al weer klaar. Doet al volop mee met Europese collega’s!

Het lijkt daarop dat Europese ministers hun campagne tegen Boris Johnson staken. Mooi zo!

Daags na het ontslag van David Cameron en de aanstelling van Theresa May als nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk was Europa nog altijd boos op de Britten. Vanwege Brexit, uiteraard: het vertrek uit de Europese Unie wordt nog altijd als een nederlaag gezien, en de aanstelling van de nieuwe minister van buitenlandse zaken Boris Johnson resulteerde vervolgens in een kersverse scheldkannonade van mensen die beter hadden moeten weten. Zoals de Franse Buza-minister.

Maar kijk: zelfs Europese politici blijken zo nu en dan uit de kleutermodus te kunnen klimmen. Vandaag was het namelijk alweer business as usual met Boris Johnson, die zich nooit heeft laten raken door de gekke uithalen van beledigde eurocraten:

“Boris Johnson makes his first internation appearance as foreign secretary as he participates in a meeting of EU foreign ministers; US secretary of state was invited to attend in another first for EU.

Johnson’s journey to the talks – which will also be attended by US secretary of state John Kerry – was delayed after his plane had to make an emergency landing. It meant the newly-appointed cabinet member was late for an informal dinner with EU foreign policy chief Federica Mogherini on Sunday evening.”

Met Frankrijk werden de nodeloze twist ook weer bijgelegd:

“He said he had a “frank but useful conversation” over the weekend with Johnson, and that he would speak to him at Monday’s meeting “with the biggest sincerity and frankness”.

“We want to avoid Europe falling into uncertainty. The sooner the UK start their negotiations with the rest of the EU, the better,” he said.

Ayrault also said France continued to have a good working relationship with Britain. “France and the UK still have an important bilateral relation, especially on matters of defence and migration, such as the Touquet agreement for Calais,” he added.”

Dit waren de beelden:

En dat ziet er best gezellig uit toch? Hier is Johnson in een onderonsje met de Belgische Buza-minister Didier Reynders, terwijl in de achtergrond onze eigen Bert Koenders goedkeurend toekijkt naar het mooie tafereel van Boris’ ontvangst in Brussel.

Kortom: de hoge EU-heren hebben een paar dagen lang hun plasje mogen doen over de nieuwe Britse regering en hun minister van buitenlandse zaken, maar nu is het gewoon weer tijd om aan het werk te gaan. Ophouden met die onzinnige Boris-demonisering en vertegenwoordig gewoon je land. Doe je taak zo goed mogelijk, en vertrouw erop dat Boris Johnson hetzelfde doet. De man is natuurlijk een opmerkelijke en kleurrijke verschijning in het stijve en diplomatieke Londen, maar hij is ook een beroepspoliticus die best weet wat hij doet. Twee termijnen als burgemeester van Londen terwijl de Olympische Spelen daar plaatsvonden hebben hem heus wel de serieusheid bijgebracht die nodig is voor zo’n taak.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. H.Vaes

  Dit was te verwachten……..Altijd maar oordelen zonder de achterliggende waarheden te kennen.
  Ook de Brexit is weer verleden tijd…..maar over de succesvolle voortgang die volop gaande is zullen we in de media weinig horen……

  1. Beukman

   “Ook de Brexit is weer verleden tijd”

   Mis: de Brexit moet nog beginnen. Artikel 50 is nog niet eens ingegaan.

   1. toetssteen

    Europa = niet de EU.

  2. ceteris paribus

   De gewone Britten zullen dat de heer Vaes niet nazeggen: ze zien hun koopkracht kelderen en hun huizen snel in waarde dalen. Ze mogen blij zijn als ze werk houden, de werkloosheid loopt snel op.

 2. Beukman

  Ach, politici schelden elkaar uit voor de Bühne, maar in de kroeg drinken ze een biertje met elkaar. Mooie voorbeelden gegeven door Kamervoorzitster Arib over Wilders, in een interview van een paar dagen geleden. Geert weigert haar in het openbaar te felicteren met haar benoeming, maar informeert wel vriendelijk naar haar kinderen. Arib noemt dit nuchter “professioneel”.

  En die Johnson? Als ik de man alleen al zie, krijg ik trek in bier.

 3. Ni28

  Johnson laat zien dat hij ver boven andere ministers staat met zijn capaciteiten. Om jaloers van te worden moeten de zwartmakers maar denken.

 4. Wachteres

  http://www.nrc.nl/nieuws/2016/07/17/we-hebben-diplomatie-nodig-we-krijgen-boris-johnson-3264663-a1512066

  We hebben diplomatie nodig, we krijgen Boris Johnson

  Opinie Bij Buitenlandse Zaken is Boris Johnson al een kwart eeuw een doorn in het oog, schrijft Sonia Purnell. „Bij een bezoek aan Papoea-Nieuw-Guinea koppelde hij het hele land aan kannibalisme.”

  De linkse pers kan het feit dat Boris Johnson minister van Buitenlands Zaken is blijkbaar nog niet verwerken.

  Dit is slechts één van de tig arikelen die proberen hem belachelijk te maken.

  Kijk alleen al naar de foto’s en je weet voldoende.

  Links kan duidelijk niet tegen zijn verlies. ZIELIGERDS!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.