Non die bij onthoofding Franse priester was: "Ze filmden hem en dwongen hem op de knieën"

Geen categoriejul 26 2016, 20:00
De onthoofding van een 84-jarige priester door enkele ISIS-gekken in een Frans dorpje schokt de hele wereld. De details die nu naar buiten komen maken het hele schouwspel nog afschuwelijker.
Toen twee gewapende ISIS-gekken de kerk van Saint-Etienne-du-Rouvray in het Franse Normandië binnenvielen en de plaatselijke priester onthoofdden in een klaarblijkelijke terroristische daad om de zogenaamde ononverwinnelijkheid van de islam aan te tonen.
Een non - zuster Danielle - die bij het bloederige schouwspel aanwezig was, vertelt over de details.. en die zijn niet best:

"Ze zijn erg bruusk binnengekomen", vertelt ze aan de Franse krant Le Figaro. "Ze maakten zich meester van de ruimte. Ze spraken Arabisch. Ik zag een mes. Ik dacht dat het met me gedaan was."

Vervolgens dwongen de daders alle aanwezigen voor het altaar. "In de kerk riep iedereen "Maar hou op, jullie weten niet wat jullie doen!"", gaat ze verder bij BFMTV. "Maar ze hielden niet op. Ze dwongen priester Jacques op de knieën. Hij probeerde zich te verdedigen. Toen begon het drama."

De mafklappers van ISIS hadden niet alleen messen bij zich, maar ook een videocamera. Danielle wist te ontkomen, maar geeft aan dat de dood van priester Jacques Hamel uiterst gewelddadig verliep:

"Ze hebben zichzelf gefilmd. Ze hebben in het Arabisch een soort preek rond het altaar gehouden. Het was verschrikkelijk."

Net toen één van de daders priester Jacques met een mes te lijf wou gaan, vluchtte zuster Danielle weg. "Hij was bezig met het toedienen van de messteken. Ik ben gevlucht en ben snel naar buiten gelopen. Ik denk niet dat hij me heeft zien vertrekken. De mensen waren aan het roepen."

De kans is dus dat we het laatste nog niet gezien hebben van deze moordlustige zeloten. Als er beeldmateriaal is, en dat hebben ze weten te versturen naar een ISIS-vriendje in Syrië.. dan gaan we nog eens hele nare propaganda tegenkomen op zeer korte termijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten