Onacceptabel: reltuig in Amsterdam valt SBS-cameraploeg aan met bom

Persvrijheid is niet iets dat bij overheden wel eens te wensen overlaat. Bepaalde groepen in onze samenleving hebben er ook de nodige moeite mee.

Hallo idiote relschoppers van Nederland: wat ik jullie wil zeggen ligt al een beetje in die aanhef besloten – we zijn hier namelijk in Nederland. Niet in jihadistisch Syrië, Yemen, Irak of anarchistisch Somalië. Het aanvallen van de pers is in die landen misschien gemeengoed (alhoewel nog steeds niet goed), maar in Nederland hebben we de gewoonte beschaafd met elkaar om te gaan. Als een cameraploeg van Hart van Nederland komt filmen in Amsterdam is het dan ook totaal niet normaal om die mensen met een vuurwerkbom naar het leven te staan:

“Een cameraman en een verslaggeefster van het SBS6-programma Hart van Nederland zijn zaterdag in Amsterdam met een vuurwerkbom aangevallen. De ploeg was opnames aan het maken in de Tweede Wittenburgerdwarsstraat naar aanleiding van een schietpartij in de nacht van vrijdag op zaterdag, aldus Hart van Nederland.

De medewerkers van het programma vermoeden dat iemand vanuit een raam de vuurwerkbom naar de cameraploeg gooide.”

Godzijdank is er niemand gewond geraakt, maar dat Nederland nu weer lijkt over te gaan naar business as usual is eigenlijk onverteerbaar. De verslaggever en de cameraman kwamen ditmaal met de schrik vrij, maar als het net even anders was gelopen hadden we gesproken van een dubbele moord. Op journalisten. In Nederland.

Laat dat wellicht even op je inzinken.

We kloppen onszelf graag op ons borst voor onze – over het algemeen gesproken – uitstekende persvrijheid, maar dit soort incidenten moeten we daarmee niet onder het tapijt vegen. Ik hoop dat de politie de daders van deze laffe aanval dan ook spoedig pakt. En ze dan een rechtszaak cadeau doet, wegens een dubbele poging tot moord. Hiermee moeten we korte metten maken!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Bromsnor

  Met de huidige instroom van immigranten uit de islamitische landen begint West Europa (vooral in de grote steden) op het Midden Oosten te lijken.

  En zeg niet dat u niet bent gewaarschuwd.

  Uit een gelekt Duits inlichtingendocument:

  “We importeren islamitisch extremisme, Arabisch anti-semitisme, nationale en etnische conflicten van andere volken en een afwijkend begrip van maatschappij en wetgeving.”

  http://nl.gatestoneinstitute.org/6840/duitsland-20-miljoen-moslims

  1. ceteris paribus

   Ik dacht al, hoe lang zou het duren voordat de islam weer in beeld is?

   1. Floris

    Ik dacht al, hoe lang zou het duren voordat Ceteris weer aan damage control komt doen.

    Dat dit marokkanen zijn geweest ligt voor de hand: http://www.parool.nl/amsterdam/hoessein-a-25-is-slachtoffer-wilde-schietpartij-centrum~a4336787/

  2. ceteris paribus

   De bron van Bromsnor is uiteraard weer van bedenkelijk islamofobe snit: https://www.thenation.com/article/sugar-mama-anti-muslim-hate/

   1. Ali Yas

    Eigenlijk zijn álle bronnen bedenkelijk, als die informatie bevatten waar Ceteris het niet mee eens is.

    1. ceteris paribus

     Dat is onzin, Ali Yas, de bronnen van Bromsnor zijn zonder uitzondering obscure islamofobe blogs, of ultrarechtse kranten zoals de Dailymail.

     Als ik hier mijn standpunten zou onderbouwen met Joop of Sargasso zou hier ook het gehuil losbarsten omdat dit gekleurde bronnen zijn (hoewel die nog een toonbeeld van serieuze journalistieke integriteit zijn vergeleken bij de bronnen van Bromsnor) en daarom baseer ik me altijd op serieuze en reguliere bronnen.

     1. Floris

      “serieuze en reguliere bronnen.”
      ———————————-
      Zeer veel reguliere bronnen (de MSM) zijn helaas niet betrouwbaar gebleken. Verziekt door linkse lamstralen die zijn verworden tot spreekbuizen van de politiek correcte overheden.

     2. ceteris paribus

      Als je een extremistisch wereldbeeld in stand wilt houden, Floris, moet je de serieuze media als betrouwbare bron verwerpen en je wenden tot obscure blogs die je extremistische standpunt vertolken.

      Mooier kan ik het niet maken.

     3. Floris

      Als je goed hebt opgelet (al die jaren lang) dan weet je dat ik NOOIT, maar dan ook NOOIT iets heb geciteerd van dergelijke blogs.

      Op de meeste ben ik zelfs nog nooit geweest. Vanuit mijn bestudering van de islam weet ik dat er inderdaad sites bestaan die niet helemaal eerlijk zijn en de islam zwarter maken dan zij in werkelijkheid is. Daar kom ik niet meer en het is ook niet nodig. De islam is van zichzelf namelijk al zwart genoeg.

      Wat betreft de MSM, die zijn helaas ook niet helemaal eerlijk (understatement). Anno 2016 moet een mens er zelf uit zien te komen en gelukkig is er internet. Daar komt je een heel eind mee, maar je moet uiteraard wel kritisch zijn. Daar merk ik bij jou verdomd weinig van. Je loopt braaf mee in de grote politiek correcte kudde.

 2. Ni28

  Ach ja, baldadigheid. Andere cultuur maar. Zie het maar als de beloofde verrijking. Anders blijft het hier zo saai. Ook dit moet goedgepraat worden.

 3. Peter Selie

  Het islamitische grondpersoneel van Allah heerst in de straten van de 4 grote steden, geen twijfel mogelijk. Het zijn geen incidenten, het is een herhaald patroon. Het ligt niet aan discriminatie of een moeilijke jeugd of ander linksmensch gezwam. Het is discriminatie en sociale uitsluiting waarmee de islam zich zelf segregeert en door de imam’s dwingend wordt opgelegd. Neem als voorbeeld het heilige boek de koran 4.144: O, gij die gelooft, neemt geen ongelovigen tot vrienden boven de gelovigen. Wilt gij Allah een duidelijk bewijs tegen uzelf geven? Wanneer men van jongs af aan bent opgegroeid met dit soort onzin en in familiekring de haat tegen alles wat de westerse cultuur vertegenwoordigd in stand wordt gehouden, dan wordt je precies zo als dat straatuig hierboven in het artikel…

 4. Beukman

  Een vuurwerkbom is niet netjes, nee. De tuinslang erover was beter geweest.

  1. van Urk

   Beste Beukman, Water hebben ze in die islamitische zandbaklanden ook niet genoeg van. Vandaar dat ze opgegroeid zijn met buskruit dat de beste optie is als verweermiddel tegen pottenkijkers.

   1. Beukman

    @Urk, er komt in de 2e Wittenburgerdwarsstraat gewoon water uit de kraan hoor.

 5. Seneca

  De wegkijkers en goedlullers bij uitstek, cp en bukkie hebben hun ei ook weer gelegd. Als dit gebeurt zou zijn met een stel reporters van bijv. al jazeerah of iets dergelijks, dan waren kreten als racisme en islamofobie niet te tellen geweest. Wat een losers en al dat tuig dat daar aan hangt…

 6. ikweetwatikwil

  Kijk Tim, daar waarschuwt Geert Wilders nu al jaren voor.

 7. Floris

  “Ik hoop dat de politie de daders van deze laffe aanval dan ook spoedig pakt. En ze dan een rechtszaak cadeau doet, wegens een dubbele poging tot moord. Hiermee moeten we korte metten maken!”
  —————————————————————-
  Vergeet het maar:

  “Toen de cameraploeg van Hart van Nederland zaterdag wilde filmen bij de plek waar het gebeurde, werd er waarschijnlijk uit een raam een vuurwerkbom naar hen gegooid. Een cameraman registreerde het voorval.

  Volgens SBS is de politie op de hoogte gesteld van het incident, maar ziet het geen reden tot nader onderzoek.”

  http://www.parool.nl/amsterdam/cameraploeg-sbs-bekogeld-met-vuurwerk-op-plek-schietpartij~a4336942/

  1. ceteris paribus

   En om zijn stelling kracht bij te zetten komt Floris met een totaal ander voorval op de proppen.

   Kijk, zo maak je je wereldbeeld rond: je vormt het eerst en zoekt er dan passende feiten bij.

   1. Floris

    O, o, wat zet de domme Ceteris zichzelf weer voor paal. De cameraploeg kwam op een schietincident af wat zich met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid afspeelde binnen een marokkaans crimineel milieu:

    “Hoessein A. groeide op in dezelfde buurt als enkele jonge Marokkaanse Amsterdammers die in de al jaren slepende onderwereldvete zijn verwikkeld en van wie er enkele zijn geliquideerd, zoals Nabil Amzieb – wiens hoofd in maart werd achtergelaten voor waterpijpcafé Fayrouz in Amsterdam-Zuid – en Youssef Lkhorf, die in december 2012 werd doodgeschoten in de Staatsliedenbuurt.”

    (uit de bron die ik gaf)

    En nu denkt Ceteris zeker dat die bom door eskimo’s is gegooid?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.