Ongelooflijk: Internationaal Olympisch Comité buigt toch voor Poetin

Geen categoriejul 24 2016, 21:00
De Russische dictator krijgt uiteindelijk toch zijn zin.
De dames en heren van het Internationaal Olympisch Comité (het IOC) moeten zich kapotschamen:

De Russische ploeg wordt niet in z'n geheel uitgesloten van deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dat heeft het Internationaal Olympisch Comité laten weten.

Het IOC laat de beslissing over Russische deelname aan de Spelen over aan de internationale bonden. Dat houdt in dat de Nederlandse waterpolosters, die eerste reserve waren, in ieder geval niet hoeven af te reizen naar Brazilië.

Met andere woorden, hoewel bewezen is dat Vladimir Poetin bewust een systeem opzette om Russische atleten aan de doping te krijgen mogen sommigen van hen nu toch meedoen. De reden laat zich raden: Poetin zal ongetwijfeld invloed hebben bij het IOC. Vriendendiensten, voort wat hoort wat, intimidatie: Poetin kennende zal hij geen strategie links hebben laten liggen om zijn zin alsnog te krijgen.
Vanaf nu kunnen we het IOC dus negeren als die organisatie zegt een 'dopingvrije sport' na te streven. Dat is gewoon onzin. Het antidopingagentschap WADA was duidelijk in zijn advies: Rusland is schuldig aan systematisch dopinggebruik en had uitgesloten moeten worden. Het IOC veegt zijn achterwerk nu af met dat advies en doet wat Poetin wil.
Triest, maar zoals wel vaker geldt: de machtigen en agressieven bepalen wat er gebeurt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten