Oostenrijkse burgemeester wil Turkse vlaggen aan ramen verbieden

Geen categoriejul 30 2016, 20:00
De burgemeester van Wiener Neustadt, Klaus Schneeberger, heeft het opgangen van Turkse vlaggen aan huizen en flats verboden. De burgemeester vertelde dat degenen die de Turkse president Erdogan wilden steunen maar in Turkije moeten gaan wonen. Wie in onze gemeente wil blijven wonen moet onze waarden en normen onderschrijven, zo zei de burgemeester.
Het Turkse magazine Haber Kita meldde vervolgens dat de Oostenrijkse Turkenhaat 'geen grenzen meer kende'. En terwijl de rechten van Oostenrijkse Turken aan alle kanten worden beknot, mogen extremistische Koerden vrij rondreizen, aldus het blad.
Ook in Duitsland bemoeit Turkije zich met de binnenlandse politiek van het land. Zo hebben de Turkse autoriteiten aangedrongen op een onderzoek naar sympathisanten van de Gülenbeweging in Baden-Würtemberg, tot grote verbazing van Minister-president Winfried Kretschmann (De Groenen), die zei dat er geen enkel bewijs was voor de Turkse beschuldiging dat de Gülenbeweging achter de couppoging van enige tijd geleden zat.
De federale leider van De Groenen, Cem Ozdemir, verklaarde dat 'de lange arm van Erdogan' misschien in Turkije geldt, maar dat hij in Stuttgart, Berlijn en elders in Duitsland niets te zoeken heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten