PvdA-graaier stal van paardenclub en van gehandicapten

Geen categoriejul 06 2016, 8:00
Johan Meijer (63), voormalig fractievoorzitter van de PvdA in Oldenzaal, zit vast omdat hij ervan verdacht wordt geld te hebben gestolen uit de lokale paardenclub. Ook zou hij verantwoordelijk zijn voor de implosie van de landelijke gehandicaptenbond ANGO.
In de lente van dit jaar werd ANGO failliet verklaard. Het gevolg: tientallen gehandicapten krijgen niet de hulpmiddelen waar ze wel recht op hebben. En dat alles dankzij het gestuntel en het gegraai van Johan Meijer, de voormalige leider van de PvdA in Oldenzaal.
De Telegraaf legt uit:

Johan M. was 34 jaar lid van de PvdA. Hij bekleedde een hele reeks nevenfuncties, waaronder bestuurslid van de ANGO. Deze 10.000 leden tellende organisatie zette zich jarenlang in voor gehandicapten door ze te voorzien van allerlei hulpmiddelen, waaronder rolstoelvervoer en trapliften. Eind vorig jaar belandde de belangenorganisatie plots in financieel zwaar weer toen bleek dat er tienduizenden euro’s waren verdwenen. Tot grote verontwaardiging van voormalig interim-coördinator Petra Hoogerwerf, die daarover destijds de noodklok luidde: „Geld dat ten goede zou moeten komen aan onze cliënten: mensen met een lichamelijke beperking.”

Meijer, die zichzelf "een rechtgeaarde sociaal democraat" noemt, zou samen met zijn vriendjes in het bestuur van ANGO meer dan 50.000 euro verduisterd hebben. Geen slecht bedrag, natuurlijk: daar kun je een hoop leuke dingen mee doen.
Natuurlijk kun je het Meijer nauwelijks kwalijk nemen dat hij dit gedaan heeft. Als rasechte PvdA'er is hem natuurlijk meer dan 30 jaar lang (en waarschijnlijk zelfs zijn hele leven) verteld dat het prima is om geld van anderen te stelen en dat uit te geven aan zaken die jij belangrijk vindt. Dat is immers de sociaal-democratische ideologie in een notendop. Hij ging daar gewoon een beetje verder in, en was een tikkeltje creatiever, dan anderen. Hoe had hij kunnen vermoeden dat dit bestempeld zou worden als een 'misdrijf'?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten