Saoedische familietherapeut: 'Dit is hoe je je vrouw moet slaan'

Geen categoriejul 06 2016, 12:00
Toch handig dat ze dit soort dingen leren aan Saoedische mannen. Je zou je vrouw immers maar per ongeluk op de verkeerde manier mishandelen. Dat moet je natuurlijk niet willen.
Een familietherapeut uit Saoedi-Arabië is in het internationale nieuws gekomen omdat de Saoedische staatstelevisie onlangs een video van hem uitzond waarin hij mannen leert hoe ze hun vrouwen moeten mishandelen. Eén van zijn tips: gebruik een tandenstoker of een zakdoek.
Khaled Al-Saqaby begon zijn verhaal door te stellen dat het een redelijk controversieel onderwerp was, maar -- zo zei hij -- hij ging er toch lekker over praten. Vrouwen moeten namelijk leren dat ze ondergeschikt zijn aan de man. Als ze dat niet vrijwillig accepteren, dan maar met geweld.
Volgens de therapeut mag een man zijn vrouw niet zomaar in elkaar rossen. Eerst moet hij met haar praten. Daarna moet hij haar 's nachts zijn rug toekeren. Pas als ze haar gedrag dan nóg niet aanpast moet ze goed gemept worden.
Met name bij stap twee gaan veel mannen de fout in, aldus Al-Saqaby. Zij denken namelijk dat ze in een ander bed moeten slapen. Dat klopt niet: je moet als goede moslimman niet naar een andere slaapkamer gaan, maar gewoon in je eigen bed gaan liggen, maar je rug naar je vrouw keren. Zo weet ze dat je boos op haar bent. Ook kan een moslimman op de grond gaan liggen. Maar dan wel in dezelfde kamer.
Zoals hij zelf zegt:

"Een vrouw vertelde me eens dat het veel gemakkelijker voor haar is als haar man naar een andere kamer gaat dan dat hij haar gewoon negeert in de slaapkamer."

Als dat niet werkt is het tijd voor de derde en laatste stap: het slaan. Jammer genoeg voor moslimmannen worden daar wel enkele beperkingen aan gesteld:

"Je moet haar niet slaan met een stuk of met een scherp wapen."

In plaats daarvan moet de man een tandenstoker (lijkt me toch ook vrij scherp) of een zakdoek gebruiken:

"Het doel is slechts om de vrouw ervan te doordringen dat ze fout zit en dat ze haar man moet gehoorzamen."

Hij voegde daar voor de duidelijkheid even aan toe dat vrouwen in verreweg de meeste gevallen de mishandeling aan zichzelf te danken hebben. Zij denken namelijk dat ze het recht hebben om gelijkwaardig behandeld te worden. Dat kan natuurlijk niet:

"Dit is een groot probleem. Ook doen vrouwen soms iets verkeerd waardoor hun man hen wel moet slaan. In sommige gevallen lokt de vrouw het zelfs uit door naar de man te roepen: 'Toe dan, sla me dan?!' Zij provoceert hem dus."

Dat laatste is natuurlijk -- dat zal iedere andere getrouwde man het met me eens zijn -- een enorm probleem. Welke vrouw vraagt haar echtgenoot niet dagelijks om haar eens flink in elkaar te rossen?
Erg naar en vervelend, maar ja, wij mannen moeten er maar mee leren omgaan. Gelukkig zijn er therapeuten als meneer Al-Saqaby die ons de nodige tips kunnen geven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten