ISIS-terrorist rijdt met vrachtwagen in op feestvierders Nice, slacht zeker 80 mensen af

Geen categoriejul 15 2016, 7:40
Terreur slaat weer toe in Frankrijk en sleept bijna honderd mensen de dood in.
De reeks aan aanslagen in Europa houdt niet op. Op donderdagavond, rond 22:30, is een aanslag gepleegd met een vrachtwagen in de Franse badplaats Nice. Een terrorist zou daar minstens 80 mensen hebben vermoord door hen over te rijden met zijn wagen. Een ongeluk wordt uitgesloten.
Dit alles vond plaats toen het op de boulevard van Nice zeer druk was, doordat de festiviteiten voor de nationale feestdag Quatorze Julliet ten einde liepen. De feestvierders hadden net genoten van een vuurwerkshow, toen een man met een vrachtwagen de boulevard op reed. Agenten probeerden de bestuurder duidelijk te maken dat deze afgesloten was, waarna het voertuig accelereerde en duidelijk doelgericht op de mensenmassa inreed. De terrorist zou hierbij ook geschoten hebben, maar daarover bestaat nog geen zekerheid.
Agenten hebben de wagen doorzeefd met kogels, maar kregen deze niet tot stilstand voordat deze meer dan 80 mensen wist dood te rijden, waaronder waarschijnlijk enkele kinderen, die met hun ouders op de festiviteiten waren afgekomen.
De wagen zou vol hebben gelegen met wapens en explosieven. Of deze uiteindelijk ook zijn gebruikt, is niet zeker. Wel wordt gemeld dat er bij het voertuig een ID-kaart van een 31-jarige Frans-Tunesische man is gevonden. Alles duidt er dus op dat het hier om een goed voorbereide aanslag gaat, die zeer mogelijk door ISIS-aanhangers is uitgevoerd. Franse media melden dat de terreurgroep de aanslag geclaimd heeft. Aanhangers van de moordenaarsbende zouden in ieder geval al feest vieren na de gruwelijke gebeurtenissen van donderdagavond.
De volgende, schokkende video toont de ravage na de aanslag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten