Trump praat Saddam Husseins gifgasaanvallen op de Koerden goed

Geen categoriejul 06 2016, 15:00
De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump laat zich weer eens van z'n meest barbaarse kant zien.
Dat Donald Trump ze niet allemaal op een rijtje heeft, dat heeft iedereen met meer dan anderhalve hersencel en minder dan drie chromosomen al gezien. Maar dat de man herhaaldelijk zich weigert te distantiëren van minder smaakvolle types begint behalve belachelijk nu ook problematisch te worden. Trump weigerde de KKK en diens oud-leider David Duke te veroordelen, en omarmt de Russische bandiet Poetin. Nu krijgt ook de Irakese dictator Saddam Hoessein een hartelijke knuffel van de haatopa uit New York.
Kijk, veel mensen vinden dat het Westen nooit Saddam Hoessein had moeten verwijderen, omdat het sindsdien alleen maar slechter is gegaan in het Midden-Oosten. Dat is een legitiem argument, maar dat betekent alsnog niet dat je Hoessein snikkend in de armen hoeft te vallen. Ik herinner mensen er even aan: hij heeft gifgasaanvallen uitgevoerd op zijn eigen Koerdische bevolking, is Koeweit binnengevallen en heeft Scud-raketten op Israël afgeschoten.
Maar Donald Trump zegt: je moet dat allemaal niet zo nauw nemen, hoor:

"Saddam Hussein throws a little gas, everyone goes crazy, 'oh he's using gas!'" Trump said. Describing the way stability was maintained in the region during that time, Trump said "they go back, forth, it's the same. And they were stabilized."

'A little gas'. 5.000 mensen kwamen om bij de inzet van deze bij verdrag verboden wapens. Maar goed, Trump heeft maling aan de Geneva Conventies en wil graag oorlogsmisdaden plegen (het doelbewust doden van vrouwen en kinderen van strijders). Erg verwonderlijk is het dan ook niet dat hij de oorlogsmisdaden van mensen als Saddam Hoessein wel erg makkelijk wil vergeven; hij ziet Saddam kennelijk als een soort gelijke.
Ik houd m'n hart vast. Gelukkig voor de inwoners van Irak maakt Trump geen schijn van kans in november. Het is nog maar een paar maandjes nagelbijten, en dan is deze clown weer vertrokken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten