Turkse vice premier wil het Gülen netwerk uitroeien

De noodtoestand in Turkije blijft van kracht tot ‘alle rotte appels uit het staatsapparaat zijn verwijderd.’ De Gülen-beweging zal in het land ‘totaal worden uitgeroeid. ‘ Dat zegt de Turkse vice-premier Mehmet Simsek in een exclusief interview met het Algemeen Dagblad.

Volgens de Turkse president Erdogan zit de in de VS woonachtige Fethullah Gülen achter de recente poging tot staatsgreep in Turkije. Gülen zelf ontkent dat hij er iets mee te maken heeft.

Dat heeft Erdogan er niet van weerhouden om direct na de couppoging alle (vermeende) tegenstanders van zijn régime op te pakken. Sinds de mislukte staatsgreep zijn al 66.000 militairen, ambtenaren, rechters, onderwijzers en journalisten ontslagen of gearresteerd.

Volgens vice-premier Simsek is alles gericht op het totaal uitroeien van het Gülen-netwerk. ‘Hun scholen waren de bronnen om nieuwe aanhangers te rekruteren.’, aldus de vice-premier.  Gülen-aanhangers zijn volgens hem ‘terroristen die de staat hebben geïnfiltreerd’. Hij vindt ook dat Nederland zou moeten meewerken aan het oppakken van Gülen sympathisanten in óns land.

Verder commentaar lijkt mij overbodig.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Wim

  Noem het gewoon Endlösung. Nou zet de deuren al vast open want ze zullen met miljoenen hierheen komen.
  Dit is wel wat anders dan een actie met een plakje vlees in een sprookjesboek.

 2. Ni28

  Dictatuur zonder vijand kan niet functioneren.
  What’s next?

 3. Wachteres

  http://nieuws.tpo.nl/2016/07/30/belgische-politie-pakt-twee-broers-op-mogelijk-aanslag-beraamden/

  Belgische politie pakt twee broers op die mogelijk aanslag beraamden
  Antiterreuractie in Wallonië

  1. Wachteres

   http://regio.tpo.nl/2016/07/30/verstopte-wegen-richting-schiphol-marechaussee-controleert-autos/

   ‘Signaal van een dreiging’ bij Schiphol, marechaussee controleert auto’s
   Verstopte wegen richting Schiphol: wagens doorzocht langs A4

   Zou Erdogan het ook goed vinden als wij onze terroristen bij voorbaat uttroeien?

   Het houdt niet op, niet vanzelf ….

   1. Peter Selie

    Nee joh dat de reguliere media dat niet zo ziet, doet niets af van het feit dat de halal-overheid met name Dick Schoof, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid ook een ludieke grap bedenkt om serieus over te komen in zijn terreur bestrijdingswapenwedloop natte droom…

 4. Wachteres

  http://nos.nl/artikel/2122296-kritiek-leider-beierse-christendemocraten-op-merkel.html

  Het rommelt niet alleen in Turkije:

  Kritiek leider Beierse christendemocraten op Merkel

  De partijchef van de Beierse christendemocratische CSU, Horst Seehofer, heeft kritiek op de uitspraak “Wir schaffen das” van bondskanselier Merkel. Hij is het niet eens met Merkels standpunt, dat Duitsland ruimhartig asielzoekers moet toelaten uit oorlogsgebieden. Hij zei dat hij die leuze “met de beste wil van de wereld niet kan goedkeuren”.

  De kritiek vanuit de CSU gaat dus ook door, ondanks Merkels persconferentie. Gisteren noemde de Beierse minister van Financiën, ook van de CSU, het een historische fout de grenzen onbeperkt open te stellen. “De beste manier om terrorisme tegen te gaan, is geen terroristen binnen te laten.”

 5. Peter Selie

  Seehofer doet afstand van ‘wir schaffen das’, komt met nieuw plan

  Toen de Duitse bondskanselier Angela Merkel een jaar geleden over de migratiecrisis al ‘wir schaffen das’ zei, was de Beierse premier Horst Seehofer het al niet met haar eens. Nu Merkel die verklaring herhaalt, distantieert Seehofer zich er opnieuw van, en grijpt hij het aan om met een nieuw veiligheidsplan te komen.

  De eerste ‘wir schaffen das’ zorgde al voor een interne crisis binnen de top van de CDU en CSU-partijen.

  Datzelfde geschil is opnieuw opgelaaid. De minister van Binnenlandse Zaken Markus Söder betichte Merkel vrijdagavond van ‘naïviteit’. ‘Ik had meer van haar verwacht,’ aldus een teleurgestelde Söder. >>> http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/07/seehofer-distantieert-zich-van-wir-schaffen-das-komt-met-nieuw-plan-333916/

 6. Wachteres

  http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/26315350/___Ze_riepen_op_mij_aan_te_randen___.html

  ‘Ze riepen op mij aan te randen’

  Gisteren, 18:57

  In TELEGRAAF VANDAAG: de vernielingen en bedreigingen van Turkse Nederlanders over en weer gaan ver, heel ver. Sinds de mislukte staatsgreep in Turkije is het -ook in ons land- steeds onrustig geweest. Presentatie: Maarten Steendam.

 7. Peter Selie

  Rutte: Bedreigingen ’niet normaal’ kom op Rutte doe er wat aan, keer je rug toe aan dat zomerrecesnudistenkamp en maak een ferm statement dat men niet in Nederland zit te wachten op meer rellen van de totaal falende nieuwe Nederlanders die het HIER zo goed voor elkaar hebben. Dhr. Wilders had groot gelijk toen hij in het verleden zij: Daar komt de islamitische aap uit de mouw…

 8. Peter Selie

  Gelukkig staat de moskee scheef op de foto of lijkt het jammer genoeg zo…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.