VIDEO: Het moment waarop je beseft dat je niet tweede, maar eerste bent geworden

Deze Spaanse atleet dacht dat hij tweede was geworden op de 200 meter op het EK atletiek. Toen vertelde een Nederlandse journaliste hem dat de nummer één, de Nederlander Churandy Martina, gediskwalificeerd was.

Dit is echt een schitterende video van het EK Atletiek in Amsterdam. Hoewel de 200 meter sprint voor heren in een vreselijke deceptie uitmondde voor Nederlandse fans, Martina werd namelijk gediskwalificeerd toen iedereen dacht dat hij het goud had gewonnen, was het juist een geweldige dag voor Bruno Hortelano, die als tweede eindigde.

Martina had namelijk op de baan van een ander gelopen waardoor de jury niet anders kon dan hem diskwalificeren. Hortelano mocht daardoor het goud in ontvangst nemen.

Alleen wist hij dat nog niet toen hij geïnterviewd werd door een Nederlandse verslaggeester. Zij vroeg hem hoe het voelde om Europees Kampioen te zijn, waarop hij stug volhield dat hij tweede was geworden. Toen anderen het nieuws bevestigde geloofde Hortelano het pas… en ging hij helemaal uit zijn bol.

Kijk de video en geniet mee:

Sneu voor Martina natuurlijk, maar geweldig voor de jonge Bruno!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.