Vladi-mimimi-mir Poetin stelt zich aan over geschorste Russische atleten bij Olympische Spelen

Geen categoriejul 27 2016, 19:00
De Opperrus heeft weer gesproken. Daarbij zijn - zoals we inmiddels van deze aansteller gewend zijn - krokodillentranen met tuiten gehuild.
Weinig mensen zijn zo ongelofelijk vermoeiend op deze wereld als Vladimir Poetin, president van Rusland. Vlak nadat aan het licht kwam dat onder zijn auspiciën één van de grootste dopingschandalen uit de wereldgeschiedenis zich heeft voorgedaan - sporters in iedere sporttak kregen structureel en met goedkeuring van het Russische ministerie van Sport doping toegediend, en werden geholpen met omzeilen van controles - weet onze vrolijke Tsjetsjenenmoordenaar er weer een schepje bovenop te doen.
Niet het dopingschandaal zorgde voor de massale - en terechte! - diskwalificaties van Russische sporters. Nee, het was zogenaamd anti-Russisch racisme dat tientallen sporters de das omdeed:

"'Elke overwinning op de Olympische Spelen zal bij onze absentie een nare bijsmaak hebben.' Hij nam onder meer het woord discriminatie in de mond toen hij het over de uitsluiting van de Russische atletiekploeg had.

'De uitsluiting van onze sporters zal niet alleen de Spelen schaden maar de gehele internationale sport', aldus de president, die de internationale sportbonden verwijt een dubbele standaard te hanteren. 'Het ontbreken van Russen zal ten koste gaan van het niveau van de Olympische Spelen.'"

LOL. Serieus: LOL. Volgens ome Vlady Koekwaustin was het beter geweest voor het niveau op de Olympische Spelen als de platgespoten en volgestopte Russische sporters daar wél op grote schaal aan hadden meegedaan. Sport is pas indrukwekkend als de prestaties die verricht zijn komen uit menselijke kracht, in plaats van pilletjes of spuiten.
huilpoetin
Daarnaast overdrijft de dictator uit het Kremlin natuurlijk schromelijk hoe groot de invloed van Russische sporters op de gehele wereldsport is: die is vrijwel nihiel. Er zijn 200 landen die meedoen aan de Spelen; het ontbreken van één daarvan zal het niveau bij geen enkele sport significant omlaag halen.
Hoe dan ook: Poetin bazelt de woorden van een slecht verliezer. Maar wij geven er geen zier om: wij gaan straks lekker genieten van een prachtige zonnige, Braziliaanse Olympische Spelen.. zonder drugsverslaafde Russische sporters. Margeritaatje erbij. Even een maand lang vergeten wat voor belachelijk persoon de president van Rusland is.
Serieus: wat wil een mens nog meer?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten