Waarom loog Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Dick Schoof over ISIS terroristen in Europa?

Geen categoriejul 14 2016, 15:00
Dacht hij nou echt dat we er niet achter zouden komen dat ISIS terroristen naar Europa smokkelde?
Een goed stuk van Roderick Veelo over Dick Schoof, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, en diens leugens over het risico dat ISIS jihadisten naar Europa kon smokkelen.

Er zitten terroristen tussen de vluchtelingen. IS heeft de afgelopen maanden veelvuldig gebruik gemaakt van de vluchtelingenstroom om terreurcellen Europa binnen te loodsen. De mededeling van Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Dick Schoof zou deze week niet zulk groot nieuws zijn, als hij deze route naar Europa al die tijd niet zo "onwaarschijnlijk" had gevonden en vele anderen de mogelijkheid ervan niet zo hartgrondig bestreden hadden.

Ik begrijp best dat iemand als Schoof eerst harde bewijzen moet hebben voordat 'ie wat beweert, maar de vluchtelingenroute voor IS-strijders 'onwaarschijnlijk' noemen heb ik nooit goed begrepen. November vorig jaar werd er in RTL Z Dunkover dit onderwerp al geconstateerd dat het in een chaos moeilijk bewijzen verzamelen is. Maar ook, dat je met een beetje achterdocht toch kunt bedenken dat je als terreurorganisatie geen knip voor de neus waard bent, als je van die chaos géén gebruik maakt en tussen de honderdduizenden ontheemden niet een aantal collega's naar binnen stuurt.

Het klinkt nu logisch, maar dat was het toen ook al. De terreurfabriek zelf wond er geen doekjes om en aanwijzingen waren er al in 2014.

Waarom Schoof en co. dan toch ontkenden dat dit risico bestond? Volgens Roderick was het een "inschattingsfout van onze terreurbestrijding." Ik ben het daar niet mee eens. Schoof wilde het kabinetsbeleid -- dat erop gericht was om tienduizenden mensen uit Syrië en omgeving -- op te vangen niet ondermijnen. Of dit hem van hogerhand werd opgedragen of hij zich vrijwillig als een lakkei van het kabinet gedraagt is mij verder om het even: beide opties betekenen dat hij niet geschikt is voor zijn baan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten