Walgelijke Abou Jahjah: “Erdogan blijft binnen grenzen van rechtsstaat. Zijn critici zijn islamofoben!”

Dyab_Abou_Jahjah
Foto: Han Soete / Wikimedia Commons

Ook mensen met een IQ-puntje of 30 (of 40, of 50) onder het landelijke gemiddelde krijgen inmiddels van het NRC de kans om opiniestukjes te schrijven. Leuk! Vandaag: de beruchte Belgisch-Libanese Abou Jahjah.

Op 11 september 2011 zei de Belgisch-Libanese  “intellectueel” Abou Jahjah dat hij een sensatie van “victorie” voelde. En nu? Nu is deze latente Westenhater terug met een artikel over de Turkse president Erdogan. Die wordt onterecht belaagd door allerlei mensen uit Europa, zo schrijft hij vandaag in het NRC:

“Het spijt me dat ik het zeggen moet – [Erdogan] is democratisch verkozen en blijft binnen de kaders van de rechtsstaat opereren ook al durft hij af en toe deze rechtsstaat tot het uiterste te stretchen.

Maar zeker na een coup die zo bloedig is, moet dit niemand verrassen, rekening houdend met het feit dat Turkije een lange en traumatisch geschiedenis heeft met bloedige militaire coups. En dat de AKP, ondanks alles, de meest democratisch regering heeft geproduceerd die Turkije ooit heeft gekend.”

Wie hem bekritiseert, is vast een zeker een islamofoob!

“Islamofobie is zo venijnig dat het bijna alle negatieve stereotyperingen over ‘de Jood’ terug in het leven heeft geroepen en geprojecteerd heeft op ‘de Moslim’, en tegelijkertijd, ook alle angsten van het fascisme en het nazisme. Het zit allemaal ingekapseld in de islamofobische pil die systematisch wordt geserveerd door extreem-rechts, maar soms ook door de gevestigde orde. “

Zelfs de mensen die alleen wat satire maken rondom Erdogan krijgen te maken met Jahjahs knoet:

“Al is Erdogan democratisch verkozen en heeft hij net een bloedige coup overleefd met steun van het volk, ze maken van hem de belichaming van het kwaad. Hij heeft een grote mond en durft af en toe wat tegenwicht te bieden aan Europa. Daarom is hij het prototype van de man die het met geiten doet.”

Abou Jahjah vertelt er niet bij dat niemand écht gelooft dat Erdogan van geiten zijn bedpartners heeft gemaakt, maar dat dit simpelweg satire is. Satire, om de inmiddels behoorlijke beruchte lange tenen van de autocratische Turkse president wat in te korten. In een gezond land kan je immers je leiders niet alleen bekritiseren, maar óók bespotten. Die dimensie is Abou Jahjah echter volledig ontgaan en zet het weg als infantiel gedrag van de satirici. Tja.

Screen Shot 2016-06-15 at 12.34.37

Maar voordat Abou Jahjah ophoudt met Erdogan veren in z’n achterste te steken, meldt hij nog één keer wat hij allemaal wél waardeert aan de Turkse president:

“Ik was nooit fan van de man, en ik zal het niet snel worden. Hij is rechts, conservatief, neo-liberaal, autoritair, houdt Turkije in de NAVO en onderhoudt relaties met Israël. Dat vind ik allemaal verwerpelijk. “

NAVO slecht, Israël slecht en liberaal in economische zin (dus slecht). Precies de enige lichtpuntjes aan deze man weet Abou Jahjah te benoemen als nadelen. Nou, dan ben je behoorlijk ver van het padje gedwarreld. Maar met Abou Jahjah mag dat niet verbazen: die man heeft een carrière gebouwd op ronddwalen ver weg van het pad. En daar dan stukjes over schrijven.

Allemaal leuk en aardig natuurlijk (ondergetekende verdient immers ook z’n brood met stukjes schrijven), maar de vraag blijft waarom het NRC zoveel ruimte geeft aan iemand die beweert dat Erdogan binnen de kaders van de rechtsstaat opereert en dat zijn critici eigenlijk allemaal moslimhaters zijn die geloven in complottheorieën. Doei, Abou Jahjah.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

62 reacties

 1.   

  Of ik Abou Jaja nu hoor of Simon: één pot nat.

  Ze roepen om het hardst dat je een islamofoob bent, als je kritiek op de islam hebt.

  Deze uitdrukking komt trouwens van een islamitische ‘geleerde’ om de ongelovigen de mond te snoeren. En dom politiek-correct heeft die met graagte overgenomen.

  Hadden ze er weer een scheldwoord bij voor de ongelovige niet politiek-correcten.

  Je kunt ook niet blijven hangen in fascist, racist en nazi. Alhoewel?

  http://www.nu.nl/media/4298423/schrijver-dyab-abou-jahjah-voorspelt-choquerende-zomergasten-avond.html

  Dyab Abou Jahjah is op 31 juli de eerste gast in het VPRO programma Zomergasten. Volgens de auteur en voormalig politicus zal het voor “veel kijkers een choquerende avond worden”.

  Dat de linkse VPRO dit gedrocht als eerste aan het woord laat, zegt alles.

  1.   

   Hij beloofd choquerende avond maar ik ben gechoqueerd al door zijn invitatie die mij te ver gaat. Ongepast.

  2.   

   @Wachteres
   De nieuwst al gehoord? Bellincrap is na zijn volkomen ail inzake MH17 overgestapt naar de Turkse zaak. Ze loofden hem op radio 1 zowat de hemel in, een studentje die zomaar kans zag dit te ontmantelen, ofschoon hij zelf geen woord Turks spreekt.
   Tja, zijn ze daar nu zo naïef of zoooo eindeloos dom? Aad vd Heuvel en nog iemand, ik wist wat ik hoorde! Zaten daar een Soros vazal op te hemelen. Een laptopridder die dik betaald wordt voor misinformatie.
   Mwach, dat de jongetjes van Blackwater een weekje of drie voor die coup (kuch) een bezoekje aan Erdogan brachten…., who cares.

   1.   

    Bedankt voor de info, Toets. Ik heb blijkbaar wat gemist.

 2.   

  Ik ga niet meer kijken naar de Zomergasten. De aanleiding zijn twee gasten namelijk Abou Jahjah en Rutte die beide geen podium verdienen. Dit is mijn kleine boycot van de Nederlandse omroep.

 3.   

  ““Islamofobie is zo venijnig dat het bijna alle negatieve stereotyperingen over ‘de Jood’ terug in het leven heeft geroepen en geprojecteerd heeft op ‘de Moslim’, en tegelijkertijd, ook alle angsten van het fascisme en het nazisme. Het zit allemaal ingekapseld in de islamofobische pil die systematisch wordt geserveerd door extreem-rechts, maar soms ook door de gevestigde orde. “

  Ja, dit is me uit het hart gegrepen.

  I geressorteerd vent, die Jahjah.

  1.   

   Mijn iPad sloeg op hol. I geressorteerd = Interessante

   1.   

    Je vond de meningen van Sylvana Simons ook uit het hart gegrepen en interessant. Je legt de lat wel hoog voor jezelf, Ceteris. Kun je er wel overheen?

    1.   

     Dat is niet juist, Houtlijm, ik heb me nooit positief uitgelaten over de ideeën (voor zover ze die heeft) van mevrouw Simons. Ik maakte me wel vrolijk over haar vermogen bekrompen rechtse mannen collectief in de gordijnen te krijgen.

     1.   

      Ceteris, als de querulant die je bent lijkt me deze houding op je lijf geschreven. Leedvermaak, treiteren, pesten en jennen is meestal voorbehouden aan witte mannen met een minderwaardigheidscomplex.

    2.   

     :-) :-) :-)

   2.   

    Had je hem niet beter in je hol kunnen steken.

    1.   

     Ik heb weinig ervaring met zaken in mijn hol steken, beste Wim, maar wat wat had je er deze keer in willen proppen?

     1.   

      Wat denk je van een dubbelloops jachtgeweer met grof schroot, ik haal graag de trekker over om dat in je darmen te jagen!

  2.   

   Islamofobie komt niet voor, maar Jahjah is zo verliefd op de islam dat hij het kwaad niet ziet.

   1.   

    Ali Yas heeft geen argument.

  3.   

   Ik wist wel dat hij je aansprak, Simon en dat verbaast me niks.

   Soort zoekt soort.

   1.   

    Ik moet u eerlijk bekennen, beste mevrouw Wachteres, dat ik Abou Jahjah zowel intellectueel als moreel een stuk hoger acht dan u.

    1.   

     Ik moet u eerlijk bekennen, beste Ceteris, dat ik Abou Jahja een verdorven stuk vuil vindt, moreel gemankeerd en intellectueel minder begiftigd dan het kleine meisje met het syndroom van Down dat ik vanmiddag nog zag lopen.

     1.   

      Het is een opinie, beste Houtlijm. Aan de onderbouwing kwam u nog niet toe?

     2.   

      Foei Houtlijm, Simon onderbouwde wel wat hij tegen mij zei.

      Jammer voor hem dat zijn mening over mij er totaal niet toe doet.

      Ik neem hem namelijk helemaal niet serieus.

     3.   

      Ik neem mevrouw Wachteres wel degelijk serieus, zoals ik nare ziekten ook serieus neem. Niemand zit er op te wachten maar als ze zich aan dienen is waakzaamheid en een goed bestrijdingsmiddel aanbevolen.

     4.   

      Als Simon boos wordt, wordt hij grappig. :D :D :D

     5.   

      Wachteres schreef:

      “Foei Houtlijm, Simon onderbouwde wel wat hij tegen mij zei.”
      ————————————————————
      Simon speelt volgens z’n eigen spelregels. Eén daarvan is dat anderen alles tot in den treure moeten onderbouwen, maar dat hij zelf van die plicht is vrijgesteld.

  4.   

   ceteris paribus. Wat is dat “islamofobie” Als je de bloeddorstige feiten over de koran/islam aan de orde stelt.

 4.   

  iPad op hol geslagen? kan niet!

  1.   

   Ik denk wel dat zijn IPad al heel lang op hol gelagen is of in een hol zit, zoveel onzin kan niet uit een menselijk brein komen.

 5.   

  Ik kan vrij ver meekomen met Jahjah. Alleen vind ik dat Erdogan wel ietsje verder gaat dan het oprekken van de rechtsstaat: ik vind dat hij er overheen gaat.

  Enfin, dat Erdogan vluchtelingen laat doodschieten die Turkije proberen binnen te komen, daarvan ligt dan weer niemand wakker. Elke vluchteling is er immers één te veel. Mensenrechtenschendingen of niet: geen Hollandse haan die ernaar kraait.

  En dat onlangs een man de bak in is gegaan omdat hij onze koning had beledigd, daar maalt ook niemand om. Maar o wee als Erdogan verhaal gaat halen bij een cabaretier die hem een geitenneuker noemt! Dan mag Erdogan opeens zijn democratische recht niet gebruiken om de cabaretier aan te klagen.

  Jahjah weet de Nederlandse volksaard heel goed naar boven te halen. Dat is op zich al een verdienste. Ik ga ook zeker kijken naar de aflevering van Zomergasten waarvoor hij is uitgenodigd. Wat uiteraard niet betekent dat ik het met alles eens ben van wat ie zegt.

  1.   

   Natuurlijk gaat Erdogan over de grenzen van rechtsstaat heen, Beukman, maar dit wordt hier op hoge toon gemeld door figuren die menen dat we niet moeten piepen over schendingen van mensenrechten door Putin of de schurkenstreken van de staat Israël.
   Aboe Jahjah verdedigt hier de rechten van de volken in het Midden Oosten en daarin acht ik hem moreel en intellectueel superieur aan de Wachteressen, Suijkerbuijken en Houtlijmsoorten van dit forum (om over de trieste vigo’s en Geah’s maar te zwijgen).

   1.   

    Amen.

    1.   

     Ouderling Bukman is onder de indruk van de preek van dominee Brulkikker.

     Aandoenlijk, die eensgezindheid binnen de Linkse Kerk.

     1.   

      Floris mengt zich, zoals we hem gewend zijn, weer sterk inhoudelijk in de discussie.
      Wat een kanjer in het debat is het toch!

     2.   

      Ceteris kan de koekjes van eigen deeg niet goed wegkrijgen.

   2.   

    Merkwaardig, als wij onze rechten verdedigen dan zijn we islamofoob en als Aboe dat doet dan is hij moreel en intellectueel van hoog niveau.

    En Simon:

    Er is hier maar één Wachteres en dat ben ik. Wat erg toch dat je ons afkeurt.

    Ik slaap er vannacht niet van. Poeh hé.

  2.   

   “Dan mag Erdogan opeens zijn democratische recht niet gebruiken”

   @Beukman: vind je het nou niet ironisch dat Erdogan “zijn” democratische recht gaat halen in een land waar hij de baas niet is, terwijl hij in het land waar hij wel de baas is de democratie sloopt?

 6.   

  Beste Tim, hoe vreselijk je het ook vindt, het valt onder de vrijheid van meningsuiting. NRC is een krant van allerlei opinies, en dus ook die van JahJah.

 7.   

  ““Islamofobie is zo venijnig dat het bijna alle negatieve stereotyperingen over ‘de Jood’ terug in het leven heeft geroepen en geprojecteerd heeft op ‘de Moslim’,

  Wat bedoeld Jahjah hiermee. De Joden hebben mij geen reden gegeven om ze niet te mogen. De islam wel. En ik hoef niet te vertellen waarom dat zo is. Iemand die een beetje op de hoogte is weet het. Lees nooit van Joodse aanslagen, wel van de moslim. Volgens mij hebben we nooit last gehad met Joden. Dus wat bedoeld Jahjah.

  1.   

   Je begreep de uitspraak van Jahjah dus niet en dat is gebruikelijk bij islamofoben dan wel moslimhaters die niet beseffen dat ze in niets verschillen van antisemieten.

   1.   

    Dat deed ik al, antisemieten en moslimhaters verschillen alleen in de doelgroep van vervolging en discriminatie. Het is de kern hetzelfde barbaarse tuig.

    1.   

     Er zijn mensen die een systeem voor maatschappijinrichting bepleiten waarin langs ideologische lijnen onderscheid wordt gemaakt tussen übermenschen en untermenschen. In de vorige eeuw noemden we zulke mensen NSB’ers, nu noemen we ze islamofielen.

     1.   

      Hear, hear!

   2.   

    ceteris paribus. “moslimhaters”. U zult toch bedoelen Joden en alle andersdenkenden haters. Joden en alle andersdenkenden worden dagelijks uitgemoord door islamieten. Dat wordt hen opgedragen via hun bloeddorstige boek en velen zijn al 1400 jaar deze oproepen aan het uitvoeren. Heb je kritiek op deze zeer kwade, bloeddorstige zaken binnen de islam dan noemen ze je een islamofoob.

    1.   

     Bingo, Anna!

 8.   

  Ha,ha die CP. Leg het eens uit dan wat Jahjah bedoelde?

 9.   

  Ohhh, is dat jouw uitleg. Je bent niet geslaagd.

 10.   

  Wat ook raar is, dat CP zijn antwoord al klaar had voor ik de vraag stelde. De minuten zijn ook veranderd.

 11.   

  Deze beschrijving past precies op Ceteris Paribus. Zijn ontkenning zal het bevestigen.

  “Wat is Narcistische Persoonlijkheidsstoornis (NPS)?
  Een narcist is op zichzelf gericht en lijkt over een sterk gevoel van eigenwaarde en zelfverzekerdheid te beschikken… Maar in feite is een narcist onzeker. Hij compenseert zijn onzekerheid en gebrekkige eigenwaarde door zichzelf als beter en belangrijker te beschouwen dan anderen.
  Een narcist hecht bovendien weinig waarde aan de mening en gevoelens van anderen. Dat doet hij uit zelfbescherming tegen eventuele kritiek die hierin kan doorschemeren of doorklinken.”

 12.   

  En zo is het maar net.

 13.   

  Je ziet vaak dat de media dit soort figuren een groot platform geven. Een serie-antisemiet die ook een podium krijgt bij de NPO. In Nederland bestaat zijn aanhang o.a uit Sunny Bergman.

  Dat zegt iets over de sympathie die veel journalisten (vaak onuitgesproken) hebben.

  1.   

   Uit niets blijkt dat Jahjah een antisemiet is, integendeel, hij maakt duidelijk dat jodenhaat en moslimhaat in dezelfde mate verwerpelijk zijn.

   1.   

    Ceteris bepaalt zelf wel wie een antisemiet is en wie niet.

    1.   

     Ik geloof dat bij de heer Yas thans de argumenten definitief op zijn.

     1.   

      De heer Yas kan misschien wat argumenten van Simon lenen. Hij heeft ze over en teveel.

      Niet dat wij daar iets van merken, maar we geloven zondere enige twijfel alles wat hij suggereert.

     2.   

      Ook mevrouw Wachteres staat met haar mond vol kunstgebit.

     3.   

      Als Simon cp geen argumenten meer heeft, dan gaat hij beledigen.

      Ik moet je teleurstellen, Simon, ik heb mijn eigen gebit nog.

     4.   

      Het was overdrachtelijk bedoeld, beste mevrouw Wachteres. Fijn dat u nog over uw eigen tanden en kiezen kunt beschikken. Mij is verteld dat zulks de smakelijkheid der gerechten ten goede komt.

   2.   

    Op Facebook heeft Abu Jahjah in 2009 o.a. het volgende geschreven:

    Look Zionist Jew, don’t talk to me about Holocaust cos I have nothing to do with it and I don’t care about it. Why don’t you speak about it to a German or a European, the people who are responsible for it, and why don’t you go steal their land.
    And again, Palestine is our land and we will take it back, it doesn’t matter who did what there. If you are on Palestinian ground you are an invader and the resistance should deal with you. And Palestinian ground is the whole of historical Palestine. And spare me the lamentation about being a refugee cos once again I couldn’t care less. I have onlu one phrase to all the Zionists invaders in Palestine: La valise ou le cerceuil.

    Regarding Gaza, it is a concentration camp created by the Zio-Nazis and there is a total blockade against the people there because they elected Hamas as their democratic choice. So do not speak about Gaza as if Hamas made it like that. And before saying the name of a glorious resistance movement like Hamas in your mouth you better go wash it first from all the zionist dirty propaganda you are spreading.

 14.   

  “Islamofoob”. Als de dood voor kritiek op de islam omdat bevolking niet mag weten en horen hoe vreselijk de koran oproept tot geweld en moord tegen alle andersdenkenden. De moordenaar van de priester in Frankrijk citeerde de koran en voerde de opdracht uit. Bloeddorstig.

 15.   

  Deze beschrijving past precies op Ceteris Paribus.
  “Wat is Narcistische Persoonlijkheidsstoornis (NPS)?
  Een narcist is op zichzelf gericht en lijkt over een sterk gevoel van eigenwaarde en zelfverzekerdheid te beschikken… Maar in feite is een narcist onzeker. Hij compenseert zijn onzekerheid en gebrekkige eigenwaarde door zichzelf als beter en belangrijker te beschouwen dan anderen.
  Een narcist hecht bovendien weinig waarde aan de mening en gevoelens van anderen. Dat doet hij uit zelfbescherming tegen eventuele kritiek die hierin kan doorschemeren of doorklinken.”

 16.   

  “over de Turkse president Erdogan. Die wordt onterecht belaagd door allerlei mensen uit Europa”

  Ach ja, ook deze Hitler genaamd Erdogan, heeft straks een excuus om een wereldoorlog te ontketenen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!