Weduwe van brandweerman wordt 100 jaar oud. Wat de brandweer dan doet is schitterend

Geen categoriejul 06 2016, 9:00
Als er een grote groep brandweermannen voor je huis staat is dat over het algemeen een slecht teken. Dit keer was dat niet zo.
De brandweercentrale van Norfolk was namelijk uitgelopen om de honderdste verjaardag te vieren van Jeanette Carty. Haar echtgenoot, Joe, was namelijk maar liefst dertig jaar lang brandweerman. Hij werkte van 1942 tot 1972 bij deze centrale.
Op 22 juni werd Jeanette honderd jaar oud. Dat is sowieso al een mooie gebeurtenis, natuurlijk, maar dit keer was dat nog veel meer het geval: de lokale brandweer stond namelijk massaal voor de deur. Jeanette werd overgoten met liefde, aandacht én bloemen. Voor Jeanette was het allerbelangrijkste dat de brandweermannen haar het gevoel gaven dat ze er nog altijd bij hoort: dat de brandweer één grote familie is.
Zoals lokale brandweercommandant Julian Williamson uitlegt:

"Als je eenmaal bij ons bent ben je lid geworden van een ontzettend hechte familie die er altijd voor je zal zijn."

Screen Shot 2016-07-06 at 10.39.55
En Jeanette? Die was dolgelukkig:

"Ik ben in mijn hele leven nog nooit zo verrast geweest! Om al die brandweermannen te zien in hun rode shirts en zwarte broeken... het was echt schitterend!"

Jeanette heeft twee kinderen, drie kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Haar huis, waar alle zes generaties zijn opgegroeid (!), ligt op een paar minuten afstand van de meest dichtbij zijnde brandweercentrale. Ze was maar liefst 74 jaar lang getrouwd met Joe, die 2008 op 94-jarige leeftijd overleed. Haar geheim? "Ik heb een redelijk eenvoudig leven geleid."
Misschien dat we daar tegenwoordig het één en ander van kunnen leren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten