Wilders tegen Nederturken: “Dit is Nederland, niet Turkije!”

Geert Wilders (bron: Twitter)
Foto: Geert Wilders (bron: Twitter)

Geert Wilders heeft het gehad met de Nederturken die de Turkse president Erdogan steunen.

En neem het hem eens kwalijk. Die Nederturken demonstreren nu al dagen en bedreigen en intimideren een ieder die het niet met ze eens is.

Nou ben ik niet zo van de ‘ga naar je eigen land!’-redering — ook al omdat deze mensen een Nederlands paspoort hebben en dus in ieder geval op papier net zo Nederlands zijn als jij en ik — maar in dit geval heeft Wilders natuurlijk wel degelijk een punt. Als jouw loyaliteit zo duidelijk bij de Turkse president ligt en niet bij het land waar je geboren bent en waar je ook nu nog woont moet je jezelf toch echt eens de vraag stellen of je wel op je plek bent in Nederland.

Voel je je in de eerste én laatste plaats Turk? Heb je niets met de Nederlandse cultuur? En beschouw je Erdogan als “jouw president” en niet Mark Rutte als “jouw premier”? Dan hoor je in ieder geval geen Nederlands paspoort te hebben. Dat paspoort zegt namelijk iets over wie jij bent, en over welk land op jouw loyaliteit en trouw kan rekenen. Blijkbaar geldt voor bijzonder veel Nederturken dat hun loyaliteit bij Turkije en Erdogan liggen. Dat kan, dat mag, maar heb dan ook het lef om je Nederlandse paspoort in te leveren.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

35 reacties

 1.   

  Aaah kijk eens aan. Wilders ondekt concurrentie

 2.   

  Dat slaat als een tang op een varken, Svetlana

  1.   

   Mooi, alle Turkse bakkers weer weg, Svetlana erachteraan!

  2.   

   Deze gezegde is zelfs een belediging voor het varken en zelfs de tang. Svetlana beweerde laatst zelfs dat de coup werk is van Erdogan samen met Wilders en de Joden. En ik dacht dat de komieken in Nederland uitgestorven waren.

 3.   

  Zestig procent van de Turken blijken Erdogan aanhangers te zijn. Terwijl zij hier misbruik maken van de vrede en sociale voorzieningen kiezen zij voor een dictator in eigen land. Dus moet je concluderen dat het hier voor hun niet bepaald een paradijs is. Die kunnen zij namelijk in Turkije vinden nu op moment. Dus wat let je, vraag ik mij af? O ja, die sociale voorzieningen. In dat geval werken hun hersens goed maar voor de rest schakelen zij die uit. Net als de vluchtelingen die allemaal hun paspoort kwijtgeraakt zijn maar hun iPhone niet.

 4.   

  Overigens is Paul Ulenbelt van de SP dezelfde mening toegedaan: https://twitter.com/paululenbelt/status/755110248566943744?ref_src=twsrc%5Etfw

  1.   

   Natuurlijk gedwongen door Wilders, zal Svetlana nu snel opmerken.

 5.   

  Maar één nationaliteit toestaan in dit land.
  Dat kan, dat mag, maar heb dan ook het lef om je Nederlandse paspoort in te leveren…………
  Nou ik denk meer dat het lef moet zijn om de sociale voorzieningen in te leveren…………….
  Maar even tussen door, wat heeft die Wilders toch overal steeds meer gelijk in.

 6.   

  http://www.geennieuws.com/2016/07/reistip-organiseer-je-eigen-doe-vakantie/

  Let op de onderste foto, dit is wat de tegenstanders van de PVV willen met de PVV aanhangers.

 7.   

  Een burger hoort een nationaliteit te hebben. Kwestie van keuze maken als je in een andere land wilt leven. Wilt je dat niet of kunt je dat niet dan moet je de consequenties aanvaarden.

 8.   

  Volledig eens. Als Turkije je “vaderland” is en “Erdogan” je leider dan linea recta richting je “geliefde” Turkije en Nederlandse paspoort inleveren. Aan zoveel Turkse profiteurs die Europa onveilig maken hebben we helemaal niks. Alleen maar heel veel economische en islam ellende. Dus opdonderen.

 9.   

  http://www.metronieuws.nl/columns/2016/07/hoe-kan-het

  Hoe kan het?

  Hoe kan het dat deze mensen niet inzien dat ze in vrijheid leven, die het demonstreren zelfs zonder vergunning mogelijk maakt?

  Hoe kan het dat deze mensen niet inzien dat ze hun mening in veiligheid kunnen uiten – hoe onwelgevallig die voor de ander ook is?

  Hoe kan het dat deze mensen niet inzien dat zij wél in een land leven dat dit mogelijk maakt?

  Hoe kan het dat deze mensen het vanzelfsprekend vinden om de pers die ter plekke is om verslag te doen, aan te vallen?

  Hoe kan het dat deze mensen een land ‘mijn vaderland’ noemen, waar vrijheid noch veiligheid gegarandeerd is? Laat staan mensenrechten?

  Hoe kan het dat deze mensen vrijheid, veiligheid en mensenrechten de inwoners van hun ‘vaderland’ misgunnen?

  Hoe kan het dat deze mensen een man steunen, die etnische minderheden (zoals zijzelf in Nederland zijn!) onderdrukt en de doodstraf wil invoeren?

  Hoe kan het dat de Nederlandse pers, politie én justitie het überhaupt maar klakkeloos accepteert dat er blijkbaar voor Nederturken andere regels gelden als het gaat om het verstoren van de openbare orde middels getoeter, geweld en demonstraties?

  Hoe kan het dat de Nederlandse overheid nog steeds niet de kliklijn van de Turken heeft veroordeeld, die het mogelijk maakt dat Nederlanders in Nederland andere Nederlanders aangeven in Turkije?

  Hoe kan het dat de Nederlandse overheid de hernieuwde oproep van de Turken om Nederlanders die pro-coup waren aan te geven in Turkije, niet veroordeelt?

  Hoe kan het dat Nederland bij monde van Bert Koenders, Europa bij monde van Juncker en Merkel en de wereld bij monde van Obama ‘blij is dat de democratie heeft standgehouden in Turkije’?

  Hoe kan het dat Nederland, Europa en de wereld het oppakken van 3000 rechters, honderden militairen onder wie generaals, journalisten en onschuldigen burgers ‘democratie’ durft te noemen?

  1.   

   In Europa geleid door huidige leiders, mensen zonder enige rechtvaardigheid gevoel en totaal de schaamte voorbij , is het allemaal mogelijk.

 10.   

  Gaan niet weg gratis geld en zo, en domme Nederlanders met neglect, hoe makkelijk kan het voor deze schooiers zijn. In turkye is geen gratis geld daar moeten zij gaan werken, niet werken daar betekent geen geld wat een dom volk, hier worden zij tot aan het graf verzorgd. Overigens bedoel ik niet de goedwillenden, heb ik geen probleem mee.

 11.   

  onder de Internationale noemer , heeft links (de linkse aanhang) hun burgers verplicht het Nationale gedachtengoed vaarwel te zeggen , en of hiervan afstand te doen .

  het is en was hot om Internationaal te denken en handelen voor de Europeanen , hierdoor zou een derde wereldoorlog uitblijven , volgens de linkse fascist.

  en zie wij (links) heeft de grenzen opengetrokken en hierdoor volkeren binnen gehaald die wel nationaal zijn in hun denken en doen , komt dit ooit tot een conflict reken maar van yes , de onderdrukte Europeaan gaat zich verzetten tegen deze volkeren en de Europese (zichzelf benoemde leiders) , mede omdat de Europeaan het hele gelag moet betalen van dit linkse internationale experiment .

  nog enkele aanslagen meer , en de bom zal barsten !!, de kaarsjes en pennen zijn niet meer aan te slepen , dankzij de islam populatie in ons midden en op de gehele wereld .

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/26242083/__Vlag_IS_bij_aanvaller_trein__.html

  weer een aanslag op de Europese burgers , gepleegd door de genoemde verrijking (hoog opgeleiden en geïmporteerde moslims ), van de linkse socialist .

  ooit worden de moslims hier uit gekost samen met de internationale socialist , dat komt niet door het nationale denken of handelen van de Europeaan, toch zuiver door het handelen en denken (eisen) van de moslim populatie , en internationaal links .

 12.   

  Voor wie het Turkse gedram in de politiek zat is: Teken de petitie om DENK uit de Kamer te verwijderen. “Denk eens na”.
  https://petities.nl/petitions/direct-vertrek-denknl-uit-tweede-kamer?locale=nl

  1.   

   Als alternatief de petitie van de ChristenUnie om visumvrij reizen van Turken in EU te verbieden. (Voor degenen die een oproep tot vertrek van DENK uit Kamer te ver vinden gaan). https://www.christenunie.nl/nl/turkije-petitie

  2.   

   Haha een Erdogannetje doen .

 13.   

  Een briljante constatering van Wilders dat dit Nederland is, de bijbehorende commentaren sluiten naadloos op het niveau van de uitspraak aan.

  1.   

   Wij wachten met spanning op de eerste briljante constatering van @anniejansz1

   Hij is toch wel verplicht om als uitschieter te dienen.

 14.   

  De uitspraken van Wilders zijn politiek weinig relevant.

  1.   

   Ceteris denkt dat Wilders in Den Haag de handen niet op elkaar zal krijgen voor het plan Turken naar Turkije te helpen als zij aangeven laatstgenoemde land boven Nederland te prefereren. Dat ben ik met Ceteris eens, want die Turken willen dat namelijk helemaal niet. Maar wat willen zij dan wèl?

   Sommigen roepen dat Nederland uitdrukkelijker steun moet betuigen aan Erdogan. Dat is een interessant verzoek. Want zou Nederland zodoende niet impliciet goedkeuring geven aan zaken zoals het massa-ontslag van rechters, en in het algemeen aan Erdogans aankoersen op alleenheerschappij? De schade aan het democratische imago van deze regering heeft al genoeg geleden lijkt mij zo.

 15.   

  Wij stevenen af op een nieuwe wereldorde waarin regeringsleiders liegen en bedriegen en waarin hooggeplaatste personen de handen schudden van onwaardige lieden. In den zomer van 2016 is het met bloed vermengde zaad ontkiemd dat de veertien honderdjarige dwangburcht der mohammedanen uit zijn ruïnes doet herrijzen. En den oorlogstrommels voor deze herrijzenis worden alreeds geroerd. Als domme kinderen uit een achterbuurt lopen onze regeringsleiders mee in het trom roffelende onheilsregiment dat ons den oorlog heeft verklaard. Zij popelen om den aartsvijand te omarmen en ons schone vaderland voor een grijpstuiver te verpatsen aan een zooi schurken en moordenaars. Nimmer hebben domheid en misleiding van het volk zo hoogtij gevierd. Moge de tijd komen dat dien lieden hun gerechte straf niet ontgaan.

  Ik maak mij grote zorgen, lezer, de akelige gedachte laat mij niet los dat een duister lot ons wacht. Onze regering onderschat de sluwheid van den vijand, of zij heult met deze verderfelijke ideologie met als doel onze ondergang te bewerkstelligen. Dat laatste is een afschuwwekkende gedachte. Doch het lijkt alsof een geheimzinnige toverkracht bezit heeft genomen van onze regeringsleiders. Handen met den verraderlijke vijand worden geschud en beloften welke onze ondergang betekenen, worden klakkeloos toegezegd. Den heldere bron van kennis en waarheid is veranderd in een stinkend slijmerige poel. Onze verworvenheden en bevochten vrijheid worden verwezen naar den vuilnishoop.

  Wij worden bang gemaakt door schreeuwend vuist heffende lieden met domme apengezichten die ons angst moeten inboezemen. Voelt den Nederlander dan geen angst of berouw dat hij verkwanselt zijn vrijheid aan dat schorem uit dien zandwoestijn? Neen, scherpe lezer van E.J. Bron, het lijkt wel alsof den burgerij instemt met de voorbereidingen onzer afbraak. Den Nederlander toont geen fraai gedrag. In plaats de noodklokken te luiden en het zwaard te omgorden, loert de Nederlander den ganse dag op zijn heilig verklaarde beeldschermpje, kijkt naar onnozele televisieprogramma’s en toont zich verontwaardigd wanneer de Turken in zijn eigen Nederland stampij maken.

  Lezer, de woede bevangt mij, mijn gemoed schiet vol als ik zie de beelden van die schreeuwende Turken met hun wapperende vlaggen. In mijn eigen land nog wel. Ik vind het een grote schande. Ik ben van schaamte vervuld.

  Ik wens u allen nog een gezegende dag.

  Door:
  “Driek”
  (voor http://www.ejbron.wordpress.com)

 16.   

  “Omdat deze mensen een Nederlands paspoort hebben en dus in ieder geval op papier net zo Nederlands zijn als jij en ik.”Nou ‘k voel mij méér Nederlander dan deze lieden die voor een totalitaire staat zijn en die een dictator steunen met al deze bloedrode vlaggen met dat gehate symbool er op. Weet niet wat in deze koppen van de demonstranten rondspookt, maar veel goeds is het niet mijns inziens. Alweer geeft dhr. Wilder blijk van een goed inzicht betreffende deze netelige kwestie van al deze landverraders onder “ons”. En de reguliere politiek is op zomerreces en deze schijters durven zich niet uit te spreken en zijn gewoon voor dubbele paspoorten. Hoelang duurt het nog voor dat deze lieden de straten opeisen en er sharia-zones van maken, al dat gepraat over hoe erg het in Frankrijk, Groot Brittannië en Zweden is daar schieten we niet mee op, in Nederland wordt het net zo erg dankzij de reguliere politiek die meer dan 5 decennia de islam hebben geïmporteerd…

  1.   

   Naast Rode Turkse vlaggen zitten er ook blauwe vlaggen van Oost-Turkestan tussen de demonstranten. Het Panturkistische wereld verspreid zich dus niet alleen in Midden-Azie. (Panturkisme betekent het streven naar de eenheid van Turkse volkeren in een statenbond of zelfs een bondsstaat, in het bijzonder de Turkse volkeren die nog gekoloniseerd zijn). Logisch ook dat Wilders roept dat dit Nederland is en geen een of ander Turkse satellietstaat waar de Turken het opeens voor het zeggen hebben!

 17.   

  Voor een goed verstaander;
  Laten en hek plaatsen om ons land om de “wilde beesten” tegen te houden. Deze moeten gewoon in hun wildernis( woestijn) blijven.
  Wij hebben alleen maar last van deze wolven, hyena’s, jakhalzenen nog meer van die enge beesten.
  Laten we voortaan het alleen nog maar hebben over ‘de wilde beesten’, dat is niet discriminerend. Wilde beesten bestaan echt en zijn een gevaar!
  Daartegen moeten we ons en onze kinderen beschermen, de ‘lammeren’ zijn anders weerloos.

  1.   

   Dit bedoel ik….

   Een man heeft een moeder en haar drie dochters aangevallen in een vakantieoord in Zuid-Frankrijk. De vrouw en haar kinderen zouden ‘te luchtig gekleed’ zijn.

   De moeder met haar dochters in de leeftijd tussen 8 en 14 jaar werden aangvallen in een vakantiecentrum In Garde-Colombe in het departement Hautes-Alpes. Een van de meisjes (8) zou in levensgevaar verkeren. Dat meldt de Franse nieuwssite TF1.

   De vermeende dader (37), een Fransman van Marokkaanse origine, zo melden Franse media, zou hebben gehandeld vanuit een religieus motief.

   http://www.telegraaf.nl/buitenland/26243757/__Vrouw_en_drie_dochters_aangvallen__.html

   We moeten onszelf en onze kinderen beschermen tegen ‘de wilde beesten’ en deze terugplaatsen naar de woestijn en dan daar liefst ook een groot ‘hek’ omheen.
   Als we ons blijven gedragen als domme schapen zullen we ‘uitgeroeid/moord’ worden door de wilde beesten van deze wereld.

 18.   

  De achterlijkheid van de EU in een notendop.

  Gevaarlijke Turkse terrorist opgepakt en vrijgelaten. Turkije heeft om uitlevering gevraagd. Maar Europese regels verbieden dat ! Nu loopt deze moordenaar weer vrij rond in België of Nederland.
  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/07/zit-gezochte-turkse-terrorist-nu-weer-in-nederland-329635/

 19.   

  De burgemeester had die demonstratie direct moeten stoppen vind ik, elke demonstratie moet 2 dagen van tevoren aangevraagd worden, dit is volgens de wet.
  Was het een rechtse partij dan had de politie de demonstratie onmiddellijk gestopt, weet ik zeker.
  Zo zie je maar weer, zij lappen onze wetten volkomen aan hun laars en de burgemeester laat het toe ook nog.
  Vind het totaal ongepast dat nu weer die ruzie tussen die partijen hier in ons land wordt uitgevochten, ga naar je land terug en vecht het daar uit, dit is NEDERLAND!!

  1.   

   Een praktiserende moslim vragen om een niet aangekondigde illegale demonstratie te verbieden dat vergt toch wel enige zelfreflectie nienke, duidelijk voor mij is dat Aboutaleb niet over de juiste eigenschappen beschikt om burgemeester van een grote stad zoals Rotterdam te zijn. Niet dat ‘k een hoge pet op heb wat betreft autochtone burgemeesters, want die zijn óók veelal niet te vertrouwen. Wat Aboutaleb moest doen is een noodverordening afkondigen, wanneer deze oproep van Erdogan nog meer van dit soort reacties oproept en de vierde generatie Nederturken gehoor blijven geven aan Erdogan’s oproep, dan is een noodverordening zeer zeker op zijn plaats mijns inziens…

 20.   

  http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/07/spanningen-tussen-nederlandse-turken-nemen-toe-met-kliklijn-329543/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2016-07-19|Spanningen_tussen_Nederlandse_Turken_nemen_toe_met_%20kliklijn%20&utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=els_19jul&cmpid=NLC|els_19jul|2016-07-19

  Spanningen tussen Nederlandse Turken nemen toe met ‘kliklijn’

  “Nederlandse aanhangers van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan verspreiden een telefoonnummer waar melding kan worden gemaakt van Erdogan-critici. Turkse organisaties manen vooral tot kalmte”.

  Zou ik toch gelijk krijgen, dat er straks in de EU een oorlog tussen Turken wordt uitgevochten?

 21.   

  Mislukte Turkse inburgeraars woest om kritiek op Turkse gemeenschap

  Turkse Federatie, deel van de Lange Arm, vindt Turksnationalisme helemaal prima
  De Turkse Islamitische Culturele Federatie Nederland (TICF) veroordeelt in een verklaring “diegenen die de sympathisanten van Turkije en de Turkse vlag wegzetten als mislukte inburgeraars”, meldt het ANP.

  Vreemd. Mensen die getooid in Turkse vlaggen aan Turkije refereren als ‘mijn land’ en aan Recep Tayyip Erdogan als ‘mijn president’ terwijl zij in Nederland wonen, zijn volstrekt niet ingeburgerd. Het is raadselachtig waarom wij hun inburgering dan niet mislukt zouden mogen noemen, zij zeggen het immers zelf, kijk maar in deze video. >>>> http://nieuws.tpo.nl/2016/07/19/mislukte-inburgeraars-woest-om-kritiek-op-turkse-gemeenschap/

  1.   

   @Peter Selie
   Die kritiek zou terecht zijn, waren zij alleen en uitsluitend Turk gebleven. Dán is er wellicht nog wat van te zeggen, want dan zijn ze immers nog klassieke “gastarbeiders”. Neem je echter de nationaliteit van je nieuwe vaderland aan, dan is deze kritiek volkomen belachelijk, want dan hoort dáár je loyaliteit te liggen.

  2.   

   Ik weet niet waar mijn eigen roots ligt maar ik sta heus niet als geboren Nederlandse staatsburger met vlag en wimpel te zwaaien en te juichen als ik hoor dat mijn voorouders oorspronkelijk uit Turkije of weet ik wat uit welk gat vandaan komen en dat het daar nu een politieke feest is.

 22.   

  Laten we de verkeerde omschrijving “Nederturken” veranderen in de omschrijving Turken met een Nederlands paspoort. De Turken in Nederland zullen/willen bovenal Turk blijven, dat hebben hun protesten voor Erdogan wel bewezen. Het Nederlandse paspoort is alleen maar gemakkelijk voor allerlei randzaken.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!