Ajax gaat af: geen Champions League voor de Amsterdammers

Geen categorieaug 25 2016, 9:00
Ajax verloor gisteren in de laatste voorronde op buitengewoon trieste wijze van Rostov. De ploeg uit Rusland was alles behalve indrukwekkend, maar Ajax kwam er desalniettemin volstrekt niet aan te pas.
De Telegraaf is dan ook behoorlijk direct én negatief over de sportieve prestaties van de Amsterdamse club:

Ajax zakt steeds dieper het moeras in. Na de blamage tegen Willem II maakte het elftal van Peter Bosz in en tegen FK Rostov zichzelf en het complete Nederlandse voetbal te schande. De goedwillende, maar kwalitatief matige Russen hielden de Amsterdammers na het gelijkspel in de ArenA uit de groepsfase van de Champions League (4-1). Door de gigantische vernedering is de (externe) druk op Bosz nu al enorm.

Door de nederlaag gisteravond zit Ajax nu al in de problemen. De ploeg heeft al een achterstand van vijf punten op PSV en Feyenoord. En nu zal Ajax uitkomen in de Europa League in plaats van de Champions League, wat inhoudt dat de club miljoenen euro's misloopt... én niet in de gelegenheid is om jonge spelers ervaring te laten opdoen op het hoogste niveau.
Ajax maakt er op dit moment gewoon een enorme puinhoop van. En dat komt niet door de nieuwe trainer Peter Bosz, maar door het schrijnende gebrek aan goede spelers. Er is werkelijk niemand van Ajax die een wedstrijd kan beslissen, die een steekpass kan geven waardoor een medespeler opeens alleen voor de doelman komt te staan. Het zijn allemaal breedleggers die, merkwaardig genoeg, de energie ook weer niet hebben om een wedstrijd lang te vliegen en te draven.
De selectie is samengesteld door de Ajax-top. Dat betekent: Marc Overmars en Edwin van der Sar. Deze twee heren zijn er verantwoordelijk voor dat Ajax nu zo'n ongelooflijk slecht team is dat het hele Nederlandse voetbal voor schut zet als het Europees aan de slag moet.
De enige manier om daar iets van verandering in te brengen is door eindelijk eens goede spelers te kopen, ja, ook als ze duur zijn. Ajax heeft 100 miljoen euro op de bank. Iedere voetbalclub met dat soort financiën is het verschuldigd aan fans om topinkopen te doen.
Gebeurt dat niet, dan verdient Ajax niet alleen dit soort nederlagen en een relatief lage klassering in de Eredivisie, maar ook een sterke afname van het aantal supporters. Een club bestaat immers voor de fans, niet andersom.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten