Amateuristisch DENK verkoopt onzin over slavernij. Hun excuus? “We gebruikten Wikipedia als bron”

Het is toch ook om je kapot voor te schamen. Als je bij het Nederturkse DENK werkt, ten minste. Want uit naam van de zogeheten dekolonisering kan je wel een paar leugentjes verkopen, en kom je er nog bíjna mee weg ook.

Dat lieden als Kuzu en Öztürk van DENK het niet zo nauw nemen met basale fatsoensnormen weten we al sinds hun stormachtige ontslag uit de PvdA-fractie, maar dat de twee ook niet beroerd zijn om gewoon klinkklare onzin te verkopen.

De twee in Turkije geboren heren hebben er hun missie van gemaakt om Nederlanders van nu om de oren te slaan met historische gebeurtenissen uit het verleden toen onze voorouders wellicht niet altijd even florissante dingen gedaan hebben. Nu is dat op zich niet erg zolang je motief niet is om zelfhaat te kweken (helaas is dat het dus wel) en je gewoon eerlijk blijft over wat er wél gebeurt is. Als je vervolgens gewoon onzin gaat zitten verkondigen in een wanhopige poging om Nederlanders tegen Nederland te keren, ben je gewoon een politieke faalhaas.

DENK plaatste namelijk op Facebook een bombastisch stukje schrijven waarin Nederlanders nog maar eens in verband werden gebracht met slavenhandel, waarna een verhandeling over destijds gehanteerde martelmethodes volgde:

denk1

En daar ging DENK de mist in:

denk2

Hun verweer? Dit:

denk3

Nogmaals: dan ben je écht een faalhaas. Zeker als je dan ook nog ‘ja, we gebruikten Wikipedia’ aanvoert als excuus. Daarmee kom je tegenwoordig al niet meer weg bij het inleveren van papers op de universiteit, en zelfs meer dan tien jaar geleden mij op de middelbare school kregen 4VWO’ers een onvoldoende omdat ze veel te gretig waren met het citeren van deze lang niet altijd betrouwbare encyclopedia. DENK lijkt deze levensles echter nooit geleerd te hebben.

Jongens, wat is dit? Is dit een politieke partij of is dit de schoolkrant gerund door een stelletje brugklassers? DENK is echt even amateuristisch als dat het pervers anti-Nederlands is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. 1Sarko2

  Iets met zoeken van spijkers op laag water………..
  Wel leuk dat Denk weer eens aandacht krijgt ..

  1. Wim

   Begrijp best dat je jaloers bent, een beetje meer aandacht voor de SP zou ook wel mogen.

   1. Wim

    Want die partij loop ook leeg.

 2. Ni28

  Eerst even naDENKen!

 3. ceteris paribus

  Wat leuk, wéér een topic over DENK.

  Kwam de Grote Sylvana vandaag al aan de beurt?

  1. Vigo

   Ja een keer of veertien, maar dat houdt zij graag voor zichzelf.

   1. ceteris paribus

    De weerzin van Vleeshaak tegen Sylvana is bekend.

 4. monach

  De bedoeling van DENK is Nederlanders eerst een schuldgevoel proberen aan te praten in de hoop dat zij zich ter compensatie nóg toleranter, nederiger en respectvoller gaan opstellen naar moslims.

 5. toetssteen

  Hoe komen we toch aan die term ‘Slavische’ landen? Ah wacht, het schiet me ineens te binnen! Daar kwamen de Turken brandschatten! Jonge meisjes voor de sofa’s van het herenvolk, jongemannen als vechtvee (na castratie waar 9 van de 10 feestelijk dood ging; Janitsaren) of als eunuch/dienaar met idem de ballen/hele penis eraf operatie.
  Jaahhhh dat wazze gouden tijden, braak.

  1. ceteris paribus

   Nu zou ik overstappen op warme melk, heer Toetssteen.

   1. Ali Yas

    Uit deze reactie van Ceteris moeten we waarschijnlijk begrijpen dat hij het met voorgaande schrijver niet eens is, maar zoals gebruikelijk vertelt hij niet wat er precies aan schort. Dat zou maar afbreuk doen aan zijn venijn.

   2. Wachteres

    Simon is weer indrukwekkend inhoudelijk.

    Maar dat hoort ook zo, hij roept anderen daar voortdurend toe op.

    En wat je preekt, moet je zelf ook doen.

   3. toetssteen

    U wilt me te graag op de IC . Ik neem liever nog een mok venkelthee, iets te gekruid gegeten hè. Een knul, als ze in uw darmen hadden liggen messen, zou u niet zulke baarlijke kolder blijven debiteren. Ik wordt uw gewauwel onderwijl echt helemaal zat.

  1. Peter Selie

   Pagina is niet beschikbaar beste, maar wanneer je alleen op “omvang-christenslavernij-onderschat” zoekt dan kom je bij de juiste pagina. Had net ook twee video’s die de omvang van de slavernij blootlegden als een Mohammedaanse uitvinding, maar deze kwamen niet door de censuur van DDS…

   1. toetssteen

    Peter selie
    Idem hier.

 6. ikweetwatikwil

  Hebben die twee “heren” van DENK het over “onze geschiedenis boeken”? Ga toch gauw een beetje huppelen.
  Gebeurt dit onder leiding van (en daar is ze dan) Silvana? Kan haast niet anders. Denk is een ploerten partij en ik hoop dat ze nooit een zetel in de kamer krijgen , want anders staat ons nog meer rotzooi te wachten. Die zijn op wanorde uit.

 7. van Urk

  Altijd weer leuk van DENK om een gooi te doen in onze Vaderlandse geschiedenis om daar wat interessants over te schrijven aan het Nederlands publiek. Ik wacht nog steeds een stukje over de Turkse geschiedenis vooral over de Ottomaanse slavernij , de eerste wereldoorlog maar ook de kinderarbeid in de Turkse katoenplantages is interessant vooral voor de Turkse bevolking van ons land.

 8. Ruud Steunassen

  ceteris, je bent een lul.

  1. ceteris paribus

   Ik ook van jou, Ruud.

 9. Peter Selie

  Charmeoffensief: EU gaat Turkije helpen bij verkrijgen visumvrij reizen

  De uropese Commissie zegt alle steun toe aan Turkije bij het vervullen van de voorwaarden voor visumliberalisering. Het lijkt een poging de opgelopen spanningen tussen de twee kampen te verminderen. >>>> http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/08/charmeoffensief-eu-hulp-voor-turkije-bij-visumvrij-reizen-345243/

  1. vanhetgoor

   Het visumvrij reizen voor Turken heeft een heel erg groot voordeel voor alle Europse landen en dat is dat een Turk dan nooit meer politiek asiel kan aanvragen of een werkvergunning, want dat zijn de achterliggende gedachten rond dit visumvrij reizen. Het is namelijk beperkt tot een bezoek van max drie maanden, en dan kan er dus ook geen uitkering meer worden aangevraagd voor mensen met een Turks paspoort. Uiteindelijk zal die een gigantische besparing opleveren. Door de Turken een vakantie toe te staan in Europa vookomt men een jarenlange stroom Turken die zich hier blijvend vestigen. Dit heeft al lang genoeg geduurd. Het wordt nu tijd dat Turkije de vruchten gaat plukken van hun eigen slechte onderwijs.

   1. toetssteen

    @vanhetgoor
    Ik ken u lang genoeg om te menen dat u nu een lange neus trekt.
    O, u heeft gelijk dat men het zo zal presenteren, dat dan weer wel.
    Maar weet u, waarom zouden we deze zotternij accepteren?

    Kijk, in sommige landen is het werken of afsterven, dus tja, dan toch maar de handjes uit de mouwen.

 10. vanhetgoor

  Het is niet zo’n goed idee voor ‘Denk’ om te beginnen over de slavernij. De reden hiervoor is dat de Turken, en ‘Denk’ is nu eenmaal een Turkse politieke partij in Nederland, een heel erg bedenkelijke rol hebben gespeeld op het gebied van slavernij. In Nederland is slavernij altijd verboden geweest. In Turkije is de slavernij altijd een aspect geweest van de maatschappij, onder de Ottomanen was slavernij een manier om het leger in stand te houden, in het buitenland werden kinderen gekidnapt om opgevoed te worden in het Ottomaanse leger om de familie van hun ouders te bevechten. Devlet-i Âliyye-i Osmaniyye oftewel het Ottomaanse rijk gebruikte slavernij om grote stukken van de omringende landen als wingewest te gebruiken. Alle rijkdommen werden afgevoerd naar Turkije. Die oude verdomde politiek van vroeger wil men in Turkije weer terug hebben. Tenslotte was dat de ‘glorietijd’ in Turkije. Men is gewoon schaamteloos. Turkije heeft een hele slechte naam in Oost Europa en het Midden Oosten, vanwege de slavernij, vanwege het onbeschaamde gedrag, vanwege de luiheid, vanwege de roofzucht.

  En ‘Denk’ is zelfs aan haar zetels gekomen door deze te roven van de PvdA. De volksaard van de Turken komt duidelijk naar voren in ‘Denk’ en niet nadenken over het eigen verleden is toch een hele domme zaak. Maar alles van ‘Denk’ is dom, er wordt nooit eerst nagedacht, er wordt altijd de grote bek opengetrokken om daarna de racisme-kaart te spelen als men op de plaats wordt gezet. Nooit is men verantwoordelijk voor de eigen fouten, nu wordt door ‘Denk’ Wikipedia weer de schuldige aangewezen, terwijl het gebuiken van Wikipedia alleen maar gemakszuchtig is want te lui om zelf na te denken of te researchen!

 11. Niek

  Denk vanuit de Partij van de Achteruitdraaierijen, maakt een proces door van Achteruitmosselsinhetkwadraat

 12. anniejansz1

  Wikipedia als bron is een stuk betrouwbaarder dan E.J. Bron als referentie opvoeren.

  Wie is hier nu de faalhaas?

 13. Ni28

  CP leeft zich helemaal uit in de bloedige reacties die hij oproept waar hij al te graag op in gaat om opnieuw nog sterker aangevallen te worden? Zou hij naast het narcisme ook masochistische trekjes hebben?

 14. Ni28

  Het dialoog op de reactie deel overstijgt het inhoud van deze blog. Ik zou mij zowat zorgen gaan maken als ik de redactie was. Het is net of niemand meer leest maar alleen op elkaar reageert. Dit opgeroepen door de amokmaker CP. Dat is zijn enige functie hier.

  1. Marieke

   Inderdaad Ni28, er wordt alleen maar gescholden op ceteris paribus, louter en alleen omdat hij een andere mening heeft. Vieze Vigo wil graag dat hij wordt opgehangen aan een vleeshaak. Sommige reageerders hebben een bedenkelijk laag alooi, en het is jammer dat zij dit blog vervuilen.

   1. zomaar

    niet omdat hij/zij een andere mening heeft , wel om het feit dat hij/zij iedere reaguurder tot op de grond af wil breken !, en ontkent de feiten die anderen zeggen (cq schrijven).

    1. Marieke

     Hij wijst slechts op jullie domme reacties. En hij wordt niet echt van repliek bedient, hij wordt alleen maar uitgescholden en bedreigd. Het is treurig, zulk niveau.

 15. Ni28

  Helaas is het commentaar van Marieke te eenzijdig maar dat is begrijpelijk.

 16. a_amsing

  Je zou zomaar denken dat die lui van DENK alleen maar goed zijn als slaaf! Wat een stelletje losers!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.