Busted: Amerikaanse vrouw die op 'huwelijksreis' wilde naar Syrië veroordeeld tot 12 jaar

Geen categorieaug 12 2016, 13:00
Een vrouw uit Mississippi is tot 12 jaar cel veroordeeld nadat ze had geprobeerd om zich aan te sluiten bij moordenaarsbende ISIS.
In Nederland schromen we er helaas nog steeds voor om Syriëgangers bij terugkeer op te pakken, omdat "niet onafhankelijk vast te stellen is of ze daar misdaden begaan hebben". Gelukkig weten ze, zelfs onder de softe Obama, in de Verenigde Staten nog wel van aanpakken. Daar is namelijk een vrouw veroordeeld die concrete plannen had om af te reizen richting Syrië, maar gelukkig werd opgepakt voordat ze het vliegtuig in kon stappen.
Het gaat om de 20-jarige Jaelyn Young uit Mississippi. Op de middelbare school stond ze bekend als een typische Amerikaanse meid die cheerleader was geweest en nou niet bepaald bekend stond als gelovig. Ze haalde uitstekende cijfers, en kon uitkijken naar een mooie toekomst. Op de universiteit ging het echter helemaal mis. Jaelyn besloot zich te bekeren tot de Islam, en nam al snel steeds extremere standpunten in. Ze radicaliseerde, en keerde zich tegen de samenleving die haar alle kansen had geboden om het uiterste uit zichzelf te halen.
Ze verloofde zich met ene Mohammed Dakhlalla. Interessant genoeg zou zijn hem overgehaald hebben om samen met haar naar Syrië af te reizen, om zich daar aan te sluiten bij het stel opblaasbaarden dat ISIS heet. Ze maakten plannen voor een huwelijksreis naar Turkije, die als dekmantel moest fungeren voor hun eigenlijke plan om vanuit daar naar het kalifaat over te steken. Young heeft dit alles inmiddels toegegeven: "Ik had de contacten, alles geregeld en het vertrek gepland" schreef ze in een afscheidsbrief voor haar familie.
Ze zouden tegen de lamp zijn gelopen toen een stel van die contacten undercover agenten bleken te zijn, die hen in de gaten hielden totdat ze daadwerkelijk wilden vertrekken. Gelukkig kwam het allemaal zo ver niet, toen de twee net op tijd op het vliegtuig werden opgepakt.
In deze zaak is het dus met een sisser afgelopen, maar het is schokkend om te zien hoe een voorbeeldige studente zonder enige Islamitische achtergrond zo kan afzakken richting het gedachtegoed van moslimextremisten. Wat echter nog schokkender is, is ons gebrek aan aanpak van deze mensen. Zolang we dit soort gekken niet bij terugkomst, laat staan bij vertrek tegenhouden, zijn we gedoemd ons eigen graf te graven. Het staat eenieder vrij om aan te hangen wat hij wil, maar het is onze plicht om extreme ideologieën die onverenigbaar zijn met onze normen en waarden te weren uit de samenleving.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten