Christofoob Turkije verbiedt viering christelijke feestdag Maria Hemelvaart. Waar is “pro-diversiteit”-clubje DENK nu gebleven?

Als islamofobie een woord is, dan is christofobie dat ook. Het is een ziekte waar de Turkse regering onder leiding van autocraat Erdogan al enige tijd aan lijdt.

De Nederlandse politieke partij DENK besteedt altijd veel tijd aan betogen waarin wordt gesteld dat zogeheten “islamofobie” aan de winnende hand is in Nederland. Ons land geeft zich steeds meer over aan discriminatie, en dat moet worden uitgebannen. Aldus Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk, zo ongeveer de hele dag door roeptoeterend. Geen middel mag geschuwd worden dat verderfelijke probleem uit te roeien: zelfs “loksollicitaties” moeten een feit worden.

Alles, alles, maar dan ook echt alles, om de islamitische Nederlander zich meer thuis te laten voelen in Nederland. En ook alles uit naam van de multiculturele samenleving en de tolerantie!

Oké, dat is één kant van de medaille. De andere kant is dat DENK een partij is die het om het even is dat er in hun geliefde thuisland Turkije (waar zowel Kuzu als Öztürk is geboren) een nieuwe vorm van christenvervolging plaatsvindt, waarover de heren dan ook in alle talen zwijgen. Vandaag is namelijk een vrolijke dag in het christendom: Maria Hemelvaart. Men viert de Tenhemelopneming van de zogeheten Heilige Maagd, en dat gaat doorgaans gepaard met de nodige feestelijkheden.

Behalve in Turkije. Want daar heeft Erdogans bewind in al hun wijsheid besloten dat de dag niet gevierd mag worden:

“De Turkse autoriteiten hebben de plechtigheden verboden, die verbonden zijn aan het Feest van Maria Hemelvaart op 15 augustus in het historische klooster van de Moeder Gods in Sumela.

Zij rechtvaardigen het hernieuwde verbod – nadat de viering zes jaar achtereen is toegestaan – met restauratiewerkzaamheden aan de gebouwen en “stabiliteitsproblemen”, zo bericht de Franse website www.orthodoxie.com. Kringen rond het Patriarchaat van Constantinopel en vertegenwoordigers van de Griekse minderheid in de regio Pontus zien hierin slechts uitvluchten. Zij vrezen dat het klooster langdurig zal worden afgesloten, kennelijk in samenhang met de de islamiseringspolitiek van de Turkse regering.”

In Turkije was ooit 25% van de bevolking een aanhanger van het christelijke geloof. Tegenwoordig is het percentage christenen in het land verwaarloosbaar (0,3%). Een kleine minderheid dus, die ook nog eens onder druk staat vanwege allerlei pestmaatregelen van Erdogans islamistische AKP-overheid. Uit naam van de multiculturele samenleving in Turkije zou dat absoluut niet toelaatbaar moeten zijn, maar over zo’n situatie zwijgt DENK natuurlijk weer in alle talen. Liever hangen deze fluitketels in Turkije de pias uit op een paard:

kuzupaardMaar iets doen voor mensen die het daadwerkelijk moeilijk hebben: ho maar! En straks, als het Kamerreces weer voorbij is, weer lekker boos worden over de behandeling van moslims in Nederland, terwijl tijdens de geheel in Turkije gespendeerde vakantie met geen woord gerept is over de problemen daar. Geen woord.

DENK is misschien nog wel fouter bezig dan hun broodheer Erdogan zelf.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Bromsnor

  De systematische genocide op de christenen van het Midden-Oosten is al jaren aan de gang.

  Als dit tempo van vervolging zo doorgaat zijn er over 15 jaar maar weinig christenen over in het Midden Oosten.

  Het zijn niet alleen Jihadisten die zich schuldig maken aan christenvervolging maar ook veel “gewone” moslims.

  Maar zelfs de christenen die naar Europa vluchtten zijn niet veilig in de asielcentra in Europa. Daar worden ze ook bedreigt door moslims wat dan ook de reden is dat gevluchte christenen nu apart moeten worden opgevangen.

  Christenen nog steeds niet veilig in Duitse azc’s
  http://www.elsevier.nl/buitenland/blog/2016/05/christenen-nog-steeds-aangevallen-in-duitse-azcs-309435/

 2. henk vintage

  Met hetzelfde recht zou je hier de islam kunnen verbieden.

  1. toetssteen

   @Henk
   Tja eeuwen geschiedenis, maar sommigen leren er niets van. Hup, open met de poorten van Wenen en knuffelen met islam! Karel Martel had gewoon moeten gaan hoornblazen oid, dan had Europa nu een glanzende toekomst gekend. Want je weet toch dat zelfs alchemie Arabische is…. ow, wacht, het betekent al Kemet= uit Kemet= land vd zwarte aarde= Egypte voor het land oververrijkt werd met islam en de kennis vloot (nog wel aanwezig bij de oorspronkelijke bewoners= de Kopten).
   Ach en dan nog Koning Filips die die cultuurparels Spanje uitveegde. Domme man heur! Het ging toch geweldig onder de Arabische slavernij? Goed wat zijn nou een paar duizend schone maagden en jongemannen voor het leger om als slaaf te dienen?

   Ik vrees dat menigeen zich eens beter moet verdiepen in de geschiedenis; islam was nou niet bepaald een verrijking. Nergens overigens.

   @Henk
   Ik schrijf dit op een wat sarcastisch/ironische wijze, het is zeker niet gericht aan jouw adres, noch aan dat van je vrouw. Het is een waarschuwing voor allen die een loopje nemen met de geschiedenis en die met moraalvingertjes wapperen.

  2. van Urk

   In principe wel Henk. Ook in Europa gaan onze verrijkte moslims gewoon verder met het aanvallen van christenen in AZC,s . Wij mogen moslims niet kwetsen maar zij mogen wel andersgelovigen doden. Niet waar?

 3. Wachteres

  Gelukkig heb je ook nog verstandige hoog opgeleide mensen. Theo Hidema schrijft zoals hij er uitziet. Heerlijk cynisch:

  http://www.esquire.nl/mantertainment/longform/a4944/er-is-een-veenbrand-en-die-woedt-van-jewelste/?visibilityoverride

  ‘Er is een veenbrand en die woedt van jewelste’

  Theo Hiddema, de meest uitgesproken advocaat van Nederland, over de Islam, politieke correctheid en hoe hij zich zorgen maakt over de toekomst: ‘in mijn strafrechtpraktijk merk ik dat het helemaal niet goed komt. Sterker nog, het wordt steeds erger​.’

  Om je hele identiteit te ontlenen aan het bestrijden van welke racistische zeepbel dan ook… alsmaar dat gebeuk op “we moeten tolerant zijn en openstaan voor anderen”. Tegenover wie? Die lui staan zelf helemaal niet open. Dat willen ze ook helemaal niet.

  Er zijn misschien mensen die bij de VARA werken en in hun privéwoningen onafhankelijk proberen te denken, maar zodra de camera op de kop komt en de kijkcijfers in de smiezen gehouden worden, dan moeten ze oppassen: sociaal wenselijk zijn en laten zien dat hun hart op de goede plaats zit. Want anders beland je in de verkeerde categorie mensen.’

  Schitterend toch? Zou hij het over Simon cp hebben?

  1. Wachteres

   Hoe verklaart u de radicalisering?

   “‘Ook die jongens kijken uit naar een identiteit, anders dan rechtbank in, rechtbank uit, bajes in, bajes uit. Ter compensatie van hun wankele eigendunk, die zelfs door de hulpverlening niet opgevijzeld kan worden, kunnen ze makkelijk radicaliseren.’

   De Brusselse en Parijse terroristen bleken ook ‘gewone’ criminelen te zijn.

   ‘Dat zijn allemaal draaideurcriminelen. Als je dag in en uit in je onderhoud hebt voorzien met kraken – dat begint heel klein, met tasjesroof – en dan ben je opeens een uitverkorene van Allah, want je offert je leven op, dan moet je daar wel enige zin in zien. Dat is dan eindelijk eens geen financieel gewin.

   Nee, dat is je status binnen de groep. Maar er moet ook een geweldige religieuze motoriek achter zitten. Het is niet zo dat ze het gewoon doen”.

   Een heel wat intelligentere verklaring voor radicaliseringan Simon ons geeft.

   Maar het is natuurlijk erg gemakkelijk om één persoon – Wilders – de schuld te geven.

   En lees ook eens hoe zij – volgens Hiddema – aan die wankele eigendunk komen, Simon!

   Dat is pas intelligent, genuanceerd denken.

   1. ceteris paribus

    Ik ben het op dit punt wel eens met Hiddema omdat hij ook ziet dat de islam niet de oorzaak is.

    1. zomaar

     islam is moslim , moslim is geweld , waar zie jij het verband niet?, tussen de islam en het heersende moslim (islam) geweld , binnen onze samenleving .

    2. Ali Yas

     Ceteris heeft Hiddema niet gelezen.

     “… dan ben je opeens een uitverkorene van Allah, want je offert je leven op, dan moet je daar wel enige zin in zien. Dat is dan eindelijk eens geen financieel gewin. Nee, dat is je status binnen de groep. Maar er moet ook een geweldige religieuze motoriek achter zitten. Het is niet zo dat ze het gewoon doen.”

     QED.

     1. ceteris paribus

      Hiddema beschrijft hier de legitimeringsfunctie van de godsdienst voor het oplossen van sociaal-psychologische problemen van jongeren, heer Yas.
      Die godsdienst is dus niet de inhoudelijke oorzaak en de motivatie.
      De sociaal-psychologische functie is het legitimeren van geweld dan wel het verwerven van een sociale status.

    3. Floris

     Ceteris Paribus is een slechte lezer. Hiddema antwoordt op de vraag hoe die veenbrand eruit ziet het volgende:

     “Dat is de Islam en dat vind ik doodeng.”

     En vervolgens zegt hij:” Als overal waar de Islam opduikt en zich manifesteert, als dat een gemeenschap van mensen zou creëren waarin iedereen zich in zijn eigen setting, rustig, bedaard en intens genietend van het geloof dat hij beleeft, zich op zijn eigen leven zou kunnen richten zonder de directe omgeving ermee te affronteren, dán was er niks aan de hand geweest.”

     Hoe iemand hierin kan lezen dat Hiddema de islam NIET als oorzaak ziet (van een hele reeks aan onverkwikkelijke zaken) is mij een raadsel.

     1. ceteris paribus

      Hiddema is een warrige lulkont en gebruikt de causaliteit inderdaad van voren naar achteren en van achteren naar voren.
      In jouw citaat, beste Floris (hartelijhk welkom terug!!) beschrijft hij de islam inderdaad als oorzaak maar even later net zo makkelijk als gevolg: ” dan ben je opeens een uitverkorene van Allah, want je offert je leven op, dan moet je daar wel enige zin in zien..”

     2. toetssteen

      @CP
      Hello Frank Lensen, alias, alias, alis, ow wacht Grunberg die niet tegen zijn veel te lage opleiding kan en dat tracht te verbergen achter een wal van barpraat ook wel psychologie van de koude grond genaamd.

      Nee het gaat me niet om vertikkingen, ik grossier erin, maar om gelul in het luchtledig. Bijgestaan door de dappere crew van wijlen Krapuul. Kuch. Ach met ‘natte Neel’ op de voorplecht, gaat u echt punten scoren.
      O, voor even, maar ik stel voor dat we u en de uwen gewoon vanaf nu negeren. Discussiëren is immers volstrekt zinloos gebleken.

  2. Anna

   Vraag “hoe ziet die veenbrand zoals u het noemt er uit”?
   Hiddema ” Dat is de islam en dat vind ik doodeng”.

 4. Anna

  Moslims hebben het maar druk met het uitmoordden en tergen van christenen. Gert Jan Segers Christen-Unie ” Geef islam de ruimte”.

 5. Ni28

  Met andere worden, om de moslims zich goed laten voelen in Nederland moet er meer geïslamiseerd worden, vinden de regerende instanties dus. En dat voor een volk die als dank onze waarden wilt uitroeien. Het is niet alleen stront in de ogen bij onze leiders maar degeneratie van de hersenen.

  1. Ali Yas

   Het is meer een soort wensdromen. Vooral mensen met een hoge opleiding zijn daar goed in. Natuurlijk zien zij ook wel dat de islam narigheid betekent: niemand van hen weet de pluspunten van die religie te noemen. Maar men voorziet in de (verre) toekomst een maatschappij waarin de islam vreedzaam in de samenleving is ingepast.

   Om die droom niet als een zeepbel uiteen te laten spatten moeten aanwijzingen in tegengestelde richting uiteraard wel worden onderdrukt. Daarom krijgen doemprofeten de wind van voren. En daarom doen Europese overheden ontzettend hun best terroristische aanslagen te voorkomen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.