Dafne Schippers stelt teleur met zilveren medaille op 200 meter

Geen categorieaug 18 2016, 9:00
Dafne Schippers is er niet in geslaagd om een gouden medaille te winnen op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Zelfs op haar 200 meter moest ze genoegen nemen met het zilver.
Afgelopen nacht werd Schippers verslagen door de Jamaicaanse Elaine Thompson. Nou is dat op zich geen schande -- Thompson is al jaren een echte wereldtopper -- maar het is wel degelijk teleurstellend. De afgelopen jaren heerste Schippers namelijk echt op deze afstand.
Geen wonder dus dat onze Dafne vannacht boos en verdrietig reageerde op de haar zilveren medaille. Zoals je op het screenshot hier boven ziet gooide ze haar schoenen hard op de grond. Ook legde ze uit:

"Ik baal hier echt van. Ik kwam hier om te winnen. Ik voelde me supergoed, ik kwam hier alleen voor goud. Het is verschrikkelijk om tweede te worden. Ik kan hier nu niet van genieten."

Over een jaar kan ze wellicht terugkijken op deze prestatie met iets van trots, maar het is natuurlijk terecht dat ze op dit moment allerminst tevreden is. Ze had het goud gewoon moeten winnen. Feitelijk heeft ze dus gefaald.
Dat gezegd hebbende is het voor Nederland trouwens wel een belangrijke nacht geweest: het was namelijk voor het eerst in 24 jaar dat we een atletiekmedaille wonnen. In dat opzicht is het voor Nederland atletiekland dus wel degelijk een historische nacht geweest.
Maar goed, daar heeft Dafne natuurlijk niet zoveel aan.
Het goede nieuws? Dafne is nog maar 24 jaar oud. Normaal gesproken moet ze over vier jaar dus nóg sterker, sneller en beter zijn. Misschien dat ze dan dus wél goud kan pakken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten